Audienţe în direct, cu Eva Laczko, invitat: Tiberiu Markos. Titlul emisiunii: Cum îi sprijina pe agenţii economici Expo Fabricat în Satu Mare? (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Valeriu Bancea, Ştefan Ressler, Ciprian Crăciun. Titlul emisiunii: Legile justiţiei,adoptate de camera deputaţilor. (reluare) 02.30 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat: Vlaicu Popescu. Titlul emisiunii: învăţământul dual la Colegiul Tehnic Unio- Traian Vuia. 03.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Daniel Buda. Titlul emisiuni: Daniel Buda – rapor la 1.380 de zile . 04.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Iuliu Huszti. Titlul emisiunii: Porci de mangaliţa. 05.30 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Anzik Arnold. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Barta Zoltan. 08.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko, invitat: Tiberiu Markos. Titlul emisiunii: Cum îi sprijina pe agenţii economici Expo Fabricat în Satu Mare? (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Anzik Arnold. 09.30 Sănătate frumuseţe stil, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Elena Blit. 10.30 Religie, cu Eva Laczko , invitat: Papellas Istvan. Titlul emisiunii: A fost sfinţită orga bisericii Sfânta Familie. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Valeriu Bancea, Ştefan Ressler, Ciprian Crăciun. Titlul emisiunii: Legile justiţiei,adoptate de camera deputaţilor. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Iuliu Huszti. Titlul emisiunii: Porci de mangaliţa. 14.30 Teleshopping 14.45 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă, invitat: Marta Bzduch .Titlul emisiuni: Obezitatea se plăteşte cu sănătatea. 15.30 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Cristi Tarţa. 16.35 Portret de artist – vasile Canioşi Mestesanu. 17.40 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat: Dacian Nastai.Titlul emisiunii: Jucătorii de la LPS Satu Mare au inceput sezonul de primăvară. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Cultură 22.30 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu. 23.30 Ştiri

Deputatul canadian Corneliu Chişu îşi oferă sprijinul mediului de afaceri sătmărean

Scris de Mihai Ghenceanu, 07 august 2014 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
satmareanul Corneliu Chisu, membru al Parlamentului Canadei, in stuiodul Informatia TV

satmareanul Corneliu Chisu, membru al Parlamentului Canadei, in stuiodul Informatia TV

Domnia sa susţine că judeţul nostru are un potenţial turistic şi economic foarte mare

Joi, 7 august, invitat în studioul Informaţia TV, în cadrul emisiunii „Mersul economiei” ce se va difuza vineri, 8 august începând cu ora 22, a fost sătmăreanul Corneliu Chişu, membru în Camera Comunelor (echivalentul Camerei Deputaţilor din România) al Parlamentului Canadei.

Corneliiu Chişu s-a născut în Satu Mare în urmă cu 65 de ani, a absolvit Colegiul „Mihai Eminescu”, apoi  Universitatea Politehnică Bucureşti  în 1971, iar cinci ani mai târziu, a părăsit România. A petrecut cinci ani în Italia, după care a emigrat în Canada, unde trăieşte şi în prezent.

În mai 2011 a fost ales membru al Camerei Comunelor, din partea Partidului Conservator, aflat la guvernare şi reprezintă districtul electoral de Pickering-Scarborough East ca un membru al Partidului Conservator. În perioada mai 1990 – martie 2009 a activat ca ofiţer-inginer în cadrul Forţelor armate canadiene. A participat la misiuni în Afganistan şi an Bosnia.

În prima parte a emisiunii, domnia sa ne-a vorbit despre lungul drum de la Satu Mare până în Canada via Italia (a emigrat în Italia după ce s-a căsătorit cu o italiancă ce lucra în România). Apoi, succint, ne-a povestit despre lungul drum  parcurs de la statutul de simplu emigrant până la statutul de deputat în Parlamentul Canadei.

Economia Canadei este una consolidată, neafectată de criza economică

Întrebarea emisiunii a fost „Ce diferenţe vedeţi între economia noastră şi cea canadiană”, dar în acest context am discutat şi despre criza economică mondială şi despre potenţialul economic al ţării noastre.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită de vineri, 8 august, a Informaţiei Zilei

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.