17.09.2019 00.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Titlul emisiunii:.(reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat:Paual Mare, Eleonora Cîmpan, Carmen Vitez. Titlul emisiuni:Standarde de calitate în sănătatea sătmăreană.(reluare) 04.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat:Nicolae Bondici. Titlul emisiunii:Învătătorul rămâne luminătorul satului. 05.00 Sănătate, frumuseţe, stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia. 06.00 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc. Titlul emisiuni:O echipă de specialişti în protecţia mediului, în vizită de studii. mediului mediului,în 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Titlul emisiunii:.(reluare) 10.00 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiuni: Cultura de Lavandă. 11.00 Taina Credinţei cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiuni: Înălţarea Sf.Cruci – Paznic Împărătesc 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat:Paual Mare, Eleonora Cîmpan, Carmen Vitez. Titlul emisiuni:Standarde de calitate în sănătatea sătmăreană.(reluare) 14.00 Agenda publică cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Radu Panait, Mariana Sălageanu, Nagy Otto Titlul emisiunii: Educaţia, la un nou început.(reluare) 16.00 Teleshopping 16.15 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu 16.40 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat:Ştefan Szilagy. Titlul emisiunii:Radiografia campionatelor judeţene la fotbal. 17.30 Sănătate cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cătălin Cismaş. Titlul emisiunii:Cum controlăm furia. 18.00 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (reluare)

Deşeurile din plastic sufocă o vale în Tătărăşti

Scris de Ioan Aniţaş, 06 iunie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Nu de puţine ori, oameni certaţi cu normele minime de convieţuire în comunitate aduc daune celor din proximitatea lor. Pe această temă ne-a vizitat la redacţie Gheorghe I., cititor al ziarului nostru, cel care ne-a adus şi o fotografie prin care îşi susţine sesizarea.

Potrivit reclamantului, pe valea care desparte satul Tătărăşti de cartierul romilor, gunoaiele, dar mai ales ambalajele diverse din mase plastice, sufocă zona. Este lesne de intuit că o mare parte din aceste deşeuri recuperabile sunt rodul strădaniei romilor, cei care locuiesc în zonă. Acelaşi reclamant susţine faptul că oameni din sat ar acredita ideea că aleşii locali din Viile Satu Mare, implicit primarul, n-ar fi interesaţi să sancţioneze poluatorii pe motivul că ar pierde un număr considerabil de voturi în diversele confruntări electorale. În multe alte situaţii se invocă motive similare. Noi nu avem cum să confirmăm cele referitoare la satul Tătărăşti referitor la voturi. Cât priveşte absenţa uneori îndelungată a primarului din Viile Satu Mare din rândurile locuitorilor la care facem referire, aceasta pare explicabilă. Drumul în lungime de aproximativ 2,5 kilometri dintre centrul de comună Viile Satu Mare şi satul aparţinător Tătărăşti este greu circulabil şi nu merită să-şi distrugă maşina. Şi noi suntem de acord că se impun măsuri drastice împotriva celor care în mod conştient poluează mediul cu asemenea deşeuri greu degradabile. Sigur o să intervină eficient şi aleşii locali, dar şi inspectorii Gărzii de Mediu Satu Mare.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.