Deşeurile din groapa neautorizată de la Sătmărel sunt transportate periodic de către municipalitate | Informaţia Zilei

Deşeurile din groapa neautorizată de la Sătmărel sunt transportate periodic de către municipalitate

Scris de Ioan Aniţaş, 05 iunie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Amenajarea cu ani şi ani în urmă a depozitului ecologic de deşeuri de la Doba dădea speranţe că în urma închiderii gropilor locale gunoaiele o să dispară. Populaţia şi agenţii economici urmau să aibă o altă abordare cu privire la colectarea deşeurilor. Prezumţia s-a dovedit a fi pripită.

Ca urmare a refuzului unor persoane fizice, poate şi juridice, de a plăti taxa de salubrizare, depozitele neautorizate de gunoaie apar periodic pe alocuri. Despre acest aspect ne-a informat Gheorghe Rajta – autointitulatul lider al romilor din Sătmărel. Potrivit celor spuse de reclamant, la capătul cartierului (satului) periodic apare un depozit neautorizat de gunoaie. Situaţia durează de aproximativ 5-6 ani, timp în care de mai multe ori aceste gunoaie au luat foc. În unele situaţii fiind aprinse de către cetăţenii care n-au mai vrut să suporte aşa ceva în vecinătăţile lor, iar în alte situaţii prin autoaprindere. Practic locul despre care facem vorbire este acolo unde odinioară se făceau chirpici (vaioage), cunoscute sub numele de cărămizi ecologice.

Existenţa periodică a acestui depozit neautorizat de deşeuri din Sătmărel, dar nu numai, nea fost confirmată şi de Maskulik Csaba, city managerul reşedinţei de judeţ. El ne-a spus că majoritatea deşeurilor care apar uneori în groapa respectivă de la Sătmărel ar fi depozitate de comunitatea romă din vecinătate, care nu plăteşte taxă de salubrizare, numai că poliţia locală n-a prins în flagrant pe nimeni. Se va monitoriza situaţia până la asanarea acestei gropi.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517