Dakota Johnson în rolul principal, într-o ecranizare a romanului omonim din 1817 semnat de Jane Austen

Netflix a dat publicităţii primul trailer al peliculei “Persuasion”, un film de epocă cu Dakota Johnson în rolul principal, ecranizare a romanului omonim din 1817 semnat de Jane Austen, informează site-ul revistei de specialitate Variety.

Publicat după moartea lui Austen, ”Persuasion” a fost ultimul roman terminat al scriitoarei (care, aşa cum reaminteşte şi trailerul filmului, a semnat şi romanele ”Emma” şi ”Pride & Prejudice”) şi este considerat unul dintre cele mai mature şi sofisticate scrieri ale sale. Povestea o are în centru pe Anne Elliot (interpretată de Dakota Johnson), o femeie de 27 de ani care se străduieşte să-şi continue viaţa după ce a rupt logodna cu Frederick Wentworth (interpretat de Cosmo Jarvis), la îndemnul unei prietene de familie, Lady Russell (Nikki Amuka-Bird).

Cei doi se reîntâlnesc după şapte ani, când familia lui Anne îşi oferă locuinţa spre închiriere surorii lui şi soţului acesteia. Anne devine rapid prinsă într-un triunghi amoros cu fostul logodnic şi vărul ei, William Elliot (Henry Golding), care va moşteni averea tatălui ei, Walter (Richard E. Grant). Presată de prieteni şi de familie să fie cu William, Anne trebuie să se gândească la ce îşi doreşte cu adevărat în ciuda presiunilor sociale.

Deşi trailer-ul pare să sugereze că filmul va urma în mare parte povestea romanului, scoate totodată în evidenţă şi o perspectivă neconvenţională şi comică. Johnson încalcă de multe ori convenţia celui ”de-al patrulea perete” pentru a-şi descrie familia şi relaţiile cu alţi actori din distribuţie, secvenţele incluzând mai multe momente romantice între Anne şi Frederick.

“Persuasion” este regizat de Carrie Cracknell, o veterană a teatrului care îşi face astfel debutul regizoral în lungmetraj, iar scenariul este semnat de Ron Bass şi Alice Winslow.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517