19.10.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Iuliu Ilyes, Augustin Iştoc, Horea Adrian Ungur. Titlul emisiunii: La fiecare ieşire externă, preşedintele Iohannis atacă România. (reluare) 01.45 Cultură – Russian Night la Poesis – Concert cu Tania Pop. 02.50 Cultură – Zilele culturale Poesis – Recital de poezii 04.25 Cultură – 10x10 Născut în România 05.35 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Livia Haidu. Titlul emisiuni: Livia Haidu – raport la 10.220 de zile. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct cu Laczko Eva, invitat: Hrihorişan Felicia. Titlul emisiuni: Noi concursuri, noi provocări pentru Cutezătorii Munţilor.(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Aracs Loredana. Titlul emisiunii: Prevenţie, diagnostic şi tratament în cancerul la sân. 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitaţi: Kiss Jozsef, Papellas Istvan. Titlul emisiunii: Rolul comunităţii creştine în protejarea vieţii. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Iuliu Ilyes, Augustin Iştoc, Horea Adrian Ungur. Titlul emisiunii: La fiecare ieşire externă, preşedintele Iohannis atacă România. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Cultură – Inaugurarea bibliotecii Petru Bran 14.30 Teleshopping 14.45 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc, invitat: Alina Perşa. Titlul emisiunii: Participarea voluntarilor sătmăreni la Ziua de Curăţenie Naţională 15.2o Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Vasile Antal. 16.15 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Livia Haidu. Titlul emisiuni: Livia Haidu – raport la 10.220 de zile. 17.10 Cultură – Zilele culturale Poesis – Recital de poezii 18.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea.Titlul emisiuni:Primi secretari şi relaţiile lor cu miliţia. 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct (reluare) 23.00 Cultură – Russian Night la Poesis – Concert cu Tania Pop.

Dezbateri zonale în Sindicatul din Învăţământul Preuniversitar. Mai sunt restanţe de plată pentru aproximativ 500 de profesori

Scris de Vasile Nechita, 10 noiembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Recent, Ioan Drăgan, preşedintele Sindicatului Învăţământ Preuniversitar Satu Mare, a informat liderii sindicatelor afiliate că săptămâna viitoare vor fi dezbătute în şedinţele zonale din luna noiembrie mai multe teme.

Astfel, vor avea loc dezbateri pe temele legii salarizării, fiscalizarea şi alte probleme care provoacă nemulţumiri (abonamentele la teatru, asigurările, CAR-SIP).

Plata restanţelor salariale şi a dobânzilor

“Legat de procesele pentru restanţe salariale, precizăm că în acest moment avem câştigate 16 din procesele noi pentru secretare şi contabile şi aşteptăm primele rezultate de la alte speţe de procese deschise. Evident, după 3 ani de aşteptare, eşalonarea din nou a plăţii sentinţelor nu mulţumeşte membrii de sindicat care aşteptau materializarea promisiunilor de a se plăti integral aceste sume, situaţie prin care se evita generarea unor dobânzi suplimentare.
Probleme speciale sunt legate de dobânzi, respectiv modul de calcul unitar (solicitat de sindicate prin elaborarea unei metodologii de calcul), cât şi cadrul legal pentru plata de la bugetul de stat (nu de de la bugetele locale, cum este specificat în acest moment, situaţie în care practic nu au fost plătite sentinţele). Aceste sume sunt prevăzute a se acorda tot în 5 tranşe, pornind cu 5% în 2018.

Era nevoie de achitare la rectificarea bugetară

De precizat că pe Legea 221, procesele au fost câştigate, iar sumele au fost achitate prin eşalonare în baza unor ordonanţe de urgenţă (pornind de la OUG 71). La acest tip de procese, pentru cei care nu au beneficiat de hotărâri judecătoreşti, a fost iniţiată Legea 85 cu acelaşi sistem de eşalonare în 5 tranşe. Având în vedere că în 2017 nu au fost repartizate sume pentru plata sentinţelor, avem restanţe de plată pentru aproximativ 500 de profesori, care ar trebui să fie achitate prin rectificarea bugetară promisă pentru finele anului.
Procesele câştigate de sindicate au cuprins mai multe speţe, pornind de la Legea 221/2008, plata daunelor interese moratorii sub forma dobânzii legale, până la ultimele procese în desfăşurare şi parţial câştigate privind indemnizaţia de conducere a secretarelor şi contabilelor”, a încheiat Ioan Drăgan scrisoarea adresată liderilor .

Abonează-te acum Online!
  1. Dac Bulibas a spus: 11 noiembrie 2017, ora 08:05

    Daca datoriile acumulate sunt datorita actiunii PDL+PNL ( de taiere a salariilor cu 25%- Guvernul Boc) in locul actualului Guvern PSD-ALDE, eu v-as amana plata datoriilor pana cand PNL+PMP vor ajunge la guvernare ca sa va plateasca ei pt. prostiile lor. Si astfel veti avea mai multa grija in viitor pe cine sa-i alegeti. Atunci nu ati iesit in strada ca sa rasturnati Guvernul Boc impreuna cu Basescu !.

  2. Elizabeta a spus: 06 noiembrie 2017, ora 00:02

    Domnule Drăgan,
    Ce se întâmplă cu profesorii care nici acum in noiembrie nu au primit banii aferenţi noilor tranşe de vechime, deşi li s-a spus in octombrie că în luna noiembrie vor primi banii retroactiv pentru trecerea in noua tranşă de vechime de la 1 septembrie ??

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.