Danica Patrick, singura femeie implicată în cel mai înalt nivel NASCAR

Scris de Vasile Andreica, 12 iulie 2014 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Danica Patrick

Danica Patrick

    Maşina cu numărul 10, de regulă vopsită în roşu şi verde, atrage multe priviri în cursele celui mai puternic campionat organizat de NASCAR, Sprint Cup. Ca şi pilotul ei, singura femeie implicată în acest sport, Danica Patrick.

În vârstă de 32 de ani, ea lucrează şi ca model, fiind relativ atractivă, şi şi-a făcut un nume în sporturile cu motor prin participarea timp de şapte sezoane în seria Indy Racing League (actualmente IndyCar Series(. Aici a obţinut o victorie pe ovalul de la Motegi, Japonia, în 2008 şi s-a clasat a treia în cursa de 500 de mile de la Indianapolis în anul următor. În 2013 a devenit prima femeie care câştigă calificările pentru cele 500 de mile de la Daytona.

Considerată un mare talent, Danica a fost totuşi criticată adesea pentru greşelile comise în timpul curselor, care au împiedicat-o să câştige până acum vreo cursă în cel mai înalt eşalon NASCAR. Sezonul actual două curse au fost decise, involuntar, de Danica, care refuza să cedeze poziţia fiind prinsă cu un tur din urmă.  În cursa de duminica trecută, Coke Zero 400 (din nou la Daytona), ea a intrat la boxa greşită, dar a avut noroc să scape cu bine dintr-un accident masiv. Sezonul continuă.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517