Deputaţii au respins, decizional, alegerea primarilor în două tururi


Marţi, Camera Deputaţilor a respins, decizional, un proiect de lege privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Este vorba de un proiect de lege iniţiat în 2016 de parlamentarii PMP şi care a rămas blocat în comisii, la Camera Deputaţilor.

Iniţiativa legislativă modifică modalitatea de alegere a primarului, propunând ca, în situaţia în care niciun candidat pentru funcţia de primar nu obţine cel puţin jumătate plus unu din numărul voturilor valabil exprimate, să se organizeze al doilea tur de scrutin între candidaţii clasaţi pe primele două locuri. S-au înregistrat 195 de voturi „pentru”, 80 de voturi „contra” şi o abţinere. Asta după ce în luna aprilie, proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin nu a întrunit voturile necesare pentru a fi respins. Atunci, proiectul de lege a fost susţinut de USR şi AUR, în timp ce PSD şi UDMR au votat împotrivă, iar parlamentarii liberalii au votat împărţit, deşi poziţia oficială a PNL era pentru alegeri în două tururi.
Marţi, Camera Deputaţilor în calitate de for decizional a respins iniativa legislativă.

În dezbaterea din plen, fostul preşedinte PNL, Ludovic Orban a criticat votul de respingere dat de către foştii săI colegi de partid.

“Astăzi, arătaţi că nu mai aveţi nimic, aţi devenit pesedişti, ca să nu spun tiriplici, cum a spus Ciolacu” a declarat Orban.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517