Image 1
Image 2

Descoperire istorică de proporţii în Ierusalim: drum construit de Pilat din Pont

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

O nouă descoperire arheologică în sudul Ierusalimului arată faţa mai puţin cunoscută a lui Pilat din Pont, guvernatorul roman al Iudeei.

Arheologii încep să înţeleagă mai bine importanţa lui Ponţiu Pilat pentru dezvoltarea arhitecturală a oraşului. Aceştia au descoperit o stradă îngropată de milenii care ducea la baza Muntelui Templului, scrie National Geographic. Strada avea aproape jumătate de kilometru lungime şi era lată de 8 metri, construirea ei necesitând peste 10.000 de plăci de piatră calcaroasă. „Credem că a fost un singur proiect construit în întregime la un moment dat”, a declarat Joe Uziel, arheolog israelian care conduce săpăturile.

Descoperirea este cu atât mai importantă cu cât istoricii îl vedeau pe Regele Irod, care a murit în jurul anului 4 î.e.n., ca principalul responsabil de dezvoltarea arhitecturală a Ierusalimului antic. Analiza a aproape 100 de monede găsite sub drumul descoperit recent indică, însă, că efortul de transformare a construcţiilor din Ierusalim a început în perioada lui Pilat, care a domnit timp de un deceniu începând cu anul 26 e.n.

Nahshom Szanton, un arheolog de la Universitatea Tel Aviv, observă că Pilat ar fi putut construi strada „pentru a-i linişti pe locuitorii Ierusalimului”, dar şi pentru ”a-şi ridica renumele prin proiecte majore de construcţie”. În anul 70, strada a fost îngropată sub ruinele cauzate de revolta evreilor şi distrugerea ulterioară a oraşului de către romani. Multe din plăcile de piatră au fost refolosite la alte construcţii.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

IFPLUS FESTIVAL MUZICAL

Trei taragotişti sătmăreni au evoluat la Festivalul Dumitru Fărcaş de la Cluj-Napoca

  Pe 7 august 2018, la Institutul Inimii din Cluj-Napoca, a trecut întru cele veşnice marele taragotist Dumitru Fărcaş, născut în Groşi – judeţul Maramureş.

This content is for IZ Plus Lunar, IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si Tiparit si PDF Lunar, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ <35, IZ PLUS ANUAL, and IZ PLUS 3 LUNI members only.
Log In Join Now