24.10.2019 00.00 Dezbatere Electorală, cu Stela Cădar, invitaţi: Sorin Haiduc, Ioana Bran, Lorand Turos, Dan Buurlea. Titlul emisiunii: Premierul desemnat a finalizat a doua rundă de negocieri. (reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Info Electoral cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Manuela Rogoz, Ioan Stănică. Titlul emisiunii: Viorica Dăncilă vine în judeţul Satu Mare de ziua armatei române. (reluare) 04.00 Panoramic Sportiv cu Ionuţ Blăjean, invitat: Attila Pelcz. Titlul emisiuni: Activitate bogată pentru clubul Judo Master Satu Mare. 05.00 Sănătate Frumuseţe Stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia, invitat: Călin Secan. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Dezbatere Electorală, cu Stela Cădar, invitaţi: Sorin Haiduc, Ioana Bran, Lorand Turos, Dan Buurlea. Titlul emisiunii: Premierul desemnat a finalizat a doua rundă de negocieri. (reluare) 10.00 Info Magazin cu Adriana Mureşan. Titlul emisiuni: Marian Buzilă – un tenor de succes 11.00 La Psiholog cu Ioana Vladimirescu. Titlul emisiuni: Ce este stima de sine? 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Info Electoral cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Manuela Rogoz, Ioan Stănică. Titlul emisiunii: Viorica Dăncilă vine în judeţul Satu Mare de ziua armatei române. (reluare) 14.00 Dezbatere Electorală, cu Stela Cădar, invitaţi: Sorin Haiduc, Ioana Bran, Lorand Turos, Dan Buurlea. Titlul emisiunii: Premierul desemnat a finalizat a doua rundă de negocieri. (reluare) 16.00 Teleshopping 16.15 Sănătate cu Mihaela Ghiţă, invitat: Rodica Lohan. Titlul emisiuni: Tinerii şi sănătatea mintală. 17.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Paul Dancu. Titlul emisiuni: Uniunea Democrată a Slovacilor şi Polonezilor Satu Mare se prezintă. 18.00 Info Electoral cu Mihai Sălceanu (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Dezbatere Electorală, cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Info Electoral cu Mihai Sălceanu (reluare)

Deşeurile din groapa neautorizată de la Sătmărel sunt transportate periodic de către municipalitate

Scris de Ioan Aniţaş, 05 iunie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Amenajarea cu ani şi ani în urmă a depozitului ecologic de deşeuri de la Doba dădea speranţe că în urma închiderii gropilor locale gunoaiele o să dispară. Populaţia şi agenţii economici urmau să aibă o altă abordare cu privire la colectarea deşeurilor. Prezumţia s-a dovedit a fi pripită.

Ca urmare a refuzului unor persoane fizice, poate şi juridice, de a plăti taxa de salubrizare, depozitele neautorizate de gunoaie apar periodic pe alocuri. Despre acest aspect ne-a informat Gheorghe Rajta – autointitulatul lider al romilor din Sătmărel. Potrivit celor spuse de reclamant, la capătul cartierului (satului) periodic apare un depozit neautorizat de gunoaie. Situaţia durează de aproximativ 5-6 ani, timp în care de mai multe ori aceste gunoaie au luat foc. În unele situaţii fiind aprinse de către cetăţenii care n-au mai vrut să suporte aşa ceva în vecinătăţile lor, iar în alte situaţii prin autoaprindere. Practic locul despre care facem vorbire este acolo unde odinioară se făceau chirpici (vaioage), cunoscute sub numele de cărămizi ecologice.

Existenţa periodică a acestui depozit neautorizat de deşeuri din Sătmărel, dar nu numai, nea fost confirmată şi de Maskulik Csaba, city managerul reşedinţei de judeţ. El ne-a spus că majoritatea deşeurilor care apar uneori în groapa respectivă de la Sătmărel ar fi depozitate de comunitatea romă din vecinătate, care nu plăteşte taxă de salubrizare, numai că poliţia locală n-a prins în flagrant pe nimeni. Se va monitoriza situaţia până la asanarea acestei gropi.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.