Desert rapid cu mere şi frişcă

Ingrediente:

Pentru stratul inferior: 3 mere, 200 g de biscuiţi cu vanilie, o linguriţă de scorţişoare pudră, o lingură de zahăr pudră cu gust de vanilie, o lingură de zeamă de lămâie. Pentru stratul următor: o budincă cu vanilie, 3-4 linguri de zahăr şi 400 ml de lapte. Pentru stratul superior: 200 ml de frişcă pentru spumă, o linguriţă de zahăr pudră, 50 g de ciocolată fină sau cremă de ciocolată cu arahide, ori alte elemente pe care doriţi să le folosiţi la ornat.

Mod de preparare:

Biscuiţii se sfărâmă şi se aşează într-un vas. Merele se curăţă şi se răzuiesc, apoi se stropesc cu zeama de lămâie, se amestecă cu zahărul şi se pune câteva minute la fiert. Când zahărul se topeşte, se ia vasul de pe foc şi merele se amestecă bine-bine cu biscuiţii şi cu scorţişoară, până când compoziţia devine omogenă. Jumătatea se întinde într-o formă plată, sau se împarte în cupe. Se prepară budinca după reţeta de pe plic, doar că în acest caz se folosesc doar 400 ml de lapte, apoi se întinde peste primul strat, sau se împarte şi asta în cupe. Când budinca se prinde puţin se acoperă cu amestecul de mere rămase, apoi se bate fişca cu zahărul şi se întinde de asupra desertului. Se ornează cu ciocolată răzuită, cremă de ciocolată topită, bucăţi de fructe sau pişcot pentru copii. Se lasă la frigider timp de 2-3 ore, după care, dacă sunteţi norocoşi, se poate felia, dar pentru a fi sigur că şi aspectul va fi la fel de reuşit ca şi gustul, vă recomandăm să le aşezaţi din pormire în cupe sau boluri.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517