Debut impresionant pentru Izabela Voropciuc cu orchestra Filarmonicii

Scris de Vasile Andreica, 19 decembrie 2014 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Izabela Voropciuc

Izabela Voropciuc

Joi seară Izabela Voropciuc, eleva profesoarei Annamaria Manfredi la Liceul de Artă „Aurel Popp”, a debutat ca solistă concertistă alături de orchestra Filarmonicii Dinu Lipatti, în Concertul nr. 9 „Jeunehomme” de Mozart. Şi a fost un debut minunat, cum rar se vede.

Confruntată cu o partitură deloc facilă – acest concert anunţă măreţia viitoarelor lucrări de gen ale compozitorului – Izabela, la cei 12 ani ai săi, nu s-a pierdut deloc cu firea. Ba chiar şi-a lăsat o amprentă a ei, aparte, pe această muzică plină de fineţe. A cântat fără ajutorul notelor, cu inteligenţă, ştiind în fiecare moment ce face şi de ce, deloc robotic. Orele de studiu cu profesoara ei s-au distilat într-o interpretare care i-a lăsat pe mulţi spectatori fără grai. A mai oferit şi trei bisuri, printre care improvizaţii pe teme de colind, şi a făcut şi o farsă jucăuşă publicului, prefăcându-se că se aşează din nou la pian, când de fapt îşi lua de jos un dar primit de la spectatorii generoşi şi impresionaţi. În pauză a redevenit copilul spontan şi vesel pe care îl cunoaştem. Vom mai scrie despre ea, pe larg.

Seara s-a încheiat cu fragmente din frumoasa suită „Ajunul Crăciunului” de Nikolai Rimski Korsakov, dirijată de Ştefan Novak. Stagiunea Filarmonicii se reia în 8 ianuarie 2015 cu Concertul de Anul Nou, dirijorul invitat fiind Romeo Rîmbu.

Abonează-te acum Online!
  1. tibi tantas a spus: 19 decembrie 2014, ora 22:02

    Superbă copilă,superbă prezenţă scenică.

  2. popovici tiberiu a spus: 19 decembrie 2014, ora 17:46

    fenomenal

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517