00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Octavian Petric, Romeo Nicoară, Claudiu Ţinca. . Titlul emisiunii: Viorica Dăncilă candidatul PSD la aleerile prezidenţiale.(reluare) 01.30 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Gabriela Notariuş. Titlul emisiuni: Gabriela Notariuş - raport la 4.380 de zile. 02.30 Ne Cheamă Natura 03.40 Iată omul, cu Gabriel Ghişan,invitat: Liviu Rotar. 05.00 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitaţi: Nelu Donca, Călin Turşuc. Titlul emisiunii: Olimpia MCMXXI urcă o treaptă în fotbalul judeţean. 05.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Marius Cionca. Titlul emisiunii: Pădurea şi fauna pe care o adăposteşte. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitaţi: Cornel Mureşan, Ioan Andor. Titlul emisiuni: Problematica pălincii româneşti a ajuns iar la Bruxelles.(reluare) 09.00 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc. 09.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Paula Cosma. Titlul emisiunii: Despre naştere pas cu pas. 10.30 La Psiholog 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Octavian Petric, Romeo Nicoară, Claudiu Ţinca. . Titlul emisiunii: Viorica Dăncilă candidatul PSD la aleerile prezidenţiale.(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Street Music Festival – la Satu Mare. 14.30 Teleshopping 14.45 Cultură, în memoriam - Rudolf Fatyol. 15.50 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. 16.45 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu. 17.30 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Gabriela Notariuş. Titlul emisiuni: Gabriela Notariuş - raport la 4.380 de zile. 18.30 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş (reluare) 23.30 Iată omul, cu Gabriel Ghişan,invitat: Liviu Rotar. 24.07.2019

Dezbateri aprinse în Parlamentul European pe tema statului de drept în România

Scris de I. Z., 03 octombrie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Astăzi, în Parlamentul European a avut loc o dezbatere referitoare la respectarea statului de drept în România. Premierul Viorica Dăncilă a participat la sesiune plenară care a avut loc la Strasbourg, unde prim-vicepreşedintele Comisiei Europene a subliniat din nou faptul că CE va lua măsuri împotriva României dacă acestea sunt necesare.

Dezbaterea a avut loc la iniţiativa grupului verzilor din Parlamentul European.

|n cadrul dezbaterii, premierul Viorica Dăncilă a declaratcă nu a venit la Strasbourg pentru a da socoteală, ci din din respect şi preţuire pentru forul european. Dăncilă a solicitat aceeaşi atitudine faţă de poporul român.

„Nu am venit să dau socotoleală. Am venit pentru că vă preţuiesc şi vă respect. Cer acelaşi respect pentru România din partea dumneavastră. Întreb pentru cine vrem să construim? Pentru politicieni, pentru MCV, pentru europeni. Nu, trebuie să facem o justiţie corectă pentru cetăţeni. Justiţia trebuie să fie garanţia că legile şi drepturile cetăţeneşti sunt respectate, iar cine le încalcă va fi sancţionat. În ce fel a vorbit MCV despre încălcarea drepturilor?”, a declarat premierul Viorica Dăncilă, în cadrul dezbaterii din Parlamentul European.

De asemenea, şefa Executivului le-a cerut însă europenilor să nu ignore abuzurile care s-au petrecut în sistemul judiciar din ţara noastră, din cauza protocoalelor secrete cu serviciile.

„Comisia de la Veneţia spunea că în sistemul sovietic, Parchetul reprezenta un instrument… Jumătate dintre magistraţii din România au avut dosare prin care au fost influenţaţi să dea soluţii. Nu o spun doar eu, o spun magistraţii din România. În final, toţi au fost achitaţi iar dosarele clasate, dar ei au fost înlăturaţi. Azi v-am informat pe toţi despre abuzurile din România. De acum nu se vor mai putea ignora aceste lucruri, nu se va mai putea vorbi despre justiţia din România, dacă nu se va vorbi despre aceste abuzuri. Întrebaţi-vă de ce ….”, a adăugat Dăncilă.

Ea a criticat poziţia Parlamentului European referitoare la mitingul din 10 august din România, precizând că în cazul altor state nu a fost luată aceeaşi atitudine.

Premierul a declarat că vrea un dialog constructiv, dar există multă dezinformare, acuzând-o direct pe Monica Macovei că practică astfel de metode.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat miercuri, în plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg, că executivul comunitar urmăreşte ultimele evoluţii din România cu îngrijorare şi a reiterat că independenţa sistemului judiciar şi capacitatea sa de a lupta împotriva corupţiei sunt esenţiale pentru o Românie puternică în UE. 

El s-a referit în discursul său şi la chestiunea protocoalelor secrete, care a fost invocată de numeroşi politicieni români ai puterii atât la Bruxelles, cât şi la Bucureşti. „Climatul necesar pentru reformă s-a deteriorat din cauza protocoalelor secrete între procuratură şi serviciile de informaţii. Le cer autorităţilor române să efectueze investigaţii depline şi imparţiale asupra acestor chestiuni”, a spus Timmermans. 

Europarlamentarul Norica Nicolai a acuzat de dublu standard. „De ce nu am avut o analiză a corupţiei în toate statele membre UE? Vă plac doar acestea trei?”, a întrebat europarlamentarul ALDE. Liderul europarlamentarilor PSD, Dan Nica a ţinut să precizeze că România nu acceptă să fie monedă de schimb în nicio condiţie, cu nicio altă ţară. Europarlamentarul Monica Macovei a ţinut în Parlamentul European un discurs la adresa liderilor coaliţiei PSD-ALDE. „Dragnea şi Tăriceanu atacă acum Europa, pentru că minciuna le-a fost descoperită.”, a spus Macovei. 

Abonează-te acum Online!
  1. Alex a spus: 04 octombrie 2018, ora 21:14

    Statul de drept, Viorica si Securitatea noastra cea de toate zilele, trei fantome care ne bantuie zilnic, par a fi si totusi nu sunt…desi sunt si nu par a fi.

  2. Babacu a spus: 04 octombrie 2018, ora 13:32

    Care „raspuns bun”? E normal ca un ministru de justitie (mic si urit) numit politic, sa poata schimba procurorul general doar pentru ca are boala pe el ca e „inalt si frumos”? Sau e normal sa faci din CSM o institutie decorativa ca tot tu, ministru al justitiei, sa executi ordinele partidului care te-a pus pe functie?

  3. Dac Bulibas a spus: 04 octombrie 2018, ora 09:30

    Raspuns bun si pe masura al Vioricai !. Tot asa si pe mai departe…, nu suntem slugile UE !!! Ori ne considera si ne trateaza ca pe niste parteneri egali, ori ROEXIT !!! Sa fie de ajuns cu slugarnicia si sa punem capat acestuia odata pt. totdeauna !. Daca cuiva nu-i convine atunci pa-pa….

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.