10.07.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Lorand Turos, Romeo Nicoară, Alexandru Horvat. Titlul emisiunii: Război în coaliţia PSD-ALDE? (reluare) 01.35 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan. 02.35 Cultură, Samfest jazz. 04.45 Cultură, La Poesss a avut loc Forumul Economic Invest. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona . 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Simona Niste . 08.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitat: Constantin Demian, Daniela Silaghi. Titlul emisiunii: Care sunt cele mai mari probleme ale adolescenţilor?(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona. 09.30 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Lia Marinela Avram. 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitaţi: Barta Barnabas, Gordan Dalma, Gsiszar Lorant. Titlul emisiunii: La Satu Mare se organizează Întâlnirea Naţională a Tineretului Catolic. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Lorand Turos, Romeo Nicoară, Alexandru Horvat. Titlul emisiunii: Război în coaliţia PSD-ALDE? (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan. 14.30 Teleshopping 14.50 Cultură, cu Vera Pop,invitat:Vari Vasile. Titlul emisiuni: O familie de artişti. 15.15 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat: Alina Perşa. Titlul emisiunii: Asociaţia ACT4U, implicată în diverse activităţi ecologice. 16.00 Info Studio cu Laczko Eva. Titlul emisiuni: Casa zâmbetelor-oază de bucurie. 17.00 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat: Dacian Nastai. Titlul emisiunii: Dacian Nastai a devenit antrenor cu licenţă pro. 18.00 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cătălin Cismaş. Titlul emisiuni: Cum controlăm furia? 18.30 Audienţe în direct. 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar. 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct. 23.00 Cultură, La Poesss a avut loc Forumul Economic Invest.

Departamentul de Stat al SUA cere Parlamentului să nu voteze legile justiţiei

Scris de Mioara Maxim, 28 noiembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Statele Unite exprimă „preocupare” în legătură cu modificările propuse de Comisia parlamentară specială pentru legile Justiţiei, avertizând că măsurile riscă să afecteze acţiunile de combatere a corupţiei şi independenţa justiţiei din România.

Departamentul de Stat al SUA cere Parlamentului României să nu voteze legile justiţiei! Anunţul a fost făcut de Heather Nauert, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

„Statele Unite observă cu preocupare că Parlamentul României analizează proiecte de lege care ar putea submina acţiunile de combatere a corupţiei şi ar putea slăbi independenţa justiţiei în România. Aceste legi, propuse iniţial de Ministerul Justiţiei, ameninţă progresele înregistrate de România în ultimii ani pentru construirea unor instituţii judiciare puternice, protejate de interferenţe politice”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul Departamentului de Stat american.

„Îndemnăm Parlamentul României să respingă propunerile care slăbesc statul de drept şi afectează combaterea corupţiei”, precizează Departamentul de Stat.

 

Ambasadorul SUA în România: Urmărim foarte atent ce se întâmplă în Parlament

 

Ambasadorul Statelor Unite în România, Hans Klemm, a declarat luni, într-un interviu, că Washingtonul manifestă îngrijorări serioase privind propunerile ministrului Justiţiei pentru modificarea legilor Justiţiei, iar dezbaterile din Parlament sunt urmărite atent.

„În ceea ce priveşte pachetul de legi ale Justiţiei, pregătit iniţial de către ministrul Justiţiei şi preluat acum de către Parlament, urmărim foarte atent ce se întâmplă şi aşteptăm să vedem ce modificări vor apărea în Parlament şi care va fi forma finală rezultată din comisia juridică. Aşa cum aţi menţionat, avem îngrijorări foarte serioase privind propunerile iniţiale ale ministrului Justiţiei. Motivul îngrijorării noastre este acela că, în ultimii 15 ani, România a dus o luptă din ce în ce mai credibilă împotriva corupţiei de nivel înalt şi mediu”, a spus Klemm.

Diplomatul american a transmis că, dintre toate statele din această parte a Europei, România desfăşoară cea mai credibilă activitate îndreptată împotriva corupţiei, notează Mediafax.

„România a creat independenţă judiciară, a înfiinţat instituţii care se ocupă cu descoperirea infracţiunilor de corupţie, mă refer aici în principal la DNA. În ce priveşte situaţia din regiune, Statele Unite cred că România este ţara cu cea mai credibilă luptă împotriva corupţiei. Desigur, se mai pot face multe lucruri în ceea ce priveşte prevenţia şi educaţia, însă, în ceea ce priveşte anchetarea celor care fură de la stat, rezultatele României sunt excepţionale în această parte a lumii”, a mai precizat Hans Klemm.

Întrebat dacă observă o tentativă de afectare a progreselor înregistrate de România în domeniul Justiţiei, ambasadorul SUA a transmis că îngrijorări privind lupta anticorupţie au existat în contextul modificărilor propuse de ministrul Justiţiei.

„Am fost îngrijoraţi cu privire la pachetul iniţial de legi prezentat de ministrul Justiţiei, care ar reprezenta paşi înapoi în privinţa indepedenţei justiţiei şi a puterii procuraturii împotriva corupţiei. Urmărim foarte atent ce s-a întâmplat în Parlament săptămâna trecută şi ce se întâmplă săptămâna aceasta şi care va fi forma finală a legilor care vor ieşi din comisia parlamentară”, a mai spus Klemm, în interviul pentru Express de Banat.

Abonează-te acum Online!
  1. Dac Bulibas a spus: 28 noiembrie 2017, ora 11:41

    „Departamentul de Stat al SUA cere (???…)…..” Acest mod de abordare din partea SUA este una ca de la stapan la sluga !!! Romania a ajuns sluga SUA !!! daca permite acestuia amestecul in treburile interne…. Ce a spus Presedintele vostru Iohanescu nu asa demult ?, citez: ” Mai bine sluga la americani decat sluga la rusi …” Ca urmare slugarnicia romaniei a fost acceptata si insusita la nivel de politica de Stat !. Mandria romaneasca se poate exprima printr-un singur cuvant si anume, SLUGA !. Asta reflectati catre exterior, asta sunteti !. Asa sunteti vazuti si tratati !…. Ati ajuns slugile americanilor la voi in tara !. Nu aveti nici un pic de demnitate ! Rusine voua!…. ( numai fata de minoritatea maghiara va dati mari !…., datorita complexului de inferioritate pe care il aveti . Sluga transformata in stapan peste noapte, se teme sa nu ajunga sluga din nou !)

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.