19.07.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Costea, Dan Burulea. Titlul emisiunii: Ce a discutat preşedintele cu premierul?(reluare) 01.30 Cultură, Fior de Zatmar 02.40 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 03.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Daniel Frei. Titlul emisiunii: Cooperativa şi avantajele ei pentru fermieri. 04.30 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Ionela Toma. 05.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona . 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Adrian Marc. Titlul emisiunii: Stadiul investiţiilor la Spitalul Judeţean Satu Mare.(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona. 09.30 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Lia Marinela Avram. 10.20 Religie, cu Laczko Eva, invitaţi: Barta Barnabas, Gordan Dalma, Gsiszar Lorant. Titlul emisiunii: La Satu Mare se organizează Întâlnirea Naţională a Tineretului Catolic. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Costea, Dan Burulea. Titlul emisiunii: Ce a discutat preşedintele cu premierul?(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan. 14.20 Teleshopping 14.45 Cultură, Samfest jazz. 17.00 Cultură, La Poesss a avut loc Forumul Economic Invest. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct (reluare) 23.00 Talk Show cu Carol Erdos

Deputatul canadian Corneliu Chişu îşi oferă sprijinul mediului de afaceri sătmărean

Scris de Mihai Ghenceanu, 07 august 2014 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
satmareanul Corneliu Chisu, membru al Parlamentului Canadei, in stuiodul Informatia TV

satmareanul Corneliu Chisu, membru al Parlamentului Canadei, in stuiodul Informatia TV

Domnia sa susţine că judeţul nostru are un potenţial turistic şi economic foarte mare

Joi, 7 august, invitat în studioul Informaţia TV, în cadrul emisiunii „Mersul economiei” ce se va difuza vineri, 8 august începând cu ora 22, a fost sătmăreanul Corneliu Chişu, membru în Camera Comunelor (echivalentul Camerei Deputaţilor din România) al Parlamentului Canadei.

Corneliiu Chişu s-a născut în Satu Mare în urmă cu 65 de ani, a absolvit Colegiul „Mihai Eminescu”, apoi  Universitatea Politehnică Bucureşti  în 1971, iar cinci ani mai târziu, a părăsit România. A petrecut cinci ani în Italia, după care a emigrat în Canada, unde trăieşte şi în prezent.

În mai 2011 a fost ales membru al Camerei Comunelor, din partea Partidului Conservator, aflat la guvernare şi reprezintă districtul electoral de Pickering-Scarborough East ca un membru al Partidului Conservator. În perioada mai 1990 – martie 2009 a activat ca ofiţer-inginer în cadrul Forţelor armate canadiene. A participat la misiuni în Afganistan şi an Bosnia.

În prima parte a emisiunii, domnia sa ne-a vorbit despre lungul drum de la Satu Mare până în Canada via Italia (a emigrat în Italia după ce s-a căsătorit cu o italiancă ce lucra în România). Apoi, succint, ne-a povestit despre lungul drum  parcurs de la statutul de simplu emigrant până la statutul de deputat în Parlamentul Canadei.

Economia Canadei este una consolidată, neafectată de criza economică

Întrebarea emisiunii a fost „Ce diferenţe vedeţi între economia noastră şi cea canadiană”, dar în acest context am discutat şi despre criza economică mondială şi despre potenţialul economic al ţării noastre.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită de vineri, 8 august, a Informaţiei Zilei

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.