24.04.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Adrian Farcău, Beniamin Urs, Marius Orha. Titlul emisiunii: Iohannis refuză toate cele trei propuneri de miniştri.(reluare) 01.40 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Sînziana Cristea. Titlul emisiuni: Sînziana Cristea – raport la 4420 de zile. 02.50 Cultură – Opera filozofică a lui Vasile Lucaciu, repusă în circulaţie dupa 130 de ani. 04.35 Iată omul cu Gabriel Ghişan invitat: Dan Brumboiu. 05.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Nicolae Dumuţa. Titlul emisiunii:Sfaturi pentru Sărbătorile Pascale. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko, invitaţi: Marcu Greta, Zell Stefan. Titlul emisiunii: Să facem cunoştinţă cu Casa Buki.(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.30 Viaţa la Ţară, cu Ioan Aniţaş 10.30 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cristian Boloş. Titlul emisiunii: Săptămâna Patimilor. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Adrian Farcău, Beniamin Urs, Marius Orha. Titlul emisiunii: Iohannis refuză toate cele trei propuneri de miniştri.(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitaţi: Adriana Hagău, Mircea Muncean. Titlul emisiunii: Avortul în România. 14.00 Teleshopping 14.15 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Nicolae Dumuţa. Titlul emisiunii:Sfaturi pentru Sărbătorile Pascale. 15.15 Iată omul cu Gabriel Ghişan invitat: Dan Brumboiu. 16.15 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitaţi: Ioana Borodi, Liviu Ivasuc. Titlul emisiunii: Sătmărenii se descurcă excelent la Independenţa Baia Mare. 17.00 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Marinela Gliga. Titlul emisiunii: Îmbracă un copil de Sfintele Paşti. 17.30 Info Studio cu Mihai Sălceanu, invitat: Romeo Nicoară. Titlul emisiunii: Deputat Romeo Nicoară raport din parlament. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct 23.00 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Sînziana Cristea. Titlul emisiuni: Sînziana Cristea – raport la 4420 de zile.

Dezbateri aprinse în Parlamentul European pe tema statului de drept în România

Scris de I. Z., 03 octombrie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Astăzi, în Parlamentul European a avut loc o dezbatere referitoare la respectarea statului de drept în România. Premierul Viorica Dăncilă a participat la sesiune plenară care a avut loc la Strasbourg, unde prim-vicepreşedintele Comisiei Europene a subliniat din nou faptul că CE va lua măsuri împotriva României dacă acestea sunt necesare.

Dezbaterea a avut loc la iniţiativa grupului verzilor din Parlamentul European.

|n cadrul dezbaterii, premierul Viorica Dăncilă a declaratcă nu a venit la Strasbourg pentru a da socoteală, ci din din respect şi preţuire pentru forul european. Dăncilă a solicitat aceeaşi atitudine faţă de poporul român.

„Nu am venit să dau socotoleală. Am venit pentru că vă preţuiesc şi vă respect. Cer acelaşi respect pentru România din partea dumneavastră. Întreb pentru cine vrem să construim? Pentru politicieni, pentru MCV, pentru europeni. Nu, trebuie să facem o justiţie corectă pentru cetăţeni. Justiţia trebuie să fie garanţia că legile şi drepturile cetăţeneşti sunt respectate, iar cine le încalcă va fi sancţionat. În ce fel a vorbit MCV despre încălcarea drepturilor?”, a declarat premierul Viorica Dăncilă, în cadrul dezbaterii din Parlamentul European.

De asemenea, şefa Executivului le-a cerut însă europenilor să nu ignore abuzurile care s-au petrecut în sistemul judiciar din ţara noastră, din cauza protocoalelor secrete cu serviciile.

„Comisia de la Veneţia spunea că în sistemul sovietic, Parchetul reprezenta un instrument… Jumătate dintre magistraţii din România au avut dosare prin care au fost influenţaţi să dea soluţii. Nu o spun doar eu, o spun magistraţii din România. În final, toţi au fost achitaţi iar dosarele clasate, dar ei au fost înlăturaţi. Azi v-am informat pe toţi despre abuzurile din România. De acum nu se vor mai putea ignora aceste lucruri, nu se va mai putea vorbi despre justiţia din România, dacă nu se va vorbi despre aceste abuzuri. Întrebaţi-vă de ce ….”, a adăugat Dăncilă.

Ea a criticat poziţia Parlamentului European referitoare la mitingul din 10 august din România, precizând că în cazul altor state nu a fost luată aceeaşi atitudine.

Premierul a declarat că vrea un dialog constructiv, dar există multă dezinformare, acuzând-o direct pe Monica Macovei că practică astfel de metode.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat miercuri, în plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg, că executivul comunitar urmăreşte ultimele evoluţii din România cu îngrijorare şi a reiterat că independenţa sistemului judiciar şi capacitatea sa de a lupta împotriva corupţiei sunt esenţiale pentru o Românie puternică în UE. 

El s-a referit în discursul său şi la chestiunea protocoalelor secrete, care a fost invocată de numeroşi politicieni români ai puterii atât la Bruxelles, cât şi la Bucureşti. „Climatul necesar pentru reformă s-a deteriorat din cauza protocoalelor secrete între procuratură şi serviciile de informaţii. Le cer autorităţilor române să efectueze investigaţii depline şi imparţiale asupra acestor chestiuni”, a spus Timmermans. 

Europarlamentarul Norica Nicolai a acuzat de dublu standard. „De ce nu am avut o analiză a corupţiei în toate statele membre UE? Vă plac doar acestea trei?”, a întrebat europarlamentarul ALDE. Liderul europarlamentarilor PSD, Dan Nica a ţinut să precizeze că România nu acceptă să fie monedă de schimb în nicio condiţie, cu nicio altă ţară. Europarlamentarul Monica Macovei a ţinut în Parlamentul European un discurs la adresa liderilor coaliţiei PSD-ALDE. „Dragnea şi Tăriceanu atacă acum Europa, pentru că minciuna le-a fost descoperită.”, a spus Macovei. 

Abonează-te acum Online!
  1. Alex a spus: 04 octombrie 2018, ora 21:14

    Statul de drept, Viorica si Securitatea noastra cea de toate zilele, trei fantome care ne bantuie zilnic, par a fi si totusi nu sunt…desi sunt si nu par a fi.

  2. Babacu a spus: 04 octombrie 2018, ora 13:32

    Care „raspuns bun”? E normal ca un ministru de justitie (mic si urit) numit politic, sa poata schimba procurorul general doar pentru ca are boala pe el ca e „inalt si frumos”? Sau e normal sa faci din CSM o institutie decorativa ca tot tu, ministru al justitiei, sa executi ordinele partidului care te-a pus pe functie?

  3. Dac Bulibas a spus: 04 octombrie 2018, ora 09:30

    Raspuns bun si pe masura al Vioricai !. Tot asa si pe mai departe…, nu suntem slugile UE !!! Ori ne considera si ne trateaza ca pe niste parteneri egali, ori ROEXIT !!! Sa fie de ajuns cu slugarnicia si sa punem capat acestuia odata pt. totdeauna !. Daca cuiva nu-i convine atunci pa-pa….

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.