19.02.2020 00.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitați: Adrian Albu, Octavian Petric, Vlad Baculescu. Titlul emisiunii: Audierile miniștrilor cabinetului orban II au continuat.(reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Audiențe în direct cu Eva Laczko, invitați: Markos Tibor. Titlul emisiunii: Economia duduie? (reluare) 04.00 Cultură cu Ioan Anițaș, invitat: Vasile Koter Laszlo. Titlul emisiunii: De la sculptura în lemn. La sculptura în piatră și os. 04.50 Ne Cheamă Natura cu Ioana Zaharia, invitat: dr. Liana Strîmb. 05.45 Info Magazin cu Adriana Mureșan. Titlul emisiunii: Artă și bijuterii. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitați: Adrian Albu, Octavian Petric, Vlad Baculescu. Titlul emisiunii: Audierile miniștrilor cabinetului orban II au continuat.(reluare) 10.00 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu, invitat: Florin Mureșan. 10.30 Info Studio cu Ioan Anițaș, invitat: Virgil Dragoș. Titlul emisiunii: Subvențiile anului 2019 și pregătirile pentru cele ale anului 2020. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audiențe în direct cu Eva Laczko, invitați: Markos Tibor. Titlul emisiunii: Economia duduie? (reluare) 14.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitați: Adrian Albu, Octavian Petric, Vlad Baculescu. Titlul emisiunii: Audierile miniștrilor cabinetului orban II au continuat.(reluare) 16.00 Teleshopping 16.15 Taina Credinței cu Mihaela Ghiță invitat: Tiberiu Vălean. Titlul emisiunii: Familia în fața provocărilor vieții. 17.00 În Slujba Comunității cu Mihai Sălceanu, invitat: Adrian Balaj. 18.00 Audiențe în direct cu Ioan Anițaș (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda Publică, cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audiențe în direct cu Ioan Anițaș (reluare)

Datorită epidemiei de gripă, Satu Mare a mai primit 1.450 doze de vaccin

Scris de Mihaela Ghiţă, 13 februarie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Satu Mare a primit 1.450 de doze de vaccin gripal din cele 35.000 de doze pe care Ministerul Sănătății le-a achiziționat recent, cantitate suplimentară pentru continuarea campaniei de vaccinare, datorită epidemiei de gripă.

Potrivit directorului executiv al Direcției de Sănătate Publică Satu Mare, dr. Macrina Mihai, cele 1.450 de doze de vaccin au fost distribuite cabinetelor de medicină de familie. Referitor la creșterea numărului infecțiilor respiratorii în această perioadă, directorul DSP a spus că se mențin măsurile instituite la nivelul unităților sanitare cu paturi, iar în privința școlilor s-a dispus efectuarea triajului epidemiologic al copiilor în fiecare zi și totodată o dezinfectare mai riguroasă a spațiilor de învățare la terminarea orelor și la sfârșit de săptămână. Deocamdată în județul Satu Mare nu a fost necesară sistarea orelor la clasă datorită absenteismului pe seama îmbolnăvirilor de sezon.

La nivel național 31 de persoane au decedat din cauza gripei, conform ultimei raportări a Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

În data de 12 februarie, au fost confirmate două cazuri noi de deces din cauza gripei.

Primul, un bărbat în vârstă de 68 de ani, din jud. Argeș, având condiții medicale preexistente, dar nevaccinat anti-gripal, confirmat cu virus gripal tip A, subtip H3.

În cel de-al doilea caz este vorba de un bărbat în vârstă de 46 de ani, din jud. Iași, având condiții medicale preexistente, dar nevaccinat anti-gripal, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.