Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Ciprian Costea, Tiberiu Markos. Titlul emisiunii: Mediul de afaceri se luptă cu lipsa de predictibilitate (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Adrian Cozma, Vasile Fernea, Adelin Ghiarfaş. Titlul emisiunii: Iohannis a desemnat-o pe Viorica Dăncilă premier (reluare) 02.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Georgeta Pop. Titlul emisiunii: Schimbări preconizate la plata contribuţiei la sănătate 03.05 Iată omul, cu Gabriel Ghişan, invitat Maria Zamfirache 04.03 Documentar, Vasile Lucaciu 04.50 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia, invitat dr. Liana Strămb. Titlul emisiunii: Cauze energetice ale bolilor 05.43 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Marius Horşia. Titlul emisiunii: Migraţia popoarelor din zilele noastre 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Willy 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Ramona Farkaş. Titlul emisiunii: Uitaţi de majorarea salariilor, angajaţii de la mediu protestează (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 09.26 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu. Titlul emisiunii: Cum înţelegem plânsul? 10.08 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitaţi Mia Chereji, Liliana Mărcuş. Titlul emisiunii: Micii ecologişti de la şcoala Ion Creangă 10.43 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Georgeta Pop. Titlul emisiunii: Drepturile asiguraţilor pe timpul spitalizării 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Adrian Cozma, Vasile Fernea, Adelin Ghiarfaş. Titlul emisiunii: Iohannis a desemnat-o pe Viroica Dăncilă premier (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Rodica Maxi. Titlul emisiunii: Cânepa românească nu este drog 14.25 Teleshopping 14.40 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu. Titlul emisiunii: Romeo Nicoară raport la 7.670 de zile 15.45 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 16.48 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitaţi Florin Turcu, Horia Macarie. Titlul emisiunii: Planurile Asociaţiei Judeţene de Atletism Satu Mare 17.45 Info studio, cu Ioan Aniţaş, invitat Ioan Coroianu. Titlul emisiunii: Crime între cunoscuţi 18.35 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Ildiko Tivadar, Mihaela Mulg. Titlul emisiunii: Cum se poate obţine alocaţia pentru copil într-un alt stat membru UE? (reluare) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Csaba Csintalan. Titlul emisiunii: Şansele învăţământului de la sate 22.30 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu, invtat Lia Marinela Avram 23.30 Ştiri

Dezbateri zonale în Sindicatul din Învăţământul Preuniversitar. Mai sunt restanţe de plată pentru aproximativ 500 de profesori

Scris de Vasile Nechita, 10 noiembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Recent, Ioan Drăgan, preşedintele Sindicatului Învăţământ Preuniversitar Satu Mare, a informat liderii sindicatelor afiliate că săptămâna viitoare vor fi dezbătute în şedinţele zonale din luna noiembrie mai multe teme.

Astfel, vor avea loc dezbateri pe temele legii salarizării, fiscalizarea şi alte probleme care provoacă nemulţumiri (abonamentele la teatru, asigurările, CAR-SIP).

Plata restanţelor salariale şi a dobânzilor

“Legat de procesele pentru restanţe salariale, precizăm că în acest moment avem câştigate 16 din procesele noi pentru secretare şi contabile şi aşteptăm primele rezultate de la alte speţe de procese deschise. Evident, după 3 ani de aşteptare, eşalonarea din nou a plăţii sentinţelor nu mulţumeşte membrii de sindicat care aşteptau materializarea promisiunilor de a se plăti integral aceste sume, situaţie prin care se evita generarea unor dobânzi suplimentare.
Probleme speciale sunt legate de dobânzi, respectiv modul de calcul unitar (solicitat de sindicate prin elaborarea unei metodologii de calcul), cât şi cadrul legal pentru plata de la bugetul de stat (nu de de la bugetele locale, cum este specificat în acest moment, situaţie în care practic nu au fost plătite sentinţele). Aceste sume sunt prevăzute a se acorda tot în 5 tranşe, pornind cu 5% în 2018.

Era nevoie de achitare la rectificarea bugetară

De precizat că pe Legea 221, procesele au fost câştigate, iar sumele au fost achitate prin eşalonare în baza unor ordonanţe de urgenţă (pornind de la OUG 71). La acest tip de procese, pentru cei care nu au beneficiat de hotărâri judecătoreşti, a fost iniţiată Legea 85 cu acelaşi sistem de eşalonare în 5 tranşe. Având în vedere că în 2017 nu au fost repartizate sume pentru plata sentinţelor, avem restanţe de plată pentru aproximativ 500 de profesori, care ar trebui să fie achitate prin rectificarea bugetară promisă pentru finele anului.
Procesele câştigate de sindicate au cuprins mai multe speţe, pornind de la Legea 221/2008, plata daunelor interese moratorii sub forma dobânzii legale, până la ultimele procese în desfăşurare şi parţial câştigate privind indemnizaţia de conducere a secretarelor şi contabilelor”, a încheiat Ioan Drăgan scrisoarea adresată liderilor .

Abonează-te acum Online!
  1. Dac Bulibas a spus: 11 noiembrie 2017, ora 08:05

    Daca datoriile acumulate sunt datorita actiunii PDL+PNL ( de taiere a salariilor cu 25%- Guvernul Boc) in locul actualului Guvern PSD-ALDE, eu v-as amana plata datoriilor pana cand PNL+PMP vor ajunge la guvernare ca sa va plateasca ei pt. prostiile lor. Si astfel veti avea mai multa grija in viitor pe cine sa-i alegeti. Atunci nu ati iesit in strada ca sa rasturnati Guvernul Boc impreuna cu Basescu !.

  2. Elizabeta a spus: 06 noiembrie 2017, ora 00:02

    Domnule Drăgan,
    Ce se întâmplă cu profesorii care nici acum in noiembrie nu au primit banii aferenţi noilor tranşe de vechime, deşi li s-a spus in octombrie că în luna noiembrie vor primi banii retroactiv pentru trecerea in noua tranşă de vechime de la 1 septembrie ??

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.