Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Larisa Matei, Macrina Mihai, Lidia Tămaş. Titlul emisiunii: Virozele iau cu asalt judeţui Satu Mare (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Ciprian Dan Costea, Ionuţ Oneţ, Ioan Leitner. Titlul emisiunii: De la politică la justiţie. (reluare) 02.30 Stand Up 03.45 Expoziţie de cai 04.10 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Formaţia Argus. 05.00 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiunii: Cum se manifestă furia la tineri. 05.40 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Gheorghe Ciocan. Titlul emisiunii: Insalaţii moderne de distribuţie borhot de fructe. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Elisabeta Princzinger. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Barta Zoltan. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Larisa Matei, Macrina Mihai, Lidia Tămaş. Titlul emisiunii: Virozele iau cu asalt judeţui Satu Mare (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Elisabeta Princzinger. 09.30 La psiholog,cu Ioana Vladimirescu. Titlul emisiunii: Relaţia mamă-fiică. 10.15 Religie, cu Eva Laczko , invitaţi: Laurenţiu Costin, Cristian Peteri. Titlul emisiunii: Postul mare: abnegaţie sau bucuria sufletului? 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Ciprian Dan Costea, Ionuţ Oneţ, Ioan Leitner. Titlul emisiunii: De la politică la justiţie. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Daniel Buda. Titlul emisiuni: Daniel Buda –rapor la 1.380 de zile . 14.40 Teleshopping 15.00 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitaţi: Ovidiu Pop, Marius Horsia, Marina Necşe. Titlul emisiunii: Organizaţii de tineret la CNME. 16.00 Sămătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Iulian Sălăgeanu .Titlul emisiunii: Tinerii şi locul de muncă. 17.00 Zone foclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: . 18.00 Panoramic sportiv, cu Ionut Blăjan, invitaţi: Robert Magos, Armin Vida. Titlul emisiunii: Planurile şahului A.J de karate Satu Mare in anul 2018. 18.30 Audienţe în direct. 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar. 21.30 Info studio, cu Ioan Aniţaş, invitat Ioan Coroianu. 22.30 Iata omul 23.30 Ştiri

De Ziua Diabetului, azi sătmărenii pot să-şi măsoare gratuit glicemia

Scris de Mihaela Ghiţă, 14 noiembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

 

60% din populaţia judeţului se încadrează în categoria de supraponderali şi obezi

60% din populaţia judeţului se încadrează în categoria de supraponderali şi obezi

Azi, 14 noiembrie, de Ziua Mondială de Luptă Împotriva Diabetului, la Satu Mare are loc o amplă campanie de determinare gratuită a glicemiei şi a altor indicatori esenţiali în depistarea diabetului şi a unor boli de nutriţie.

Asemeni ediţiilor anterioare, acţiunea are loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din municipiul Satu Mare şi va începe la ora 9.00. Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Satu Mare, Spitalul Judeţean de Urgenţă, cu sprijinul Farmaciei Catena şi a Clubului Lions cărora li se alătură Informaţia Zilei şi Informaţia TV, parteneri media.

Evenimentul se apropie de cea de-a 20-a ediţie. Dacă în urmă cu doi ani, numărul pesoanelor cu diabet din judeţ se apropia de 19.000, în 2017, evidenţele Centrului Antidiabetic din cadrul Spitalului Judeţean Satu Mare arată că sunt aproximativ 22.000 de pacienţi suferinzi de această afecţiune. Totalul pacienţilor situează Satu Mare printre judeţele cu o incidenţă crescută a diabetului zaharat, dar şi a bolilor cardiovasculare.

Date de ultimă oră includ judeţul Satu Mare printre primele cinci din ţară în privinţa numărului de amputări datorate complicaţiilor diabetului zaharat. Situaţia îngrijorează tot mai mult specialiştii care şi pe această cale trag un semnal de alarmă în rândul populaţiei bolnave de a-şi monitoriza starea de sănătate în cazul diabetului luând în calcul şi celelalte boli care pot deriva de pe urma lui. Recomandarea lor pune accent pe controalele regulate la medic, fie că este vorba de medic de familie, specialist, pentru a putea preveni avansarea bolii.

În cadrul acţiunii de azi, echipa de specialişti va efectua fiecărei persoane o serie de măsurători antropometrice precum< greutate, înălţime, circumferinţa abdominală. Pe baza acestor parametri va fi calculat indicele de masă corporală. De asemenea, fiecărui participant la acţiune îi va fi măsurată tensiunea arterială, îi vor fi recoltate probe de sânge pentru determinarea glicemiei şi totodată, vor fi oferite informaţii despre prevenirea diabetului, inclusiv îndrumări despre cum poate fi controlată această afecţiune.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.