16.11.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Costea, Dan Burulea. Titlul emisiunii: Continuă dezbaterile pe marginea raportului MCV şi a rezoluţiei. (reluare) 01.00 Cultură – Russian Night la Poesis – Concert cu Tania Pop. 02.30 Cultură – Zilele culturale Poesis – Recital de poezii 03.40 Cultură – 10x10 Născut în România 05.20 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Voicu Sichet. Titlul emisiuni: Voicu Sichet – raport la 4015 de zile. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct cu Laczko Eva, invitat: Boca Ştefania. Titlul emisiuni: De ce este nevoie de Ziua Naţională Fără Tutun? (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.30 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu. 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitat: Racz Ervin. Titlul emisiunii: Reformacio cask rola szol. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Costea, Dan Burulea. Titlul emisiunii: Continuă dezbaterile pe marginea raportului MCV şi a rezoluţiei. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Cultură – Lansare de carte „Flăcări” de Dariu Pop la Casa Ferenţiu 14.40 Teleshopping 15.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Georgeta Pop. Titlul emisiunii: Accesul la tratamente medicale în strainătate. 15.20 Cultură, Hoinar prin Satu Mare 16.00 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Voicu Sichet. Titlul emisiuni: Voicu Sichet – raport la 4015 de zile. 17.00 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Ioan Leitner. 18.00 Cultură – România 1918 oameni, momente şi imagini. 18.30 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitat: Dan Brulea. Titlul emisiunii: De ce ajung angajaţii să dea în judecată instituţiile în care lucreaz? (reluare) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct (reluare) 23.00 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjan, invitaţi: Ciprian Prodan, Tiberiu Csik . Titlul emisiunii: În memoriamDaniel Prodan .

De Ziua Diabetului, azi sătmărenii pot să-şi măsoare gratuit glicemia

Scris de Mihaela Ghiţă, 14 noiembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

 

60% din populaţia judeţului se încadrează în categoria de supraponderali şi obezi

60% din populaţia judeţului se încadrează în categoria de supraponderali şi obezi

Azi, 14 noiembrie, de Ziua Mondială de Luptă Împotriva Diabetului, la Satu Mare are loc o amplă campanie de determinare gratuită a glicemiei şi a altor indicatori esenţiali în depistarea diabetului şi a unor boli de nutriţie.

Asemeni ediţiilor anterioare, acţiunea are loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din municipiul Satu Mare şi va începe la ora 9.00. Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Satu Mare, Spitalul Judeţean de Urgenţă, cu sprijinul Farmaciei Catena şi a Clubului Lions cărora li se alătură Informaţia Zilei şi Informaţia TV, parteneri media.

Evenimentul se apropie de cea de-a 20-a ediţie. Dacă în urmă cu doi ani, numărul pesoanelor cu diabet din judeţ se apropia de 19.000, în 2017, evidenţele Centrului Antidiabetic din cadrul Spitalului Judeţean Satu Mare arată că sunt aproximativ 22.000 de pacienţi suferinzi de această afecţiune. Totalul pacienţilor situează Satu Mare printre judeţele cu o incidenţă crescută a diabetului zaharat, dar şi a bolilor cardiovasculare.

Date de ultimă oră includ judeţul Satu Mare printre primele cinci din ţară în privinţa numărului de amputări datorate complicaţiilor diabetului zaharat. Situaţia îngrijorează tot mai mult specialiştii care şi pe această cale trag un semnal de alarmă în rândul populaţiei bolnave de a-şi monitoriza starea de sănătate în cazul diabetului luând în calcul şi celelalte boli care pot deriva de pe urma lui. Recomandarea lor pune accent pe controalele regulate la medic, fie că este vorba de medic de familie, specialist, pentru a putea preveni avansarea bolii.

În cadrul acţiunii de azi, echipa de specialişti va efectua fiecărei persoane o serie de măsurători antropometrice precum< greutate, înălţime, circumferinţa abdominală. Pe baza acestor parametri va fi calculat indicele de masă corporală. De asemenea, fiecărui participant la acţiune îi va fi măsurată tensiunea arterială, îi vor fi recoltate probe de sânge pentru determinarea glicemiei şi totodată, vor fi oferite informaţii despre prevenirea diabetului, inclusiv îndrumări despre cum poate fi controlată această afecţiune.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.