20.08.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Romeo Nicoară, Ciprian Crăciun, Radu Panait. Titlul emisiunii: Se rupe coaliţia de guvernare?(reluare) 01.30 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc. 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitaţi: Marcela Papici, Tallian Cristian. Titlul emisiuni: Tragedia de la Caracal şi îngrijorările părinţilor.(reluare) 03.30 Cultură cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiuni: Iubirea ca artă şi ştiinţă. 04.30 Sănătate, frumuseţe, stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia, invitat: Sorin Berindei. 05.30 Info Studio cu Adriana Mureşan. Titlul emisiuni: Vacanţa perfectă. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Romeo Nicoară, Ciprian Crăciun, Radu Panait. Titlul emisiunii: Se rupe coaliţia de guvernare?(reluare) 09.30 La Psiholog cu Ioana Vladimirescu. Titlul emisiuni: Copiii, tehnicile de meditaţie şi relexare. 10.10 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiuni: Porcii de mangaliţa între mit şi realitate. 11.00 Taina Credinţei cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiuni: Capcanele reţelelor de socializare. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitaţi: Marcela Papici, Tallian Cristian. Titlul emisiuni: Tragedia de la Caracal şi îngrijorările părinţilor.(reluare) 13.30 Ne cheamă natura cu Ioana Zaharia. 14.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Romeo Nicoară, Ciprian Crăciun, Radu Panait. Titlul emisiunii: Se rupe coaliţia de guvernare?(reluare) 15.30 Teleshopping 15.45 Info Magazin cu Adriana Mureşan. Titlul emisiuni:Efectele muzicii în tândul adolescenţilor. 16.30 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu. 17.30 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat: Florin Mulcuţan. Titlul emisiunii: Centru olimpic de sport la Satu Mare. 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiunii: Prevenţa cardiovasculară. 18.30 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (reluare) 23.00 Portret de artist

Deficitul public în creştere vertiginoasă face din Italia punctul slab al zonei euro

Scris de Vasile Andreica, 29 august 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Deficitul public al Italiei din anul următor ar putea creşte dincolo de pragul de 3% din Produsul Intern Brut (PIB) stabilit de Uniunea Europeană, a declarat marţi viceprim-ministrul italian Luigi Di Maio, citat de Reuters.

“Nu exclud trecerea de limita de 3%, orice este posibil. Dar nu putem spune exact acum, lucrăm la legea bugetului”, a precizat Luigi Di Maio.

Conform înţelegerii făcute cu Uniunea Europeană, Italia ar trebui, de fapt, să-şi reducă deficitul public de la 1,6% în 2018, la 0,8% în 2019. Adâncirea deficitului public ar putea fi generată de o creştere a cheltuielilor sociale promise în timpul campaniei electorale (precum venitul minim garantat pentru săraci) şi de reducerea unor taxe.

De altfel, această ultimă măsură ar putea fi un contributor la previzionata creştere a deficitului fiscal (rezultat din taxe şi impozite) până la 1,2% în 2019. De asemenea, conform unor declaraţii recente ale ministrului italian al economiei, Giovanni Tria, creşterea deficitului fiscal ar mai putea fi şi rezultatul unei decelerări a creşterii economice a Italiei pe anul 2018.

Din acest punct de vedere, ministrul italian al economiei a previzionat o creştere economică de 1,2% în 2018, în locul uneia de 1,5% cât fusese anticipat anterior.

Italia este a treia economie a Uniunii Europene (după unele surse, a patra), însă are o datorie publică ajunsă la aproximativ 132% din PIB, adică la aproximativ 2.300 de miliarde de euro (2.700 de miliarde de dolari) conform unor estimări ale Bloomberg.

Italia ar bloca bugetul Uniunii din cauza problemei migranţilor

Viceprim-ministrul italian Luigi Di Maio a ameninţat Uniunea Europeană că va fi exercitat dreptul de veto în cazul bugetului european pe următorii şapte ani în situaţia în care blocul comunitar nu va susţine Italia în priviţa migraţiei, relatează Euractiv.

“Nu există o dogmă cu privire la aprobarea bugetului multi-anual pentru următorii şapte ani, a cărui aprobare cel mai probabil că o vor grăbi înainte de alegerile europene”, a precizat Luigi Di Maio.

“Nu le vom permite să facă acest lucru şi, dacă situaţia imigraţiei nu se schimbă în viitorul apropiat, exercitarea dreptului de veto este sigură”, a adăugat viceprim-ministrul italian, care are totodată şi funcţia de preşedinte al partidului eurosceptic Mişcarea Cinci Stele.

Declaraţiile oficialului italian au venit la doar câteva zile de la emiterea unor ameninţări cu privire la suspendarea contribuţiei Italiei la bugetul Uniunii Europene – făcute tot de viceprim-ministrul Luigi Di Maio.

Luigi Di Maio nu a avut o retorică populistă şi eurosceptică la fel de agresivă precum cea a lui Matteo Salvini, însă a susţinut renegocierea anumitor reglementări ale Uniunii Europene. El a exclus, însă, ideea unui referendum pentru ieşirea Italiei din zona euro – o idee expusă pentru prima dată de Matteo Salvini.

Conform celor mai recente date ale Organizaţiei Internaţionale a Migraţiei (din data de 19 august), de la începutul acestui an în Italia au intrat 19.358 de migranţi. Iar de la 1 ianuarie 2015 până pe 19 august 2018 au pătruns 473.949 de migranţi, al doilea cel mai mare număr din Europa, după cel înregistrat de Grecia, care este dublu.

Aproape toţi migranţii intraţi în Italia provin din Africa  şi au venit pe rute ce pornesc din Tunisia, Libia şi Egipt.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.