00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Tiberiu Markos, Alexandru Horvat, Adelin Ghiarfaş . Titlul emisiunii: Iohannis cere vot anticipat şi prin corespondenţă. (reluare) 01.45 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Daniela Ciută. Titlul emisiuni: Daniela Ciută – raport la 1720 de zile. 03.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Constantin Lohan. Titlul emisiunii: Producţia de confecţii între realitate şi necesitate. 04.00 Concert simfonic la Filarmonica „Dinu Lipatti” 05.30 Cultură, Comemorare de ziua eroilor la Gerăuşa. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Avram. Titlul emisiuni: Expoziţia de cai şi competiţia de atelaje se impune ca o tradiţie.(reluare) 09.00 La Psiholog 09.30 Religie cu Mihaela Ghiţă, invitat: Florin Fodoruţ. Titlul emisiuni: Cum îl putem cunoaşte pe Dumnezeu? 10.30 Viaţa la Ţară, cu Ioan Aniţaş 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Tiberiu Markos, Alexandru Horvat, Adelin Ghiarfaş . Titlul emisiunii: Iohannis cere vot anticipat şi prin corespondenţă. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Prieteni necuvântători cu Alina Blejan, invitat: Zoltan Szabo, dresor de câini. 14.10 Teleshopping 14.30 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu, invitat: Petrică Mureşan. 15.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Constantin Lohan. Titlul emisiunii: Producţia de confecţii între realitate şi necesitate. 16.30 Iată omul, cu Gabriel Ghişan 17.30 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu, invitat: Petrică Mureşan. 18.30 Audienţe în direct, cu Eva Laczko (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko (reluare) 23.00 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Daniela Ciută. Titlul emisiuni: Daniela Ciută – raport la 1720 de zile. 20.06.2019

Deputatul Octavian Petric se retrage din PSD cu părere de rău după 23 de ani

Scris de I. Z., 17 decembrie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Octavian-Petric

Octavian-Petric

S-au împlinit 23 de ani de când am intrat în politică şi în Partidul Social Democrat, dar am decis azi să mă despart de drumul pe care a luat-o partidul. Nu mă mai regăsesc în PSD, un partid care nu mai reprezintă interesele românilor şi în care nu mai sunt respectate principiile şi valorile în care cred.

În urmă cu 23 de ani am intrat în PSD din dorinţa de a contribui prin expertiza pe care am acumulat-o în mediul privat la dezvoltarea judeţului Satu Mare, considerând că toţi românii au dreptul la o viaţă mai bună. Am activat iniţial ca simplu membru, am fost apoi 4 mandate consilier judeţean, iar acum sunt la al doilea mandat de deputat. Am contribuit alături de colegii mei la câştigarea mai multor runde de alegeri şi am condus interimar organizaţia judeţeană în perioada alegerilor locale din 2016, când am obţinut cele mai bune rezultate pe care partidul le-a avut în judeţul Satu Mare. Am încercat de fiecare dată să-mi onorez promisiunile făcute şi să fac mai mult decât atât.

Au fost ani frumoşi, în care am cunoscut şi am legat prietenii alături de colegi minunaţi, cu care am fost o echipă la bine şi la greu, şi atunci când am câştigat alegerile, şi atunci când le-am pierdut.

Au fost ani în care guvernările PSD şi liderii pe care i-am avut au marcat în mod pozitiv parcursul european al României şi am fost mândru să fiu parte a unei echipe care privea spre viitor şi construia România pe care ne-o doream toţi.   

Din păcate, în aceşti ultimi doi ani de când PSD a câştigat alegerile cu un program de guvernare consistent, la nivel parlamentar şi public ni se impun 4-5 teme care nu au nimic de a face cu ceea ce am susţinut toţi în campania electorală. De 2 ani de zile nu se discută decât despre modificarea legilor justiţiei, a codurilor penale şi de procedură penală, despre amnistie şi graţiere.

„În PSD, relaţia dintre conducere şi membri este inexistentă”

Am încercat de mai multe ori să promovez proiecte legislative pentru a veni în sprijinul mediului de afaceri care generează locuri de muncă şi susţine economia, dar acestea nu au fost prioritare pentru conducerea partidului. 

Sunt mâhnit că în PSD, un partid în care vocea fiecărui social-democrat se putea face auzită, azi relaţia dintre conducere şi membri este inexistentă. Nu mai poate vorbi nimeni şi, dacă cineva îndrăzneşte să aibă o altă opinie, este pus la zidul infamiei!

În campania electorală, tema principală a programului nostru de guvernare a fost ”creşterea nivelului de trai al românilor„. Dar nivelul de trai a crescut doar pentru unii, nu pentru cei mulţi! În schimb, avem o lege a salarizării unitare care a provocat discrepanţe uriaşe în societatea românească, nemulţumindu-i chiar şi pe cei care au beneficii majore de pe urma acesteia!

La nivel judeţean, nu pot să accept şi să văd cum persoane certate legea, care au boicotat la ultimele alegeri partidul punând candidaţi împotriva candidaţilor noştri, revendică funcţii în conducerea partidului, se erijează în negociatori în numele PSD şi numesc persoane în funcţii cheie, cu susţinere de la Bucureşti. Preşedinte PSD, Liviu Dragnea, cunoaşte de mult timp situaţia de la Satu Mare, dar situaţia a rămas aceeaşi. Toxică!

În ansamblu, totul se rezumă la răfuieli, interese personale şi de grup!

Pentru toate aceste motive, mă retrag azi din Partidul Social Democrat, urmând ca de luni să-mi depun adeziunea şi să activez în grupul parlamentar al Pro România şi să contribui alături de colegii mei la relansarea unei stângi autentice, care să reprezinte interesele tuturor românilor şi nu doar ale unui grup restrâns.

Voi susţine în continuare în Parlament legile care apără interesele românilor, aşa cum le-am promovat în campania electorală, şi voi vota iniţiativele PSD care sunt benefice pentru români.

„Rămân în continuare un luptător al principiilor de stânga”

Cel mai mare regret este că, cel puţin pentru o vreme, nu voi mai fi coleg cu o mulţime de oameni competenţi şi dedicaţi, care au reuşit să ridice comunităţile lor chiar şi atunci când li se împotrivea toată lumea. Le mulţumesc colegilor mei din PSD Satu Mare, cu care de-a lungul anilor am fost o echipă fantastică la bine şi la greu. Îi asigur pe primarii şi aleşii PSD, pe şefii de organizaţii, că vom avea în continuare relaţii la fel de bune şi vom colabora pentru a dezvolta comunităţile noastre.

Rămân în continuare un luptător al principiilor de stânga, alături de oamenii care mi-au acordat încrederea şi voi încerca, la fel ca şi până acum, să nu-i dezamăgesc.

Sper să ne reîntâlnim cu toţii, în timp cât mai scurt, sub cupola aceluiaşi partid de stânga! Să lucrăm împreună pentru români şi pentru România!

Până atunci, prefer să fiu numit de unii trădător de partid, decât să fiu un trădător de ţară şi de popor!

Deputat Octavian Petric

Satu Mare, 16 decembrie 2018

Abonează-te acum Online!
 1. Babacu a spus: 21 decembrie 2018, ora 10:45

  Domnul Dragnea face o baie de multime si este abordat de catre simpatizantii PSD:
  – Haoleo, mincati-as! Mai bengosule, mai fentosule, da ma si tu odata ordonanta aia ca am un frate internat la voi si asteapta sa vina acasa de sarbatori! N-a facut nimic saracu, doar ca a furat niste costume de la morti, da aia n-au reclamat nimic si oricum nu le mai trebuiau! Pai nu era pacat sa putrezeasca bunatate de haine? Unde-i paguba?
  – Ok baieti, voi stiti ca eu am grija de cetatenii acestei tari, tot ce vreau este sa ducem la bun sfirsit programul de guvernare.
  – Haoleo, uite-o pe cumnata mea Mercedesa, il asteapta pe barbatu-sau de nu mai poate, a zis ca daca ii eliberezi barbatu o sa aprovizioneze cu seminte si tigari uvrainene toate sendintele voastre de partid!

 2. Dac Bulibas a spus: 19 decembrie 2018, ora 09:18

  Daca dl. Petric a parasit PSD-ul atunci e foarte bine asta inseamna ca PSD-ul merge pe calea cea buna si nu tine cont de parerile analfabetilor si incultilor !…( .). Sper ca toti acestia sa devina nemultumiti si sa paraseasca PSD-ul cat mai repede posibil considerand ca au trantorit destul pana acum. Daca PSD ia lumina de la Orban Viktor si pune in aplicare aici atunci va fi foarte bine.

 3. zoli a spus: 18 decembrie 2018, ora 17:41

  Da mai sunt si PSD-isti cu coloana care nu mai vor sa faca parte dint-o adunatura de derbedei,infractori ,hoti si tradatori .Felicitari d-le Petric

 4. Erdei Dorel a spus: 18 decembrie 2018, ora 10:43

  Interesant articol si comparand cele spuse cu ceea ce se vede, as zice ca este si adevarat.

 5. gheorghe a spus: 18 decembrie 2018, ora 08:28

  Domnule ,Babacu,electoratul incult si analfabet iti ureaza Sarbatori Fericite si multa inspiratie in exprimarea convingerilor

 6. gheorghe a spus: 18 decembrie 2018, ora 08:07

  Pacat ca nu exista legea prin care daca ai plecat din partid cedezi locul din parlament celui care a fost dupa tine la alegeri din partid.Oare ar mai pleca?

 7. Babacu a spus: 17 decembrie 2018, ora 20:36

  Sedinta CEX PSD:
  O camera intunecoasa cu o masa lunga in mijloc. Jaluzelele sint trase sa nu se auda protestele de afara. In capul mesei se afla Sefu, care doarme tun cu capul pe masa. In camera se afla citiva senatori si deputati care stau pe scaune la masa si vorbesc in soapta, asteapta sa se trezeasca Sefu. Se cinstesc cu coniac Courvoisier si sampanie frantuzeasca servite din pahare albe, din plastic, de unica folosinta. Pe jos e plin de coji de seminte si de banane. Intr-un colt un deputat da cu spray contra tintarilor. In alt colt, un senator da cu spray contra plosnitelor si zice:
  – Voi vedeti stimati colegi, cite plosnite sint in camera asta? E plina camera de plosnite!
  – Taci mai, zice altul, vorbeste mai incet, ai grija ce spui ca se interpreteaza!
  Deodata se aude un ragait puternic. Intervine purtatorul de cuvint:
  – Liniste, stimati colegi, s-a trezit Sefu si vrea sa ne spuna ceva!
  Sefu urla:
  – Aoleu, mi-am visat asasinii! Inchideti usile ca vin asasinii! Ajutooor!
  – Linistiti-va Sefu, zice purtatorul de cuvint, nu exista nici un asasin, sintem doar noi aici!
  – Cum sa nu existe ma, nu ti-am spus ca i-am visat? Tu crezi ca eu visez prostii? Vrei sa te dau afara din partid?
  – Nu Sefu, scuzati ca am avut indoieli, merg la usa sa vad daca vine vreun asasin. Se duce si deschide usa, se uita pe hol:
  – Nu e nimeni, Sefu!
  Intre timp doi deputati ciocnesc doua sticle de sampanie cu intentia sa bea direct din sticla. Sefu urla din nou:
  – Mai, nu mai ciocniti sticlele ca fac zgomot de catuse! Va dau pe toti afara din partid! Si sa taceti din gura cind vorbiti cu mine! Florine, adu-mi cele doua OUG-uri sa le aprob. Si vreau sa le semnati toti, sa-mi faceti un cadou de sarbatori, ca doar sinteti oameni loiali partidului!
  – Am inteles Sefu, dar noi sintem obisnuiti sa semnam cu degetul, ca ne-am luat bacul la 30 ani si am terminat facultatea la 40 ani la distanta, fara colegi!
  – Da ce, voi credeti ca eu sint altfel? Semnati ma, ca pulimea nu stie de toate astea!

 8. Jr a spus: 17 decembrie 2018, ora 18:44

  @Babacu, cândva si dumneata susţineai câţiva psd-isti…

 9. ion a spus: 17 decembrie 2018, ora 17:14

  @babacu, iar te-ai lasat de tratament :(

 10. Babacu a spus: 17 decembrie 2018, ora 16:34

  PSD = o masa amorfa de yesmeni si oportunisti, toti fara coloana vertebrala, cu electorat incult si analfabet. In prezent PSD are cei mai multi sustinatori in zonele cele mai sarace ale tarii, asta spune multe. Sint analisti care spun ca „la alegeri poporul are intotdeauna dreptate, nu greseste”. Eu niciodata n-am fost de acord cu asta, din contra, saracia romanilor se datoreaza in mare parte faptului ca romanii inca n-au invatat sa voteze.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.