Datorită epidemiei de gripă, Satu Mare a mai primit 1.450 doze de vaccin | Informaţia Zilei

Datorită epidemiei de gripă, Satu Mare a mai primit 1.450 doze de vaccin

Scris de Mihaela Ghiţă, 13 februarie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Satu Mare a primit 1.450 de doze de vaccin gripal din cele 35.000 de doze pe care Ministerul Sănătăţii le-a achiziţionat recent, cantitate suplimentară pentru continuarea campaniei de vaccinare, datorită epidemiei de gripă.

Potrivit directorului executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Satu Mare, dr. Macrina Mihai, cele 1.450 de doze de vaccin au fost distribuite cabinetelor de medicină de familie. Referitor la creşterea numărului infecţiilor respiratorii în această perioadă, directorul DSP a spus că se menţin măsurile instituite la nivelul unităţilor sanitare cu paturi, iar în privinţa şcolilor s-a dispus efectuarea triajului epidemiologic al copiilor în fiecare zi şi totodată o dezinfectare mai riguroasă a spaţiilor de învăţare la terminarea orelor şi la sfârşit de săptămână. Deocamdată în judeţul Satu Mare nu a fost necesară sistarea orelor la clasă datorită absenteismului pe seama îmbolnăvirilor de sezon.

La nivel naţional 31 de persoane au decedat din cauza gripei, conform ultimei raportări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

În data de 12 februarie, au fost confirmate două cazuri noi de deces din cauza gripei.

Primul, un bărbat în vârstă de 68 de ani, din jud. Argeş, având condiţii medicale preexistente, dar nevaccinat anti-gripal, confirmat cu virus gripal tip A, subtip H3.

În cel de-al doilea caz este vorba de un bărbat în vârstă de 46 de ani, din jud. Iaşi, având condiţii medicale preexistente, dar nevaccinat anti-gripal, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517