26.09.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Iuliu Ilyes, Adelin Ghiarfaş. Titlul emisiunii: Scandal în PNL.De ce a demisionat Bolojan?(reluare) 01.25 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Marius Gânţă. Titlul emisiuni: Marius Gânţă – raport la 8760 de zile. 02.30 Ne cheamă natura 03.30 Cultură, Fior de Zatmar 04.45 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu. 05.40 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Dan Şuta. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko , invitat: Kallos Zolan, Szejke Otttilia. Titlul emisiunii: Cum va fi noul an şcolar pentru secţiile maghiare? (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.15 Viaţa la Ţară 10.20 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Laurenţiu Costin. Titlul emisiunii: ”Pescuirea minunată” – găsirea sensului vieţii. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Iuliu Ilyes, Adelin Ghiarfaş. Titlul emisiunii: Scandal în PNL.De ce a demisionat Bolojan?(reluare) 13.00 Ştiri 13.25 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Lorincz Tiberiu.Titlul emisiuni: Căile ferate înguste din jurul Sătmarului. 14.20 Teleshopping 14.40 Cultură, Digania – O tradiţie reînviată 16.10 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat: Dorel Ziman. Titlul emisiunii: Un nou început de an şcolar la liceul cu program sportiv Satu Mare. 17.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Marius Gânţă. Titlul emisiuni: Marius Gânţă – raport la 8760 de zile. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct 23.00 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Dan Şuta.

Deputatul Octavian Petric participă la Audierile Parlamentare anuale ale Naţiunilor Unite din New York

Scris de I. Z., 23 februarie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Deputatul PSD de Satu Mare, Octavian Petric, participă în aceste zile la New York, în calitate de membru al României la Uniunea Interparlamentară (UIP), la Audierile Parlamentare anuale ale Adunării Generale a Naţiunilor Unite.

Audierile parlamentare se desfăşoară în zilele de 22 şi 23 februarie la sediul ONU din New York şi au ca temă principală ”Compactul global privind migraţia” (CGM).

”Audierile parlamentare de astăzi îşi propun să vadă perspectiva parlamentară în ceea ce priveşte migraţia şi să contribuie la o dezbatere majoră privind acest fenomen, în vederea adoptării unui Pact Global, care să asigure o migraţie sigură, ordonată şi regulată. Vorbim aici despre accesul la educaţie, la sănătate, justiţie şi la muncă şi cele mai bune practici pentru ca migranţii să trăiască în demnitate în ţările în care aleg să trăiască, din diverse motive„ – a declarat deputatul Octavian Petric.

Pe lângă contribuţia pe care o pot aduce parlamentarii,  în paralel au loc audieri cu reprezentanţi ai societăţii civile, ai sectorului privat şi ai mediului academic. 

”Viaţa arată că, dacă este gestionată corespunzător,  migraţia este bună atât pentru migranţi cât şi pentru comunităţile care găzduiesc migranţii, iar prin această largă consultare se încearcă o maximizare a beneficiilor migraţiei. Inclusiv se vorbeşte despre includerea migranţilor în consultările publice privind politicile care au un impact direct asupra lor, ceea ce ar spori integrarea şi coeziunea socială„ – a precizat deputatul Octavian Petric.

Compactul global reprezintă o oportunitate de a îmbunătăţi guvernanţa în materie de migraţie, de a aborda provocările asociate migraţiei actuale şi de a consolida contribuţia migranţilor şi migraţia la dezvoltarea durabilă.

În fiecare an, un număr mare de oameni îşi părăsesc locuinţele în căutarea unei vieţi mai bune în alte ţări. Astăzi, 258 milioane de oameni din toată lumea trăiesc în afara ţărilor în care s-au născut.

ONU se află în plină negociere a unui Pact global pentru o migraţie sigură,  care va fi finalizat la sfârşitul anului, iar parlamentarii membri UIP, printre care şi deputatul Octavian Petric, vor contribui la acest pact din perspectivă parlamentară.

Abonează-te acum Online!
 1. unu a spus: 26 februarie 2018, ora 09:25

  eu ceva nu inteleg pt un amarat loc de munca iti trebuie limba straina ?? corect?? dar ca parlamentar nu iit trebuie asa te plimbi prin lume pe banii romanilor niic atta nu stie aacest sudor cum se zice buna ziua pe engleza , si e trimis la ONU pentru ce?? deci nu inteleg nimic

 2. anton a spus: 25 februarie 2018, ora 10:18

  l-or trimis să ne facă de rîs .

 3. suporter adevarat a spus: 24 februarie 2018, ora 18:26

  ce merita are ca a fost trimis acolo?

 4. suporter adevarat a spus: 24 februarie 2018, ora 18:24

  da cine l-a trimis si pe acest nemarnic acolo ?

 5. Dac Bulibas a spus: 24 februarie 2018, ora 11:34

  Sa fim seriosi,…., voi nu stiti sa gestionati corespunzator nici problemele maghiarimii bastinase in Transilvania d-apoi ale imigrantilor !. Octavian Pietric este doar pt. „umplutura ” acolo.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.