Depuneri de coroane de flori la 170 de ani de la naşterea dr. Vasile Lucaciu (Foto)

Scris de I. Z., 22 ianuarie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

În 22 ianuarie 2022 s-au 170 de ani de la naşterea dr. Vasile Lucaciu, personalitate istorică de primă mărime, cel mai celebru om născut în ţinutul Sătmarului.

Oameni de cultură, scriitori, au depus coroane de flori în semn de preţuire la monumentul din Centru Vechi. Printre instituţiile de cultură s-au numărat şi autorităţile locale.

De la Satu Mare, grupul de scriitori s-a deplasat spre casa memorială dr. Vasile Lucaciu din localitatea Apa, unde a văzut lumina zilei cel ce avea să fie supranumit “Leul de la Şişeşti”.

Vasile Lucaciu reprezintă una dintre cele mai importante personalităţi politice, culturale şi istorice pe care le-a dat Sătmarul.

Abonează-te acum Online!
  1. Dac Bulibas a spus: 23 ianuarie 2022, ora 12:58

    Oare nu cumva a obtinut acesta doctoratul prin Plagiere la vremea respectiva ??? ca foarte multi romani de vaza din ziua de azi asa obtin din cate se vede , ar fi interesant de verificat/vazut. In caz de confirmare , numele acestuia ar trebui sa inceapa cu Dr. (Pl.)agiator V. L .

  2. Babacu a spus: 23 ianuarie 2022, ora 12:19

    Cine lectureaza biografia si activitatea lui Vasile Lucaciu poate sa vada abuzurile de tot felul facute de autoritatile statului maghiar de la aceea vreme. Principala acuzatie la adresa lui: a militat pentru drepturile românilor din Transilvania. Pentru statul maghiar era o infractiune sa vorbesti romaneste in Transilvania majoritar romaneasca.
    Astazi bagatorii de seama incearca sa falsifice istoria spunind cit de bine le era atunci romanilor din Transilvania. Miine vor spune ca de fapt romanii au fost grofii!

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517