Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Călin Durla, titlul emisiunii: România se află pe locul 3 în Europa la abandonul şcolar (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Sergiu Băbăşan, Ioan Sas, Dan Burulea, titlul emisiunii: Ce şanse are moţiunea PNL? (reluare) 02.33 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Adrian Albu raport la 4.860 de zile 03.42 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 04.46 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Ferencz Levente, titlul emisiunii: Cerbii lopătari din Supur, atracţie pentru turişti 05.53 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitaţi Lia Deliu, Constantin Demian, titlul emisiunii: Asistenţii medicali şi provocările din sănătatea românească 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Nicolate Balea 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Călin Durla, titlul emisiunii: România se află pe locul 3 în Europa la abandonul şcolar (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 09.36 Sport, meci de fotbal, FC Olimpia-Dacia Brăila 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Sergiu Băbăşan, Ioan Sas, Dan Burulea, titlul emisiunii: Ce şanse are moţiunea PNL? (reluare) 13.00 Ştiri 13.36 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Vlaicu Popescu, titlul emisiunii: Meserii moderne în învăţământul postliceal al Colegiului Tehnic Unio Traian Vuia 14.30 Teleshopping 14.48 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Elisabeta Bekessy, titlul emisiunii: Cetăţenii chemaţi să se implice în săptămâna mobilităţii europene 15.30 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat Laurenţiu Costin, titlul emisiunii: Rostul postului în respectarea poruncilor dumnezeieşti 16.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Ferencz Levente, titlul emisiunii: Cerbii lopătari din Supur, atracţie pentru turişti 17.40 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitaţi Cristian Popa, Răzvan Nintaş, titlul emisiunii: Doi antrenori de fotbal în judeţ cu licenţa A 18.30 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Marcel Nichita, titlul emisiunii: Ritualuri pentru îngrijirea tenului iarna 22.30 Concert In Memoriam Tavi Bud 23.30 Ştiri

De Ziua Diabetului, azi sătmărenii pot să-şi măsoare gratuit glicemia

Scris de Mihaela Ghiţă, 14 noiembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

 

60% din populaţia judeţului se încadrează în categoria de supraponderali şi obezi

60% din populaţia judeţului se încadrează în categoria de supraponderali şi obezi

Azi, 14 noiembrie, de Ziua Mondială de Luptă Împotriva Diabetului, la Satu Mare are loc o amplă campanie de determinare gratuită a glicemiei şi a altor indicatori esenţiali în depistarea diabetului şi a unor boli de nutriţie.

Asemeni ediţiilor anterioare, acţiunea are loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din municipiul Satu Mare şi va începe la ora 9.00. Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Satu Mare, Spitalul Judeţean de Urgenţă, cu sprijinul Farmaciei Catena şi a Clubului Lions cărora li se alătură Informaţia Zilei şi Informaţia TV, parteneri media.

Evenimentul se apropie de cea de-a 20-a ediţie. Dacă în urmă cu doi ani, numărul pesoanelor cu diabet din judeţ se apropia de 19.000, în 2017, evidenţele Centrului Antidiabetic din cadrul Spitalului Judeţean Satu Mare arată că sunt aproximativ 22.000 de pacienţi suferinzi de această afecţiune. Totalul pacienţilor situează Satu Mare printre judeţele cu o incidenţă crescută a diabetului zaharat, dar şi a bolilor cardiovasculare.

Date de ultimă oră includ judeţul Satu Mare printre primele cinci din ţară în privinţa numărului de amputări datorate complicaţiilor diabetului zaharat. Situaţia îngrijorează tot mai mult specialiştii care şi pe această cale trag un semnal de alarmă în rândul populaţiei bolnave de a-şi monitoriza starea de sănătate în cazul diabetului luând în calcul şi celelalte boli care pot deriva de pe urma lui. Recomandarea lor pune accent pe controalele regulate la medic, fie că este vorba de medic de familie, specialist, pentru a putea preveni avansarea bolii.

În cadrul acţiunii de azi, echipa de specialişti va efectua fiecărei persoane o serie de măsurători antropometrice precum< greutate, înălţime, circumferinţa abdominală. Pe baza acestor parametri va fi calculat indicele de masă corporală. De asemenea, fiecărui participant la acţiune îi va fi măsurată tensiunea arterială, îi vor fi recoltate probe de sânge pentru determinarea glicemiei şi totodată, vor fi oferite informaţii despre prevenirea diabetului, inclusiv îndrumări despre cum poate fi controlată această afecţiune.

Abonează-te acum Online!
Baby Trend
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.