Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Maskulik Csaba, Kereskenyi Gabor, titlul emisiunii: Podul trei peste Someş, vis sau realitate? (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi Adrian Cozma, Ciprian Crăciun, Zazula Bela, titlul emisiunii: Preşedintele Iohannis i-a acceptat pe toţi miniştri propuşi de PSD (reluare) 02.20 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitaţi Vasile Fuşle, Attila Felcz, titlul emisiunii: Turneu internaţional de judo la veterani în 21 octombrie 03.05 Digănia la Hodişa 03.35 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu, invitat Laura Porcza 04.25 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Arthur Piricsi – raport la 1.940 de zile 05.30 Iată omul, cu Gabriel Ghişan, invitat Andreea Paul 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Simona Nistea 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Arnold Anzik 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Maskulik Csaba, Kereskenyi Gabor, titlul emisiunii: Podul trei peste Someş, vis sau realitate? (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Simona Nistea 09.36 Religie, cu Mihalea Ghiţă, invitat Alin Toma, titlul emisiunii: Suferinţa şi bioetica 10.38 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitaţi Vasile Fuşle, Attila Felcz, titlul emisiunii: Turneu internaţional de judo la veterani în 21 octombrie 11.15 Teleshopping 11.30 Şedinţa extraordinară a Consiliului Local Satu Mare 11.38 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi Adrian Cozma, Ciprian Crăciun, Zazula Bela, titlul emisiunii: Preşedintele Iohannis i-a acceptat pe toţi miniştri propuşi de PSD (reluare) 13.00 Ştiri 13.33 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Arthur Piricsi – raport la 1.940 de zile 14.34 Teleshopping 15.02 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, titlul emisiunii: Putere economică în creştere la Medieşu Aurit 16.06 Iată omul, cu Gabriel Ghişan, invitat Vasa Nicolin 17.00 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Viorel Solschi, titlul emisiunii: Centrul de excelenţă, şcoală a perfomanţei 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Georgeta Pop, titlul emisiunii: Noi soluţii pentru investigaţii paraclinice 18.30 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu 21.30 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Anca Roxana Kaitar, titlul emisiunii: Activităţi ecologice la Liceul Ham Janos 22.30 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu, invitat Elena Popa 23.30 Ştiri

De ce vrea Ponta să dărâme PSD?

Scris de Dumitru Păcuraru, 24 august 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

O ştire pe surse, deci anonimă, lansează o idee cât se poate de neaşteptată. Victor Ponta se pare că negociază cu PNL dărâmarea guvernului PSD-ALDE. Ar fi necesare 30 de voturi pentru căderea guvernului prin moţiune de cenzură.

Dar Ludovic Orban exclude orice colaborare cu Ponta. De asemenea, exclude orice colaborare cu Traian Băsescu. Sigur, în politică una spui, alta faci. Întotdeauna negocierile se duc în spatele uşilor închise. La un moment dat se dă un comunicat comun din care nu se înţelege mare lucru. Fiecare partid ţine să respecte linia pe care şi-a impus-o. Acest lucru nu-i împiedică pe politicieni să facă înţelegeri care contrazic toate principiile enunţate.

Doctrinele şi ideologia nu mai contează deloc. Până acum partidele s-au aliat în toate formulele posibile. PSD a guvernat împreună cu PDL, PNL şi UDMR. La rândul lui PNL când era principalul partid de guvernare, a intrat în alianţă cu PSD şi UDMR, avându-l ca adversar pe preşedintele Traian Băsescu. Toată lumea s-a aliat cu toată lumea şi toţi au devenit la un moment dat adversari de moarte.

Ludovic Orban exclude orice înţelegere cu Băsescu şi Ponta, dar partidul pe care-l conduce ar putea avea altă opţiune. Preşedintele PNL nu a găsit încă tonul adecvat pentru a lăsa portiţe de scăpare pentru acţiunile viitoare ale sale şi ale partidului. Dacă scopul final ar fi debarcarea guvernului este cu totul nepotrivită declaraţia liderului PNL. Dacă se referea la formarea unei noi majorităţi şi formarea unui nou guvern, iarăşi declaraţiile lui sunt pur formale, fără niciun suport în realitate.

Electoratul liberal aşteaptă o schimbare radicală. Cu siguranţă este mai puţin interesat de eventualele principii de la care liderul PNL nu vrea să se abată. În realitate, declaraţiile lui nu ajută pe nimeni, cu atât mai puţin opoziţia. În cazul PNL o schimbare de atitudine se impune de urgenţă. Ludovic Orban se pare că încă nu şi-a înţeles rostul în fruntea unui partid de la care se aşteaptă să ofere o alternativă la guvernarea de stânga.

Dar să revenim la Victor Ponta. Despărţirea de Liviu Dragnea pare să fie un drum fără întoarcere. A anunţat că în septembrie va lansa un nou partid. În această vacanţă parlamentară principala lui grijă a fost adunarea unui grup de parlamentari suficient de mare încât să poată forma un grup parlamentar. Ponta anunţă că mizează pe 30 de parlamentari. Dacă atinge acest număr depăşeşte UDMR, ALDE şi PMP. Formaţiunea lui Ponta ar deveni o veritabil forţă, plasându-se pe locul patru, după PSD, PNL şi USR.

Greu de crezut, dar nu imposibil. În fiecare mandat parlamentarii au migrat de la un partid la altul fără graniţe. Mandatul trecut un partid de 16 procente s-a dezintegrat complet. Este vorba despre PP-DD. În acest mandat încă nu s-au înregistrat plecări în grup. Victor Ponta ar fi primul căruia îi reuşeşte o acţiune amplă de rupere a unui grup care să decidă majoritatea parlamentară. Gabriel Oprea a reuşit în urmă cu opt ani să desprindă un grup de parlamentari din PSD ajutându-l pe preşedintele Băsescu să formeze o majoritate în jurul PDL. După un timp, Oprea a ajuns din nou în ograda PSD.

Că îi place sau nu, Victor Ponta are un singur model de succes: Gabriel Oprea şi UNPR.

Abonează-te acum Online!
Baby Trend