Image 1
Image 2

De ce nu v-aţi prezentat la Referendum?

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Prezenta la referendum in judetul Satu Mare a fost foarte slaba
Prezenta la referendum in judetul Satu Mare a fost foarte slaba

S-au prezentat la vot 46.912 de sătmăreni, din care 43.296 au votat pentru căsătoria creştină dintre un bărbat şi o femeie

Referendumul din 6 şi 7 octombrie poate fi considerat un sondaj realizat pe un eşantion de aproape 4 milioane de persoane cu drept de vot. 91% sunt de acord cu modificarea articolului din Constituţie care să definească familia formată dintre un bărbat şi o femeie, iar 9% sunt persoane care tolerează căsătoriile dintre persoane de acelaşi sex.

Din acest punct de vedere referendumul, chiar dacă nu a fost validat, îşi are importanţa lui socială. Ştim cum stăm. Sigur că 9% nu reprezintă procentul persoanelor LGBT din România. Numărul acestora este foarte mic.

Prezenţa la vot în judeţul Satu Mare a fost printre cele mai scăzute, însă asta nu înseamnă că sătmărenii nu cred în familia tradiţională, creştină, formată exclusiv dintr-un bărbat şi o femeie.

În ultimele zile înainte de referendum, în mediul online a fost iniţiată o campanie de boicotare de către persoanele care nu îl susţineau. Boicotul a fost susţinut şi de către persoane publice, care au afirmat că vor sta acasă în cele două zile.

Pe de altă parte, tot în mediul online au apărut zvonuri conform cărora referendumul era organizat pentru Legea amnistiei şi graţierii, iar mulţi dintre cei cu drept de vot s-au gândit că poate fi adevărat. Cert este că în ultimele zile mediul online s-a împărţit în două tabere: pro şi contra referendum, iar rezultatul final arăta o victorie răsunătoare a taberei contra.

1.285.000 lei, alocaţi pentru referendum în judeţ

Din numărul total de 318.195 de sătmăreni cu drept de vot, în cele două zile s-au prezentat la vot 46.912 persoane. Dintre aceştia, 43.296 au votat că sunt de acord cu legea de revizuire a Constituţiei în forma adoptată de Parlament, 2.972 au votat că nu sunt de acord, iar 644 de persoane au decis să îşi facă votul nul.

La finalul celor două zile, procentajul prezenţei la vot, la nivelul judeţului Satu Mare, indica 14.89%. Acest procentaj a făcut ca judeţul Satu Mare să se situeze în topul judeţelor cu cea mai mică prezenţă la vot, sub nivelul mediei naţionale.

Practic, judeţul nostru a fost al cincilea de la coadă. Prezenţă mai slabă a fost înregistrată în judeţele Covasna, Harghita, Tulcea şi Constanţa. În judeţul Satu Mare, din mediul urban au votat 21.165 de sătmăreni, iar din mediul rural 25.777.

 

[cardoza_wp_poll id=329]

10 comentarii

  1. Pana cand nu se va respecta si se va pune in aplicare rezultatul referendumului din 2009 !!! la care am participat ultima oara si am votat, ma simt obligat crestinesc si moral sa BOICOTEZ toate referendumurile care vor urma indiferent in legatura cu ce va fi acesta. Daca demnitarii au initiat acel referendum si a trecut atunci sa nu-si bata joc de noi si sa puna in aplicare dorinta populatiei exprimata la acel referendum !, ori ca le place sau nu. Ce fel de democratie este acesta in care nu se respecta dorinta majoritatii populatiei exprimate la acel referendum (78%…)?.

  2. Pentru că nu asta este principala prioritate a României.Dacă la referendum se întreba dacă vrem reducerea de parlamentari de la aproape 600 la 200 , votam cu amândouă mâinile.Această temă a familiei este clar prevăzută în codul civil

Lasă un răspuns

Connect with