26.03.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Beniamin Urs, Dan Burulea, Adelin Ghiarfaş. Titlul emisiunii: Scandalul mutării ambasadei la Ierusalim, a reizbucnit.(reluare) 01.15 Ne cheamă natura 02.15 Cultură, Balul de lăsatul secului, ediţia a IV-a 03.50 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea. Titlul emisiunii: Influenţa anturajului asupra criminalităţii la Satu Mare. 03.45 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Daniela Bălu. Titlul emisiuni: Daniela Bălu – raport la 7575 de zile. 04.45 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: Boby Tincu. 05.40 Cultură – Lansare de carte Nicolae Breban la Poesis. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu. Titlul emisiunii: Sindicaliştii de la Electrolux, în a patra săptămână de grevă generală. (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.30 Concert al Corurilor Bisericeşti Ortodoxe din Municipiul Satu Mare. 10.30 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Florin Fodoruţ. Titlul emisiunii: Postul Mare – semnificaţii. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Beniamin Urs, Dan Burulea, Adelin Ghiarfaş. Titlul emisiunii: Scandalul mutării ambasadei la Ierusalim, a reizbucnit.(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: Boby Tincu. 14.30 Teleshopping 14.45 Cultură – Lansare de carte Nicolae Breban la Poesis. 15.40 Zone Folclorice 16.40 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Daniela Bălu. Titlul emisiuni: Daniela Bălu – raport la 7575 de zile. 17.45 Panoramic sportiv, cu Ionu Blăjan, invitat: Zoltan Pataki . Titlul emisiunii: Despre fotbalul judeţean cu vicepreşedintele AJF-ului sătmărean. 18.30 Audienţe în direct. 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar în direct 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct. 23.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea. Titlul emisiunii: Influenţa anturajului asupra criminalităţii la Satu Mare.

De ce nu au oraşele Carei, Satu Mare şi Negreşti-Oaş câte o echipă măcar în Liga a 3-a?

Scris de Ionuţ Blăjean, 12 martie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

După cum ştiţi, emisiunea Panoramic Sportiv din această săptămână am dedicat-o fotbalului careian. În studioul Informaţia TV i-am avut pe Tabi Zsolt – preşedinte FC Kinder Carei, antrenor juniori A1 la CSM Victoria Carei şi pe Marius Botan – antrenorul echipei mari CSM Victoria Carei.

Întrebat de ce nu au oraşele Carei, Satu Mare şi Negreşti-Oaş câte o echipă măcar în Liga a 3-a, Tabi Zsolt ne-a răspuns:

“Motivaţia jucătorilor ar creşte dacă am avea Liga 2 la Satu Mare, Liga 3 la Carei şi Negreşti. Asta duce jucătorul, visul fiecăruia spre performanţă. De ce nu avem? Este o întrebare foarte complexă. Poate din cauza investiţiilor care lasă puţin de dorit, poate calitatea jucătorilor a scăzut în ultima vreme. Ar putea fi multe cauze. Cea mai importantă este continuitatea. Este pe drumul bun şi CSM Satu Mare, chiar şi Careiul este pe un drum bun, chiar şi la Negreşti s-a investit mult în copii şi juniori. Jucăm permanent cu ei, îi ştim. La Satu Mare se formează cluburi particulare, cluburi noi pentru copii şi juniori. Asta cu timpul va da roade. Copii de viitor avem, dar a dispărut fotbalul de stradă. Acum elementele tehnice trebuie să le înveţe sub formă organizată. Pe vremuri driblingul nu trebuia învăţat. Cei care aveau talent îl ştiau. Acum trebuie să-i înveţi şi preluarea şi pasa şi driblingul.”

Invitaţii noştri sunt de părere că vor primi mai mult sprijin dacă CSM Victoria Carei va ajunge să se bată pentru promovarea în eşalonul al treilea.

Poate Primăria Carei să susţină o echipă în Liga a 3-a?

Tabi Zsolt: De ce nu? Dacă vom avea o echipă de seniori la cerinţele Ligii a 3-a, nu cred că cineva va spune să nu participăm. Se va mobiliza tot oraşul, pe lângă autorităţile locale trebuie şi sprijinul instituţiilor mai potente.

Marius Botan: Mi-ar plăcea foarte mult să ajungem cu echipa locală cel puţin la nivelul Ligii a 3-a. Personal, în sezonul următor îmi doresc locul 1 în judeţ. Cu rezultate bune consider că îi vom forţa şi pe ceilalţi să se alăture mai mult şi să ne sprijine pentru a obţine, eventual, la baraj, promovarea în Liga a 3-a. Este un obiectiv îndepărtat, dar nu nerealizabil.

Se pierd jucători după terminarea liceului?

T.Z.: În ultima perioadă, cei care au terminat liceul se orientează spre studiile superioare. Este un moment greu în viaţa lor sportivă pentru că după 8-10 ani de pregătire organizată, ei trebuie să se gândească la viitor. Foarte mulţi aleg o specializare pe lângă care fotbalul devine doar unul amator. La Carei am avea nevoie de non-amatorism pentru a putea face şi performanţă. Din 20 copii care termină, 18, majoritatea se orientează spre facultăţi. În ultima perioadă, 7 s-au îndreptat către facultatea de educaţie fizică şi sport. Există totuşi o continuitate.

Câţi jucători sub 17 ani are fotbalul careian?

T.Z.: Sub 17 ani, dacă vorbesc de legitimaţi, sunt aproximativ 140 de jucători la Carei. Este o ascensiune faţă de acum 10 ani. Atunci aveam trei grupe de copii şi una de juniori. Acum avem opt grupe de copii, cea de juniori şi sigur echipa de seniori. Am pus bazele în anul 2010 şi an de an s-a format o grupă nouă.

Sunt doar puţine răspunsuri pe care ni le-au oferit invitaţii noştri. Vă invităm să urmăriţi întreaga emisiune Panoramic Sportiv AICI.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.