Din primele date, ISU Satu Mare se face vinovat pentru distrugerea fântânii arteziene din Centru

Scris de I. Z., 23 ianuarie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
City managerul Masculic Csaba

City managerul Masculic Csaba

Sâmbătă, 22 ianuarie, în jurul orei zece, potrivit comunicatului Prefecturii „un microbus al Direcţiei Generale de Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei implicat în operaţiunea de mutare a sistemelor informatice ale Instituţiei Prefectului şi o autoutilitară de descarcerare aparţinând ISU Satu Mare au intrat pe suprafaţa noii fântâni arteziene de pe platou, aceasta cedând.” 

Reprezentanţii Primăriei Satu Mare acuză ISU că au intrat într-o zonă în care era interzis accesul autoturismelor. Astfel ISU se face vinovat pentru distrugerea fântânii arteziene inaugurate la începutul lunii decembrie care a costat zeci de mii de euro. 

Primăria municipiului Satu Mare va recupera prejudiciul creat de la cei care se fac vinovaţi de incidentul petrecut astăzi în Piaţa 25 Octombrie şi va remedia problema pe cheltuiala acestora. Accesul autovehiculelor în această zonă este interzis, incidentul produs fiind rezultatul neglijenţei crase a celor care au intrat cu autovehiculele în această zonă.

La locul incidentului din partea Primăriei a fost prezent Masculic Csaba, city-managerul Primăriei Satu Mare.  

Fântâna arteziană face parte din proiectul de reabilitare a Centrului Nou din Satu Mare în valoare de 13,15 milioane lei plus 27,029 milioane pentru pasarela care face trecerea pe malul stâng al Someşului.

În acest moment în primul rând întrebarea care se pune este cât constă autoutilitara ISU (MAI-16734) şi cine plăteşte pagubele, iar în al doilea rând cine plăteşte fântâna distrusă. De remarcat că la proba din 4 noiembrie 2021 când apa şi muzica au ţâşnit miraculos s-a spus că atunci când fântâna nu funcţionează pe zona respectivă se poate circula. De exemplu în timpul unor spectacole la care participă mii de sătmăreni.

Portivit informaţiilor din sursa Prefecturii, dat fiind faptul că  proiectul este din fonduri europene, se va demara o anchetă care să stabilească vinovaţii pentru producerea acestui incident regretabil. 

Deocamndată întreaga vină planează asupra ISU.  Dacă în acest timp izbucnea un incendiu ISU Satu Mare era total descoperit pentru că era antrenat într-o misiune de transport marfă.

Abonează-te acum Online!
 1. Dac Bulibas a spus: 23 ianuarie 2022, ora 13:57

  In „…rumania esuata…” totul/orice este posibil !.

 2. MIREA a spus: 23 ianuarie 2022, ora 11:05

  LUMINI E 24 IAN. PUTEM DANSA HORA UNIRII IN JURUL GROPOIULUI. HALAL ORAS!!!!!!!!!!!!

 3. satmarean a spus: 22 ianuarie 2022, ora 22:16

  Si daca platesc toti stricaciunile noi ce cistigam? La puscarie cu toti!

 4. sofer a spus: 22 ianuarie 2022, ora 21:44

  Isu face transport la comanda? am auzit ca angajati lor merg acasa cu sirene ca politistu care a calcat doua fete

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517