Image 1
Image 2

DIICOT a efectuat percheziţii şi pe raza judeţului Satu Mare (Video)

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Procurorii DIICOT fac 76 de percheziții în București și alte 13 județe într-un dosar care are în centru un prorector și mai mulți profesori și angajați de la Universitatea “Spiru Haret”.    

Procurorii susțin într-un comunicat de presă că în Universitatea “Spiru Haret” a fost constituit un grup infracțional organizat care dădea contra cost studenților subiectele pentru a frauda examenele anuale, cele de licență și de masterat.
Redăm un scurt extras din comunicatul oficial DIICOT.

“La data de 18.12.2019, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate efectuează un număr de 76 percheziții pe raza municipiului București și a județelor Brașov, Bistrița-Năsăud, Ilfov, Giurgiu, Călărași, Vaslui, Satu Mare, Ialomița, Timișoara, Dâmbovița, Botoșani, Cluj și Mureș, dintre care 13 la sediile unor instituții de învățământ superior, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență, în formă continuată, luare de mită, dare de mită, complicitate la dare de mită, divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice, instigare la însușirea, fără drept, în întregime sau în parte, a operei unui alt autor şi prezentarea ei ca o creație intelectuală proprie, abuz în serviciu, participație improprie la abuz in serviciu, fals intelectual, participație improprie la fals intelectual, instigare la fals intelectual, instigare la abuz în serviciu, cumpărare de influență și complicitate la cumpărare de influență.

În fapt s-a constatat că, pe parcursul anului universitar 2018-2019, unul dintre prorectorii instituției de învățământ, împreună cu secretari ai unor facultăți din cadrul universității, angajați care aveau acces la grilele de examen, precum şi alte cadre din conducerea universității, inclusiv cadre didactice direct implicate în evaluarea finală a studenților, au constituit un grup infracțional organizat în scopul comiterii de infracțiuni de corupție, infracțiuni de serviciu, falsuri intelectuale, uz de fals, divulgarea de informații nepublice, însușirea, fără drept, în întregime sau în parte, a operei unui alt autor şi prezentarea ei ca o creație intelectuală proprie.

Prin această activitate infracțională vastă, membrii grupării infracționale au urmărit facilitarea promovării frauduloase de către foarte mulți studenți/masteranzi, atât a examenelor universitare anuale sau/și examenelor restante cât și fraudarea inclusiv a sesiunilor de licență si master, organizate pe parcursul anului universitar 2018-2019. (…)”

Video:

3 comentarii

  1. Asemenea Universitati in care s-au obtinut sau se obtin diplome prin fraudare si infractiune ar trebui urgent desfiintate !!!. Aceste Universitati sunt rusinea societatii !. Cei in cauza ar trebui aspru pedepsiti ! ( puscarie+ anularea diplomelor acestora+ interzicerea de a mai preda/lucra in institutii de invatamant).

Lasă un răspuns

Connect with

Sigla Informatia Zilei

Asculta acest articol