DIICOT anulează amenda aplicată mamei Luizei | Informaţia Zilei

DIICOT anulează amenda aplicată mamei Luizei

Scris de I. Z., 03 octombrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Giorgiana Hosu, procurorul care conduce interimar DIICOT, a retras de la CSM cererea de încetare a delegării Oanei Hăineală în funcţia de adjunct al Direcţiei.

Decizia vine după ce fostul şef DIICOT, Felix Bănilă, a trimis la CSM documentul de revocare. Oana Schmidt-Hăineală a fost numită adjunct prin delegare. Aceleaşi surse au precizat că motivul retragerii cererii de revocare a lui Hăineală a fost că solicitarea fostului şef DIICOT este neintemeiată şi neoportună. Felix Bănilă a demisionat din funcţia de procuror şef DIICOT după ce preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut public să se retragă din funcţie.

De asemenea, procurorul Giorgiana Hosu a anulat amenda de 5.000 de lei aplicată Monicăi Melencu, mama Luizei, fata de 18 ani dispărută în luna aprilie la Caracal. Goiorgiana Hosu a infirmat din oficiu ordonanţa procurorului de caz prin care Monica Melencu a fost sancţionată cu amendă maximă pentru că n-a acceptat să-i fie recoltate probe biologice în vederea efectuării unor expertize ADN. Aşa cum v-am informat amenda de 5.000 de lei a fost aplicată Monicăi Melencu de: Oana Hăineală, Alina Albu şi George Lucian Patuleanu.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345