Diplome de germană DSD I pentru elevi de la Colegiul Naţional „Doamna Stanca”

Scris de Vasile Nechita, 19 octombrie 2015 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

DSJoi, 22 octombrie, la ora 13, va avea loc, la Colegiul Naţional „Doamna Stanca” Satu Mare, festivitatea de premiere a primei generaţii de elevi care au susţinut anul trecut examenul DSD I- Deutsches Sprachdiplom derKultusministerkonferenz I, obţinând rezultate deosebite.

Colegiul este unul dintre cele trei instituţii de învăţământ preuniversitar din judeţ, singurul cu predare în limba română, acreditat ca centru de competenţe lingvistice pentru limba germană, oferind astfel elevilor certificate recunoscute internaţional în urma susţinerii unui examen de certificare în limba germană.
Invitatul de onoare al festivităţii este Excelenţa Sa Consulul Germaniei la Timişoara, domnul Rolf Maruhn, care împreună cu domnul Dietrich Arens, reprezentantul ZfA (ZentrumfürAuslandsschulwesen) – Centrul pentru şcolile germane din străinătate şi directoarea Anna-Maria Maruşca, le va înmâna elevilor diplomele DSD I.
Pentru a obţine aceste diplome, elevii s-au pregătit intens, au realizat proiecte sub îndrumarea profesorilor şi au fost evaluaţi, verificându-se nivelul elevilor la cele patru competenţe: citire, scriere, ascultare şi vorbire. Pentru elevii Colegiului Naţional „Doamna Stanca”, participarea la examen este gratuită, iar diploma obţinută este recunoscută internaţional, valabilă permanent şi poate fi folosită pentru studii şi angajare.
Anul acesta şcolar, următoarea generaţie de elevi motivaţi vor participa la aceste examene şi-şi vor îmbogăţi portofoliul cu o diplomă de limbă germană DSD I.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517