Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Ciprian Costea, Tiberiu Markos. Titlul emisiunii: Mediul de afaceri se luptă cu lipsa de predictibilitate (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Adrian Cozma, Vasile Fernea, Adelin Ghiarfaş. Titlul emisiunii: Iohannis a desemnat-o pe Viorica Dăncilă premier (reluare) 02.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Georgeta Pop. Titlul emisiunii: Schimbări preconizate la plata contribuţiei la sănătate 03.05 Iată omul, cu Gabriel Ghişan, invitat Maria Zamfirache 04.03 Documentar, Vasile Lucaciu 04.50 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia, invitat dr. Liana Strămb. Titlul emisiunii: Cauze energetice ale bolilor 05.43 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Marius Horşia. Titlul emisiunii: Migraţia popoarelor din zilele noastre 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Willy 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Ramona Farkaş. Titlul emisiunii: Uitaţi de majorarea salariilor, angajaţii de la mediu protestează (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 09.26 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu. Titlul emisiunii: Cum înţelegem plânsul? 10.08 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitaţi Mia Chereji, Liliana Mărcuş. Titlul emisiunii: Micii ecologişti de la şcoala Ion Creangă 10.43 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Georgeta Pop. Titlul emisiunii: Drepturile asiguraţilor pe timpul spitalizării 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Adrian Cozma, Vasile Fernea, Adelin Ghiarfaş. Titlul emisiunii: Iohannis a desemnat-o pe Viroica Dăncilă premier (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Rodica Maxi. Titlul emisiunii: Cânepa românească nu este drog 14.25 Teleshopping 14.40 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu. Titlul emisiunii: Romeo Nicoară raport la 7.670 de zile 15.45 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 16.48 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitaţi Florin Turcu, Horia Macarie. Titlul emisiunii: Planurile Asociaţiei Judeţene de Atletism Satu Mare 17.45 Info studio, cu Ioan Aniţaş, invitat Ioan Coroianu. Titlul emisiunii: Crime între cunoscuţi 18.35 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Ildiko Tivadar, Mihaela Mulg. Titlul emisiunii: Cum se poate obţine alocaţia pentru copil într-un alt stat membru UE? (reluare) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Csaba Csintalan. Titlul emisiunii: Şansele învăţământului de la sate 22.30 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu, invtat Lia Marinela Avram 23.30 Ştiri

Deputatul canadian Corneliu Chişu îşi oferă sprijinul mediului de afaceri sătmărean

Scris de Mihai Ghenceanu, 07 august 2014 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
satmareanul Corneliu Chisu, membru al Parlamentului Canadei, in stuiodul Informatia TV

satmareanul Corneliu Chisu, membru al Parlamentului Canadei, in stuiodul Informatia TV

Domnia sa susţine că judeţul nostru are un potenţial turistic şi economic foarte mare

Joi, 7 august, invitat în studioul Informaţia TV, în cadrul emisiunii „Mersul economiei” ce se va difuza vineri, 8 august începând cu ora 22, a fost sătmăreanul Corneliu Chişu, membru în Camera Comunelor (echivalentul Camerei Deputaţilor din România) al Parlamentului Canadei.

Corneliiu Chişu s-a născut în Satu Mare în urmă cu 65 de ani, a absolvit Colegiul „Mihai Eminescu”, apoi  Universitatea Politehnică Bucureşti  în 1971, iar cinci ani mai târziu, a părăsit România. A petrecut cinci ani în Italia, după care a emigrat în Canada, unde trăieşte şi în prezent.

În mai 2011 a fost ales membru al Camerei Comunelor, din partea Partidului Conservator, aflat la guvernare şi reprezintă districtul electoral de Pickering-Scarborough East ca un membru al Partidului Conservator. În perioada mai 1990 – martie 2009 a activat ca ofiţer-inginer în cadrul Forţelor armate canadiene. A participat la misiuni în Afganistan şi an Bosnia.

În prima parte a emisiunii, domnia sa ne-a vorbit despre lungul drum de la Satu Mare până în Canada via Italia (a emigrat în Italia după ce s-a căsătorit cu o italiancă ce lucra în România). Apoi, succint, ne-a povestit despre lungul drum  parcurs de la statutul de simplu emigrant până la statutul de deputat în Parlamentul Canadei.

Economia Canadei este una consolidată, neafectată de criza economică

Întrebarea emisiunii a fost „Ce diferenţe vedeţi între economia noastră şi cea canadiană”, dar în acest context am discutat şi despre criza economică mondială şi despre potenţialul economic al ţării noastre.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită de vineri, 8 august, a Informaţiei Zilei

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.