Data alegerilor legislative se stabileşte de Parlament | Informaţia Zilei

Data alegerilor legislative se stabileşte de Parlament

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, luni, proiectul de lege potrivit căruia data alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor  se stabileşte prin lege organică, cu cel puţin 60 de zile înainte.

Asta după ce dimineaţă, Senatul a adoptat proiectul iniţiat de PSD, UDMR şi ALDE privind stabilirea datei alegerilor.

Proiectul a trecut de Senat cu 89 de voturi pentru, 39 împotrivă şi o abţinere, iar Camera Deputaţilor l-a adoptat cu 180 de voturi pentru, 26 au votat „împotrivă”, iar 61 s-au abţinut.

Proiectul de lege prevede că data alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor se stabileşte prin lege organică cu cel puţin 60 de zile înainte.

„În termen de 5 zile de la data intrării în vigoare a legii, Guvernul stabileşte, prin hotărâre, la propunerea Autorităţii Electorale Permanente, calendarul acţiunilor din cuprinsul perioadei electorale, cheltuielile necesare pregătirii şi desfăşurării alegerilor”, arată proiectul.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Goldis Admitere

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517