Audienţe în direct, cu Eva Laczko, invitat: Tiberiu Markos. Titlul emisiunii: Cum îi sprijina pe agenţii economici Expo Fabricat în Satu Mare? (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Valeriu Bancea, Ştefan Ressler, Ciprian Crăciun. Titlul emisiunii: Legile justiţiei,adoptate de camera deputaţilor. (reluare) 02.30 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat: Vlaicu Popescu. Titlul emisiunii: învăţământul dual la Colegiul Tehnic Unio- Traian Vuia. 03.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Daniel Buda. Titlul emisiuni: Daniel Buda – rapor la 1.380 de zile . 04.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Iuliu Huszti. Titlul emisiunii: Porci de mangaliţa. 05.30 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Anzik Arnold. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Barta Zoltan. 08.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko, invitat: Tiberiu Markos. Titlul emisiunii: Cum îi sprijina pe agenţii economici Expo Fabricat în Satu Mare? (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Anzik Arnold. 09.30 Sănătate frumuseţe stil, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Elena Blit. 10.30 Religie, cu Eva Laczko , invitat: Papellas Istvan. Titlul emisiunii: A fost sfinţită orga bisericii Sfânta Familie. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Valeriu Bancea, Ştefan Ressler, Ciprian Crăciun. Titlul emisiunii: Legile justiţiei,adoptate de camera deputaţilor. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Iuliu Huszti. Titlul emisiunii: Porci de mangaliţa. 14.30 Teleshopping 14.45 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă, invitat: Marta Bzduch .Titlul emisiuni: Obezitatea se plăteşte cu sănătatea. 15.30 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Cristi Tarţa. 16.35 Portret de artist – vasile Canioşi Mestesanu. 17.40 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat: Dacian Nastai.Titlul emisiunii: Jucătorii de la LPS Satu Mare au inceput sezonul de primăvară. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Cultură 22.30 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu. 23.30 Ştiri

Dezbateri zonale în Sindicatul din Învăţământul Preuniversitar. Mai sunt restanţe de plată pentru aproximativ 500 de profesori

Scris de Vasile Nechita, 10 noiembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Recent, Ioan Drăgan, preşedintele Sindicatului Învăţământ Preuniversitar Satu Mare, a informat liderii sindicatelor afiliate că săptămâna viitoare vor fi dezbătute în şedinţele zonale din luna noiembrie mai multe teme.

Astfel, vor avea loc dezbateri pe temele legii salarizării, fiscalizarea şi alte probleme care provoacă nemulţumiri (abonamentele la teatru, asigurările, CAR-SIP).

Plata restanţelor salariale şi a dobânzilor

“Legat de procesele pentru restanţe salariale, precizăm că în acest moment avem câştigate 16 din procesele noi pentru secretare şi contabile şi aşteptăm primele rezultate de la alte speţe de procese deschise. Evident, după 3 ani de aşteptare, eşalonarea din nou a plăţii sentinţelor nu mulţumeşte membrii de sindicat care aşteptau materializarea promisiunilor de a se plăti integral aceste sume, situaţie prin care se evita generarea unor dobânzi suplimentare.
Probleme speciale sunt legate de dobânzi, respectiv modul de calcul unitar (solicitat de sindicate prin elaborarea unei metodologii de calcul), cât şi cadrul legal pentru plata de la bugetul de stat (nu de de la bugetele locale, cum este specificat în acest moment, situaţie în care practic nu au fost plătite sentinţele). Aceste sume sunt prevăzute a se acorda tot în 5 tranşe, pornind cu 5% în 2018.

Era nevoie de achitare la rectificarea bugetară

De precizat că pe Legea 221, procesele au fost câştigate, iar sumele au fost achitate prin eşalonare în baza unor ordonanţe de urgenţă (pornind de la OUG 71). La acest tip de procese, pentru cei care nu au beneficiat de hotărâri judecătoreşti, a fost iniţiată Legea 85 cu acelaşi sistem de eşalonare în 5 tranşe. Având în vedere că în 2017 nu au fost repartizate sume pentru plata sentinţelor, avem restanţe de plată pentru aproximativ 500 de profesori, care ar trebui să fie achitate prin rectificarea bugetară promisă pentru finele anului.
Procesele câştigate de sindicate au cuprins mai multe speţe, pornind de la Legea 221/2008, plata daunelor interese moratorii sub forma dobânzii legale, până la ultimele procese în desfăşurare şi parţial câştigate privind indemnizaţia de conducere a secretarelor şi contabilelor”, a încheiat Ioan Drăgan scrisoarea adresată liderilor .

Abonează-te acum Online!
  1. Dac Bulibas a spus: 11 noiembrie 2017, ora 08:05

    Daca datoriile acumulate sunt datorita actiunii PDL+PNL ( de taiere a salariilor cu 25%- Guvernul Boc) in locul actualului Guvern PSD-ALDE, eu v-as amana plata datoriilor pana cand PNL+PMP vor ajunge la guvernare ca sa va plateasca ei pt. prostiile lor. Si astfel veti avea mai multa grija in viitor pe cine sa-i alegeti. Atunci nu ati iesit in strada ca sa rasturnati Guvernul Boc impreuna cu Basescu !.

  2. Elizabeta a spus: 06 noiembrie 2017, ora 00:02

    Domnule Drăgan,
    Ce se întâmplă cu profesorii care nici acum in noiembrie nu au primit banii aferenţi noilor tranşe de vechime, deşi li s-a spus in octombrie că în luna noiembrie vor primi banii retroactiv pentru trecerea in noua tranşă de vechime de la 1 septembrie ??

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.