Pe 14 decembrie 2015 a fost adoptat de către Comisia Europeană Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2015/2334 de deschidere a depozitării private pentru carnea de porc şi de stabilire în avans a cuantumului ajutorului.
Perioada de depunere a cererilor este deschisă începând de azi, 4 ianuarie 2016. Informaţia este dată de surse din Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultura (APIA).
Condiţiile generale de derulare a măsurilor de depozitare private sunt stabilite prin Regulamentul (CE) NR. 826/2008 al Comisiei din 20 august 2008. Actul normativ stabileşte şi normele comune de acordare a ajutorului pentru depozitarea privat a anumitor produse agricole.
Pe site-ul oficial al APIA, secţiunea „Măsuri de Piaţă”, subsecţiunea „Carne” poate fi consultat materialul „Aspecte generale privind derularea măsurii de depozitare carne de porc”.
Fii primul care comentează