De ce opreşte Apaserv apa în Satu Mare, Botiz, Micula, Lazuri, Dorolţ, Vetiş, Păuleşti, Culciu, Odoreu 12-16 ore?

Scris de Ioan Aniţaş, 22 iunie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Managerul Ioan Leitner spune că este prima etapă de deviere a conductei

Managerul Ioan Leitner spune că este prima etapă de deviere a conductei

După cum probabil aţi remarcat în coloanele ziarului nostru de marţi, 21 iunie, de astă seară, din jurul orei 22, până joi pe la prânz, alimentarea cu apă potabilă a municipiului Satu Mare, dar şi a comunelor: Botiz, Micula, Lazuri, Dorolţ, Vetiş, Păuleşti, Culciu şi Odoreu, va fi întreruptă.

Aşa cum se menţionează în comunicatul Apaserv SA Satu Mare, în calitate de furnizor regional de apă şi servicii de canalizare, “continuarea lucrărilor pentru construcţia Podului peste râul Someş necesită devierea unei conducte de mare capacitate (DN800) de pe str. Ştrandului. Pentru executarea acestei lucrări este necesară întreruperea furnizării apei potabile în municipiul Satu Mare şi comunele Botiz, Micula, Lazuri, Dorolţ, Vetiş, Păuleşti, Culciu şi Odoreu, timp de aproximativ 12-16 ore.

Este posibil fenomenul de apă cu impurităţi pentru scurt timp

Întreruperea va avea loc miercuri, 22 iunie, începând cu ora 22.00, iar reluarea furnizării apei se va face treptat joi, 23 iunie. Lucrarea a fost astfel programată pentru a crea cât mai puţin disconfort consumatorilor, urmând a se executa în special pe timpul nopţii. În urma intervenţiei este posibil fenomenul de apă cu impurităţi pentru scurt timp. Pe această cale ne cerem scuze pentru inconveniente şi vă rugăm să vă faceţi stocurile necesare de apă pentru a trece peste această perioadă”.

Vor urma şi alte lucrări

Dr. ing. Ioan Leitner, managerul unităţii prestatoare de servicii a menţionat faptul că lucrările de deviere a conductei se execută cu meseriaşii Apaserv, dar şi-au dovedit disponibilitatea de a ajuta la lucrări şi subcontractor al lucrării de investiţii. Pe parcursul celor 12-16 ore, aşa cum a menţionat interlocutorul nostru, se are în vedere dezafectarea unei văni (a unui robinet foarte mare) şi montarea unui blind (a unei plăci care o să obtureze conducta respectivă) de pe strada Ştrandului. Lucrarea de intervenţie s-a programat pe timp de noapte tocmai pentru a diminua disconfortul din perioada executării lucrărilor. Este vorba practic despre o primă etapă în devierea conductei de alimentare cu apă.

Într-un viitor apropiat se vor executa lucrări şi la conducta de pe strada 24 Ianuarie, dar fără a mai afecta alimentarea cu apă potabilă a consumatorilor din localităţile menţionate mai sus. Nu sunt excluse unele dificultăţi surpriză în ceea ce priveşte scoaterea acelei văni, situaţie în care lucrarea se complică. A fost luată în calcul şi această situaţie ipotetică, fiind vorba despre perioada de caniculă pe care o traversăm. La nevoie se vor mobiliza forţe suplimentare faţă de cele stabilite iniţial, pentru a nu prelungi numărul orelor în care populaţia din Satu Mare şi din comunele menţionate mai sus în care să nu aibă apă.

Reluarea furnizării apei potabile se va relua treptat pentru a evita depunerile de nămol pe conductă

Dacă în aparenţă lucrarea pare supradimensionată ca timp de execuţie, spunea directorul Leitner, a fost luat în calcul timp mai lung pentru golirea conductei în vederea efectuării în bune condiţii şi în condiţii de siguranţă deplină a lucrărilor menţionate.

Cât priveşte reluarea furnizării apei potabile, ni s-a spus că se va relua treptat în dorinţa de a nu antrena inerentele depuneri de nămol pe conductă. Chiar şi în aceste condiţii nu este exclus ca la reluarea furnizării apei, în primele minute să se facă simţită apa tulbure, ca urmare a curenţilor de apă care se vor forma pentru o scurtă perioadă.

Pentru a evita anumite disfuncţionalităţi, potenţial disconfort, consumatorii sunt rugaţi să dovedească înţelegerea necesară şi să-şi facă stocuri de apă pentru perioada de nefuncţionare a sistemului de alimentare.

Abonează-te acum Online!
  1. Tibi a spus: 22 iunie 2022, ora 14:24

    Suntem foarte intelegator,dar cat timp va curce apa tulbure contorl nu va functiona?Sau…?Si asa in judet se plateste cea mai scumpa apa din toata tara,care este o necesitate de veata.Pentru ce se plateste atat de mult?Cine hotareste?

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517