Din 1 noiembrie, 71 de medicamente riscă să nu mai fie găsite în farmacii | Informaţia Zilei

Din 1 noiembrie, 71 de medicamente riscă să nu mai fie găsite în farmacii

Scris de Mihaela Ghiţă, 02 noiembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor (ANPP) cât şi Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice au solicitat Guvernului, politicienilor şi Ministerului Sănătăţii să extindă valabilitatea actualelor preţuri la medicamentele care începând cu 1 noiembrie nu mai au preţ şi riscă astfel să dispară de pe piaţă.

Astfel mai mulţi pacienţi cu afecţiuni cronice riscă să rămână fără tratament întrucât un număr de 71 de medicamente vor dispărea din Catalogul naţional de preţuri (canamed) şi din farmacii.

„Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor face apel la responsabilitate şi chibzuinţă către Guvernul României şi Ministerul Sănătăţii pentru viaţa pacienţilor români şi propune ca soluţie de rezolvare urgentă a acestei crize pentru sute de mii de pacienţi: prorogarea termenului şi extinderea valabilităţii actualelor preţuri, inclusiv a celor 71 de medicamente, dintre care 21 nu au azi o alternativă terapeutică, până la rezolvarea problemei de fond!” se arată într-un comunicat de presă al asociaţiei.

Într-o scrisoare deschisă adresată premierului Viorica Dăncilă, ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, precum şi preşedintelui Klaus Iohannis, reprezentanţii asociaţiei atrag atenţia asupra „iminentei crize” provocate de dispariţia, de la 1 noiembrie, a unui număr de 71 de medicamente, dintre care 21 sunt „fără alternativă terapeutică”

„Cu doar 3 zile înainte de 1 noiembrie, nu ştim care sunt soluţiile găsite de Ministerul Sănătăţii pentru ieşirea din această criză! (…) în lipsa unei intervenţii urgente şi decisive, Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor îşi pune întrebarea legitimă ce vor face aceste câteva sute de mii de pacienţi şi familiile lor începând cu 2 noiembrie? Ce vor face medicii lor când, într-un timp foarte scurt, vor trebui să schimbe tratamentul tuturor acestor pacienţi?”, se precizează în comunicatul asociaţiei. 

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345