08.04.2020 00.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: dr. Călin Bumbuluţ, dr. Adrian Farcău, Gabriel Leş. Titlul emisiunii: Realitatea din spitalele din România.(reluare) 01.30 Ştiri 02.00 Audienţe în direct cu Victor Constantinovici, invitaţi: Adrian Marc, Cătălin Tolontan, Călin Cruceru. Titlul emisiunii: Încep testările pentru Covid 19 la Satu Mare. (reluare) 03.30 Portret de artist 04.40 Concert la Filarmonica Dinu Lipati din Satu Mare. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: dr. Călin Bumbuluţ, dr. Adrian Farcău, Gabriel Leş. Titlul emisiunii: Realitatea din spitalele din România.(reluare) 09.35 Info Studio cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiunii: Producţia de confecţii între necesitate şi realitate.. 10.25 La Psiholog cu Ioana Vladimirescu. Titlul emisiunii: De ce facem sacrificii? 11.05 Info Magazin cu Adriana Mureşan. Titlul emisiunii: Arta de a dărui. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct cu Victor Constantinovici, invitaţi: Adrian Marc, Cătălin Tolontan, Călin Cruceru. Titlul emisiunii: Încep testările pentru Covid 19 la Satu Mare. (reluare) 14.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: dr. Călin Bumbuluţ, dr. Adrian Farcău, Gabriel Leş. Titlul emisiunii: Realitatea din spitalele din România.(reluare) 15.37 Teleshopping 15.55 Sănătate Frumuseţe Stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia. 17.00 În Slujba Comunităţii cu Mihai Sălceanu, invitat: Eugeniu Avram. 18.00 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş, invitat: Eugenia Sabou (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda Publică, cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş, Eugenia Sabou (reluare)

Dintre 10 posibili candidaţi la Primăria Satu Mare care este cel mai potrivit să ocupe această funcţie?

Scris de I. Z., 28 septembrie 2015 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Pe care dintre acesti candidati i-ati alege?

Pe care dintre acesti candidati i-ati alege?

  Scena politică este din ce în ce mai precipitată. Vasile Blaga a anunţat că PNL vrea să intre la guvernare pentru a organiza alegerile de anul viitor. PSD se simte obligat să muncească mai mult, să-şi mobilizeze toate forţele pentru a se menţine la putere.

Preşedintele Iohannis face presiuni asupra premierului Ponta să-şi dea demisia. Primarul general al Capitalei a fost suspendat din funcţie lăsând PSD-ul fără candidatul cel mai vizibil şi cu cele mai mare şanse de victorie.

În întreaga ţară s-a declanşat campania pentru desemnarea celor mai buni candidaţi la primăriile din reşedinţele de judeţ. După modificarea legii alegerilor, preşedintele de consiliu judeţean fiind ales din rândul consilierilor, funcţia de primar a devenit cea mai importantă ţintă pentru toate partidele.

Satu Mare a intrat în această bătălie electorală. UDMR, PNL şi mai nou Forumul Democrat German, au intrat în campanie internă pentru desemnarea celui mai bine cotat candidat la Primăria Satu Mare. PSD a anunţat că îl susţine în continuare pe actualul primar, Dorel Coica.

Alegătorii sunt nerăbdători. Doresc să participe la dezbaterile care pregătesc campania electorală. În fond, este vorba despre oraşul lor. Ei sunt contribuabilii şi au tot dreptul să afle cum au fost folosiţi şi cum vor fi folosiţi pe viitor banii lor.

Pentru a ajuta alegătorii să voteze în cunoştiinţă de cauză, credem că este nevoie de informaţii cât mai exacte despre fiecare dintre cel care ar putea deveni gospodarul şef al municipiului Satu Mare.

Oricine va deveni primar, ca şi până acum, va lucra într-o echipă. Cel mai apropiat colaborator al fiecărui primar este viceprimarul. De aceea supunem atenţiei dumneavoastră cinci echipe. Fiecare formată din doi oameni.

Dacă primarul în funcţie şi viceprimarul au un anumit avantaj aflându-se la cârma primăriei, fiecare dintre celelalte echipe are avantajul ei. De exemplu Adrian Ştef, prin faptul că ocupă funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, are şansa de a arăta ce a făcut de când aocupă aceată funcţie şi ce ar putea face dacă va deveni primar.

PNL are avantajul de a se afla în opoziţie şi poate critica fără menajamente puterea actuală. Candidatul UDMR are de partea sa electoratul de etnie maghiară. Candidatul FDG are un avantaj moral datorită victoriei la prezidenţiale a germanului Klaus Iohannis, dar şi  imaginea nemţilor de foarte buni gospodari.

Pe lângă faptul că pot da sugestii celor care doresc să fie aleşi în funcţia de primar al municipiului Satu Mare, cititorilor noştri le cerem să răspundă la o singură întrebare:

Dintre 10 posibili candidaţi la primăria Satu Mare care credeţi că are calităţile necesare unui foarte bun primar?
Abonează-te acum Online!
 1. mariuta a spus: 08 octombrie 2015, ora 08:34

  Oricine numai STEF sa nu mai pacaleasca pe nimeni nici macar pe Coica ce se zice ca are sanse,sa se debaraseze urgent de acest individ ce si a instalat cumnati si alti partizani cu care fura de rupe Romania in doua

 2. F16 Crasher a spus: 01 octombrie 2015, ora 08:12

  Corect era să puneţi şi varianta ” Niciunul „. Eu personal nu dau doi bani pe niciunul dintre ăştia.

 3. vasile a spus: 30 septembrie 2015, ora 21:19

  Un ,,tablou,, de mascarici! Cu cateva mici exceptii-dr.Ratiu- ratati profesional…

 4. Eugen a spus: 30 septembrie 2015, ora 19:33

  PSD este al mortilor deoarece numai mortii il voteaza inclusiv „mortii ” care inca se plimba pe doua picioare si care nu judeca. Daca s-ar putea as fi de acord ca o perioada sa ne conduca guvernul Ungariei pana cand se vor gasi si la noi oameni capabili care sa ne conduca inspre bine !. Din pacate, dintre actualii candidati nu vad nici unul capabil sa ne conduca. Pe acestia numai fraierii ii aleg !.

 5. ciprian a spus: 30 septembrie 2015, ora 17:58

  Sunt aceleasi persoane care in campanii ne-au umplut mereu de promisiuni, dar nu au realizat nimic….si atunci suntem din nou fraieri sa-i alegem…este clar nevoie de o noutate in peisajul politic satmarean

 6. Gaudeamus Igitur a spus: 29 septembrie 2015, ora 22:49

  Babacule, nu trebuie sa iti faci cont la fiecare sondaj. Contul poate fi disponibil pentru a comenta pe site, pentru a putea vota etc.

 7. Gaudeamus Igitur a spus: 29 septembrie 2015, ora 22:47

  Misto de tot comentariul de mai jos cu „grup focus”. :)))) Adica sa fii postac si sa votez Coica sau Stef de 1000 de ori pe IZ inseamna ca seful de partid e pregatit sa conduca orasul? Cred ca glumesti.

 8. Radu Roka a spus: 29 septembrie 2015, ora 22:24

  Se vede clar ca eu si seful meu suntem cei mai buni.Am rezolvat cu IFZ azi.Maine deja vin cu factura restul nu conteaza.

 9. Pintea a spus: 29 septembrie 2015, ora 21:59

  Buna seara
  Dezamagitor totusi din partea presei ca nu incearca sa aduca in lumina si posibili candidati sau si mi bine cei care ar fi buni Primari si nu candideaza…presa stie totusi cine ar fi acestia……cum ar fi cu Suta Nicolae,candidat la ultimele alegeri…cum ar fi cu Gen.Rez.Ciocan Vasile?Oamenii acestia sunt prea buni,prea corecti si inainte de toate au demonstrat profesional ceva….si…si…nu sunt interesati material……..oare de aia nu candideaza?Sau nu sunt lasati?Presa libera din Romania…..puteti multe…face ti ptuine….!!!!

 10. Babacu a spus: 29 septembrie 2015, ora 21:44

  Daca trebuie sa-ti faci cont sa votezi nu mai voteaza nimeni, cine si-ar pierde timpul pentru un vot fara valoare? Poate cei din nucleul dur al partidelor.

 11. alin a spus: 29 septembrie 2015, ora 21:25

  pt toti postacii platiti a lui scoica coica : ce chinurile mamii voastre a realizat coica in afara sa-si umple propriile buzunare din amaraciunile si bolile noastre trecute prin cabinetele lui…!!!!????????

 12. Uliu a spus: 29 septembrie 2015, ora 20:15

  Coica merita sa fie ales inca un mandat.A realizat mukte pentru oras.

 13. alindor a spus: 29 septembrie 2015, ora 20:11

  a-ha ca bine zici!!! cel mai bun primar ar fi puscasu de la florisal
  ca oricum el conduce orasu aista

 14. sandor a spus: 29 septembrie 2015, ora 20:09

  gabor k. este deja obosit. nu-l tin puterile sa duca la capat un proiect
  la-u epuizat chefurile de la senior puscas

 15. dodu a spus: 29 septembrie 2015, ora 20:06

  babacu vorbeste aiurea. aici este vorba doar de un grup-focus nu despre un sondaj. Aici se vede cit de pregatiti sunt candidatii sa faca fata la rigorile unei ocampanii electorale.

 16. dodu a spus: 29 septembrie 2015, ora 20:02

  acel babacu vorbeste numai prostii. aici este vorba doar despre un grup-focus nu despre un sondaj. Aici se vede cit de pregatiti sunt candidatii sa faca fata la rigorile unei o campanii electorale.
  se vede babacule ca n-ai nicio optiune, numai paranoia in cap

 17. Gaudeamus Igitur a spus: 29 septembrie 2015, ora 19:37

  Babacule, vezi ca daca esti la RDS si deconectezi netul si apoi il reconectezi, vei primi un nou IP. Cea mai buna solutie e cea prezentata de mine, mai jos. Utilizatorii inregistrati sa voteze, dar pe baza de inregistrare cu confirmare din mail (postacii vor fi nevoiti sa isi creeze sute de mailuri pentru a confirma fiecare in parte – poate asa ca se vor plictisi si ei si nu vor mai fi atatea voturi ‘anulate’). Pana atunci, sondajele IZ sunt irelevante.

 18. ceasar a spus: 29 septembrie 2015, ora 18:42

  coica e un zero la cub!!!cel mai mincinos primar pe care l-a avut satmarul.
  Ilyes macar a asfaltat 70% din drumurile satmarene, coica cate a facut???

 19. Babacu a spus: 29 septembrie 2015, ora 18:12

  Sondajul asta este fix-pix cit timp se poate vota de n ori de pe acelasi calculator. Mai baieti de la IZ, va ajut eu cu aplicatia informatica, va trebuie un script care sa preia IP-ul calculatorului de pe care se voteaza si sa nu lase decit un singur vot. Acum cu putin efort pot aduce in 15 minute pe oricare dintre candidati pe primul loc.

 20. costinas a spus: 29 septembrie 2015, ora 13:58

  VOTEZ COICA

 21. Anonima a spus: 29 septembrie 2015, ora 13:33

  Adevarul este ca nu merita din acestia niciunul,toti sunt la fel .Deci niciunul,sa vina altii mai capabili.

 22. Joor a spus: 29 septembrie 2015, ora 13:13

  Asta e marea problema a Udmr ca satmarenii au vazut cate a realizat Coica in oras si indiferent de faptul ca e cetatea roman sau maghiar vor vota cu Coica.

 23. cititorul a spus: 29 septembrie 2015, ora 13:11

  Eu votez Dr.Coica,cel mai bun primar al Satmarului,din toate timpurile, ce a realizat coica in Satmar,nu a avut curajul niciun primar pana in prezent,A DESFINTA GARAJELE,IN LOCUL LOR A FACUT PLANTATII DE BOSCHETI,A DESFINTAT APARTAMENTE DE LOCUIT,IN LOCUL LOR A FACUT CABINETE MEDICALE,A RECEPTIONAT SOSEA CARE SA DOVEDIT A FI CARARE,A INSTALAT MARCAJE RUTIERE LA FIECARE 10 M.(si multe elte asemenea realizari) felicitari (locuiesc in Satu Mare de 78 ani)

 24. oana a spus: 29 septembrie 2015, ora 11:25

  Coica nimic nimic nu a facut, toate panglicile taiate este rezultatul muncii lui Ilyes, orcine va fi primarul in urmtorii 4 ani nu-i va fi usor, fiindca nu se va preda nimic, multumit lui Coica.

 25. oana a spus: 29 septembrie 2015, ora 11:21

  raul, tu ce ai tras, imi trebuie si mie, sau esti orb?

 26. realistul a spus: 29 septembrie 2015, ora 11:15

  Ilyes a fost într-adevăr ineficient şi e adevărat că este o diferneţă enormă între mandatul lui Ilyes şi al lui Coica. Coica e şi mai ineficient ca şi cum a fost Ilyes.

 27. Claudiu a spus: 29 septembrie 2015, ora 10:54

  Să votăm neamţ?iohanis a făcut ceva la Sibiu pentru ca a băgat guvernul mil de euro ca să ajungă capitală europeana,.aşa ca nu va învăţaţi cu apă rece,toţi sunt la fel.

 28. Covasna si Harghita a spus: 29 septembrie 2015, ora 10:25

  Indiferent cum se trucheaza voturile sau nu Coica are cele mai mari sanse la primarie.Este evidenta diferenta enorma intre mandatul sau si cei opt ani de ineficienta a lui Ilyes si UDMR.De fapt ca si in alte zone conduse de administratie UDMR nu se urmareste dezvoltarea comunitatii ci avantaje in favoarea comunitatii maghiare.

 29. Stefi a spus: 29 septembrie 2015, ora 08:55

  Care sunt realizarile lui Stef in cele 4 ani de cand e in fruntea judetului? Ce ar putea el sa faca pentru municipiul Satu Mare?

 30. Ionut a spus: 29 septembrie 2015, ora 08:51

  Domnilor, trebe votat un neamt si gata. Ilyes a facut putine lucruri remarcabile, in schimb a dat mana libera grupurilor de interese. Coica a pus numai punctul pe i.

 31. Marcuş a spus: 29 septembrie 2015, ora 08:38

  Evident ca voi vota cu Coica .Este primul care dupa 25 de ani ne a asfaltat strada de pamant.

 32. Adi a spus: 29 septembrie 2015, ora 08:35

  Marea problwma a orasului acesta este ca a avut un primar UDMR timp de opt ani di a ramas in spate mult fata de alte orase.Felicitari Coica pentru tot ce a facut in oras.

 33. satmareanca a spus: 29 septembrie 2015, ora 07:56

  si eu cred la fel ca Donca dar as vrea sa intreb pe DINU de ce il voteaza
  pe Coica? Nu vede cum este orasul de urit?

 34. Donca a spus: 29 septembrie 2015, ora 07:53

  Nu uitati ca cetatenii vad altfel activitatea primarului decit
  o vad politicienii. pentru un zimbet si o bataie pe umar il voteaza iara
  pe catastrofa de primar actual

 35. satmareanca a spus: 29 septembrie 2015, ora 07:50

  din acest sondaj se vede cit de bune echipe de campanie
  au pregatite cei ce vor sa candideze. PSD este recunoscut
  pentru forta de mobilizare in campanii

 36. dinu a spus: 29 septembrie 2015, ora 06:30

  Votez Coica.

 37. gabor a spus: 29 septembrie 2015, ora 06:27

  Coica e cel mai bun primar pe ca l a avut orasul Satu Mare.

 38. raul a spus: 29 septembrie 2015, ora 06:26

  Coica este singurul primar care a dezvoltat acest oras dupa o guvernare UDMR dezastruoasa in care nu s a facut nimc 8 ani.

 39. Un golan a spus: 28 septembrie 2015, ora 20:12

  Pentru Coica sau Stef:

  „Mai du-te, mă / Mai lasă-ne, / E de rău sa las un om ca tine să conducă, / Ai nasul cât o autostradă lungă,/ Îmi pare rău, Pinocchio!”

  youtube.com/watch?v=WNOiKJmsdrQ

 40. Eugen a spus: 28 septembrie 2015, ora 18:52

  Ruman, maghiar, german din Romania tot un drac e. In Transilvania colonizata (de dupa 1920) maghiarii si germanii ramasi cu mici exceptii au ajuns la nivelul rumanilor !.Imi poate spune cineva ca presedintele „german” Papagal fara pene al rumanilor ce lucru bun a facut pt. voi de cand s-a instalat la Cotroceni ?. Eu as vota pe cel de al 11-lea candidat cu certa valoare cu conditia sa candideze si anume pe Suta Nicolae care a mai candidat dar din pacate nu a castigat. Dintre cei 10 prezentati nici unul nu merita sa ajunga primar !!!.

 41. viorel a spus: 28 septembrie 2015, ora 16:01

  Sa vedeti pe miine ALBU ajunge la 60% ,,

 42. Iliescu vinovat pentru sangele varsat a spus: 28 septembrie 2015, ora 13:20

  Nu puteti voi fura cat putem noi vota la alegeri. S-a vazut si anul trecut si se va vedea si la anul. Govor, Scoica, Stef, Babtan la DNA!

 43. Gaudeamus Igitur a spus: 28 septembrie 2015, ora 13:16

  Postacii in actiune! Se putea ca Scoica si Stef sa nu aiba peste 100 voturi in sondajul IZ, imediat dupa postarea lui? Nu inteleg de ce nu instalati un plugin care sa nu permita vot multiplu. Eventual sa poata vota numai utilizatorii inregistrati (cu mailuri reale folosite pentru confirmare – asa le-ati da de lucru, ar trebui sa isi creeze vreo 200 de adrese sa ii voteze pe leprele pesediste).

 44. Student a spus: 28 septembrie 2015, ora 11:19

  Tinerii studenti vor veni acasa pentru a vota un NEAMT, oricare ar fi el!

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.