Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitat: Ioan Drăgan. Titlul emisiunii: Salariile din educaţie,majorate doar pentru unii.(reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Beniamin Urs, Ştefan Ressler,Dumitru Pop. Titlul emisiunii: Scandalul în Justişie.(reluare) 02.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Paula Pirvănescu. 03.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Colonel Gheorghe Strâmb. Titlul emisiuni: Colonel Gheorghe Strâmb – raport la 3650 de zile . 04.30 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 05.40 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiunii: Stadiul de vegetaţie a culturilor agricole. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea:Ilona Ilyes. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Anzik Arnold. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitat: Ioan Drăgan. Titlul emisiunii: Salariile din educaţie,majorate doar pentru unii.(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea:Ilona Ilyes. 09.30 La psiholog, Ioana Vladimirescu, invitat: Călin Secan. Titlul emisiuni: Copiii şi fricile lor. 10.10 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat:Vasile Feher. Titlul emisiunii:Vindecarea sufletului prin spovedanie. 11.10 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Beniamin Urs, Ştefan Ressler,Dumitru Pop. Titlul emisiunii: Scandalul în Justişie.(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Colonel Gheorghe Strâmb. Titlul emisiuni: Colonel Gheorghe Strâmb – rapor la 3650 de zile . 14.30 Teleshopping 14.45 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiunii: Stadiul de vegetaţie a culturilor agricole. 15.30 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cătălin Cismaş. Titlul emisiuni: Cum învingem depresia? 16.00 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Paula Pirvănescu. 16.40 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat: Ştefan Szilagyi. Titlul emisiunii: Fotbalul juvenil în atenţia ASJ şi ISJ. 17.30 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Andrada Bârsăuan.18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Cultură,cu Ioan Aniţaş,invitat: Nicolae Pop.Titlul emisiunii: Munca-o modalitate de a rămâne tânăr. 22.30 Info Studio cu Laczko Eva, invitaţi: Lochli Tunde, Kegyes David.Titlul emisiunii: Mosolyhaz – az orom oazisa (Casa Zânelor – oază de bucurii). 23.30 Ştiri

De Ziua Diabetului, azi sătmărenii pot să-şi măsoare gratuit glicemia

Scris de Mihaela Ghiţă, 14 noiembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

 

60% din populaţia judeţului se încadrează în categoria de supraponderali şi obezi

60% din populaţia judeţului se încadrează în categoria de supraponderali şi obezi

Azi, 14 noiembrie, de Ziua Mondială de Luptă Împotriva Diabetului, la Satu Mare are loc o amplă campanie de determinare gratuită a glicemiei şi a altor indicatori esenţiali în depistarea diabetului şi a unor boli de nutriţie.

Asemeni ediţiilor anterioare, acţiunea are loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din municipiul Satu Mare şi va începe la ora 9.00. Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Satu Mare, Spitalul Judeţean de Urgenţă, cu sprijinul Farmaciei Catena şi a Clubului Lions cărora li se alătură Informaţia Zilei şi Informaţia TV, parteneri media.

Evenimentul se apropie de cea de-a 20-a ediţie. Dacă în urmă cu doi ani, numărul pesoanelor cu diabet din judeţ se apropia de 19.000, în 2017, evidenţele Centrului Antidiabetic din cadrul Spitalului Judeţean Satu Mare arată că sunt aproximativ 22.000 de pacienţi suferinzi de această afecţiune. Totalul pacienţilor situează Satu Mare printre judeţele cu o incidenţă crescută a diabetului zaharat, dar şi a bolilor cardiovasculare.

Date de ultimă oră includ judeţul Satu Mare printre primele cinci din ţară în privinţa numărului de amputări datorate complicaţiilor diabetului zaharat. Situaţia îngrijorează tot mai mult specialiştii care şi pe această cale trag un semnal de alarmă în rândul populaţiei bolnave de a-şi monitoriza starea de sănătate în cazul diabetului luând în calcul şi celelalte boli care pot deriva de pe urma lui. Recomandarea lor pune accent pe controalele regulate la medic, fie că este vorba de medic de familie, specialist, pentru a putea preveni avansarea bolii.

În cadrul acţiunii de azi, echipa de specialişti va efectua fiecărei persoane o serie de măsurători antropometrice precum< greutate, înălţime, circumferinţa abdominală. Pe baza acestor parametri va fi calculat indicele de masă corporală. De asemenea, fiecărui participant la acţiune îi va fi măsurată tensiunea arterială, îi vor fi recoltate probe de sânge pentru determinarea glicemiei şi totodată, vor fi oferite informaţii despre prevenirea diabetului, inclusiv îndrumări despre cum poate fi controlată această afecţiune.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.