Image 1
Image 2

Deşi pedeapsa este închisoarea, patronii continuă să practice munca la negru

Inspectorii ITM au aplicat în ianuarie 257 de sancțiuni contravenționale
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Inspectorii ITM au aplicat in ianuarie 257 de sanctuni contraventionale
Inspectorii ITM au aplicat in ianuarie 257 de sanctuni contraventionale

Inspectorii ITM au aplicat în ianuarie 257 de sancţiuni contravenţionale

Conducerea Inspectroratului Teritorial de Muncă (ITM) ne-a remis un material privind activitatea instituţiei în luna ianuarie.

Redăm în continuare din acest material cele mai semnificative date şi cifre din acest material.

 Au fost efectuate 375 de controale

În cursul lunii ianuarie, inspectorii de muncă din cadrul Inspectroratului Teritorial de Muncă (ITM) au efectuat 375 de  controale, 179 în domeniul stabilirii relaţiilor de muncă şi 196 în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.

În domeniul stabilirii relaţiilor de muncă au fost constatate 444 deficienţe, inspectorii de muncă dispunând măsuri scrise pentru înlăturarea neconformităţilor faţă de prevederile legale şi  aplicând 60 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 64.200 lei, şi dispuse măsuri scrise pentru înlăturarea neconformităţii faţă .

Pentru nerespectarea prevederilor Codului Muncii au fost aplicate 3 sancţiuni, din care 2  sancţiuni contravenţionale pentru primirea la muncă fără forme legale de angajare; doi  angajatori au fost depistaţi folosind munca nedeclarată, respectiv 10 persoane fără forme legale de angajare fapt pentru care au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi însumând 20.000 lei, iar pentru un angajator depistat cu 8 persoane fără forme legale de angajare, au fost sesizate organele de cercetare penală.

Pentru nerespectarea altor prevederi ale Codului Muncii a fost aplicată o amendă în valoare de 300 lei.

Pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 108/1999 pentru înfiinţarea şi organizarea Inspecţiei Muncii au fost sancţionaţi 3 angajatori, pentru împiedicarea inspectorilor de muncă să exercite, total sau parţial, controlul, refuzul de a furniza informaţiile solicitate.

Pentru încălcarea prevederilor privind Registrul  general de evidenţă a salariaţilor, au fost sancţionaţi 38 de angajatori (51 de sancţiuni, din care 24 amenzi în valoare totală de 24.400 lei, şi 27 avertismente) şi s-au dispus 116 măsuri pentru înlăturarea deficienţelor constatate cu privire la întocmirea şi transmiterea registrului general de evidenţă a salariaţilor în format electronic.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost constatate 197 deficienţe, inspectorii de muncă dispunând măsuri scrise pentru remedierea acestora la termenele stabilite şi aplicând 197 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 68.000 lei.

Cititi continuarea pe varianta tiparita a Informatiei Zilei de vineri, 14 februarie

 

 

 

4 comentarii

  1. Multumesc d-le Ghenceanu pentru raspuns.Nu sunt inregimentat politic ,sunt un cetatean simplu, care simte ca este foarte dificil sa fii cinstit sau sa faci afaceri cinstit, sau sa ceri O MINIMA corectitudinea in aceasta tara, fara sa fii taxat…
    Scrieti dvs,,Numele firmei si a patronului nu le putem da din doua moative:
    1. nu facem publicitate gratuita:
    @).Publicitate la ce ?La firme care au facut posibile infractiuni?Satmarenii nu ar trebuie sa le stie ?
    2. Daca in Instanta se considera ca nu e fapta penala, cine plateste despagubirile ptr. deteriorarea imaginii firmei si a patronului?
    @.Datele au fost primite de dvs.(IZ) de la I.T.M Satu Mare si atunci EI SE FAC RESPONSABILI de veridicitatea datelor, deci nu vad de ce daunele sa le platiti dvs.sau sa inteleg ca le-ati inventat ?Dupa logica dvs.mass-media nu ar mai trebuii sa publice nici un nume de firma, cu spete de acest gen.Oare asa o fi ?!
    PS.Inca o data multumirile mele cu respect deosebit, pentru ca am intalnit un redactor care are simtul raspunderii si dialogului pe punctele de vedere al cetatenilor din ce in ce mai bagati in ceata democratiei, de aproape toata mas-media si /sau majoritatea politicienilor nostri ,indiferent de culoarea afisata.Stima maxima d-le Ghenceanu.
    PS.Aveti dreptate, nu am citit editia tiparita numai materialul postat.

  2. Se pare ca nu ai citit decat titlul materialului ptr. ca, referitor la fapta penala privind munca la negru, in articol scrie clar: “iar pentru un angajatorul depistat cu 8 persoane fără forme legale de angajare, au fost sesizate organele de cercetare penală”, ceea ce inseamna dosar penal. Numele firmei si a patronului nu le putem da din doua moative: 1. nu facem publicitate gratuita: 2. Daca in Instanta se considera ca nu e fapta penala, cine plateste despagubirile ptr. deteriorarea imaginii firmei si a patronului? In rest comentariul e pur politic si din el transpare clar ca lumina zilei inclusiv apartanenta politica a autorului.

  3. Sa inteleg ca este interzis sa publicati numele firmelor si a patronilor???Oare pentru publicitatea pe care o fac in presa locala sau…?Oare de ce nu se autosesizeaza POLITIA, daca este infractiune ?!Aha, m-am prins !Tara este condusa de cel mai cinstit guvern si ministerele sunt conduse de cei mai cinstiti ministrii si judetele si primariile si institutiile si…etc,etc In aceasi cinste sunt si faptele LOR la SM relatate, la cel mai inalt nivel DEONTOLOGIC .Multumim presei satmarene si redactorilor omnipotenti….de cinstiti !
    MOTTO;,,Orice decizie incorecta TOLERATA azi ,fii sigur ca maine se intoarce impotriva ta si a familiei tale…oriunde si oricand” !

Lasă un răspuns

Connect with