00.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Dălina Lazăr, Ciprian Crăciun, Adelin Ghiarfaş. Titlul emisiunii: Lupta pentru candidatura la prezidenţiale se ascute. (reluare) 01.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Csaba Csintalan. Titlul emisiunii: Un alt mod de cuantificare a rezultatelor –BAC 2019. 02.25 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat: Darius Şchiop. Titlul emisiunii: Halep, prima româncă campioană la Wimbledon! Cum stă tenisul sătmărean? 03.15 Iată omul, cu Gabriel Ghişan,invitat: Sebastian Borleştean. 04.30 Ne cheamă natura 05.30 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Romeo Nicoară. Titlul emisiuni: Deputat Romeo Nicoară – raport din parlament. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko (reluare) 09.00 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. 10.00 Tabără de creaţie la Ocoliş 10.45 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Maria Pop. Titlul emisiunii: Uleiurile esenţiale – cum le întrebuinţăm? 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Dălina Lazăr, Ciprian Crăciun, Adelin Ghiarfaş. Titlul emisiunii: Lupta pentru candidatura la prezidenţiale se ascute. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Street Music Festival – la Satu Mare. 14.30 Teleshopping 14.50 Cultură, Strigăt disperat al firmelor de construcţii, întâlnirea patronilor din construcţii la Poesis 15.40 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Romeo Nicoară. Titlul emisiuni: Deputat Romeo Nicoară – raport din parlament. 16.45 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. 17.30 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu. 18.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Adrian Marc. Titlul emisiuni: Noi obiective ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare. (reluare) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Adrian Marc. Titlul emisiuni: Noi obiective ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare. (reluare) 23.00 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat: Darius Şchiop. Titlul emisiunii: Halep, prima româncă campioană la Wimbledon! Cum stă tenisul sătmărean? 19.07.2019

De Moş Nicolae, la Satu Mare a fost inaugurată o nouă grupă la Creşa Ţara Minunilor

Scris de Ioana Vladimirescu, 07 decembrie 2016 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

cresa-bunNoua grupă a făcut 20 de familii fericite care aşteptau să îşi ducă micuţii la creşă

    Moş Nicolae a fost darnic cu părinţii şi copilaşii din Satu Mare şi iată că din 6 decembrie 2016 la Creşa Ţara Minunilor din Cartierul Micro 14 funcţionează o nouă grupă pentru copii de vârstă antepreşcolară.
Cu alte cuvinte, deschiderea noii grupe înseamnă 20 de familii fericite care nu mai trebuie să îşi facă griji ce fac cu copilaşii lor în timpul în care sunt la serviciu.

În 2006, SPAS prelua trei creşe cu 120 de locuri

În municipiul Satu Mare sunt la ora actuală şase creşe şi Centrul social Princhindel de pe strada Ilişeşti, toate unităţi de învăţământ antepreşcolar aflate în subordinea Serviciului Public de Asistenţă Socială. Creşele au trecut în subordinea SPAS în anul 2006. La vremea respectivă, în oraşul nostru erau trei astfel de unităţi cu un total de 120 de locuri. Prea puţine locuri pentru copii, imposibil să se facă faţă numărului mare de cereri.

Personalul din creşe a făcut anul acesta o serie de cursuri de perfecţionare

De-a lungul anilor, s-a pus accentul pe dezvoltarea serviciilor şi anul acesta, pe lângă investiţiile materiale făcute s-a investit mult şi în resursele umane. S-au făcut angajări de personal, iar întreg personalul din unităţile antepreşcolare a fost perfecţionat şi calificat. În curând se încheie cursul de educator puericultor pentru personalul din creşe, în 2016 toţi angajaţii din creşe au făcut cursul de prim ajutor pentru a putea reacţiona foarte repede în cazul unei probleme şi s-a mai făcut şi cursul de baby sitter, astfel că în toate unităţile antepreşcolare este personal pregătit pentru a primi şi îngriji copiii.

Doina Văsuţ< „Ne-am dori foarte mult ca în 2017 să deschidem o creşă nouă în zona Micro 17, Carpaţi 1, Carpaţi 2 şi Soarelui”

La deschiderea noii grupe, directoarea Serviciului Public de Asistenţă Socială – Doina Văsuţ – a explicat că unitatea „Ţara Minunilor” din Micro 14 a funcţionat până în prezent cu trei grupe de copii, cea nou deschisă fiind a patra< „Până la deschiderea noii grupe, creşa nu funcţiona la capacitatea normală de 80 de locuri. Nu era nici amenajată grupa, nu exista nici personal, nici mobilierul necesar. Noua grupă era necesară mai ales că această creşă acoperă toată zona Micro 14, Micro 15 şi Micro 16. Ne-am dori foarte mult ca în 2017 să deschidem o creşă nouă în zona Micro 17, Carpaţi 1, Carpaţi 2 şi Soarelui pentru că acolo avem o singură creşă, în incinta Grădiniţei Draga Mea, cu 50 de locuri, iar cererile sunt foarte multe în zonă. Urmărim finanţările prin fonduri europene pentru a construi o nouă creşă”, ne spune directoarea Doina Văsuţ.

Puteţi citi continuarea în ediţia tipărită disponibilă la chioşcurile de ziare sau în ediţia electronică (abonament pdf).

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.