Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Oszkar Szabo. Titlul emisiunii: Vor reuşi taximetriştii sătmăreni să marojeze tarifele? (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Tiberiu Gunthner, Claudiu Ţinca, Dumitru Pop. Titlul emisiunii: De ce amână PSD învestirea guvernului Dăncilă? (reluare) 02.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu. Titlul emisiunii: Lorand Turos raport la 4.410 zile 03.33 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 04.40 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Emil Palincaş. Titlul emisiunii: Legumicultorii din Halmeu folosesc seminţe din străinătate 05.28 Restauratorii de muzeu 05.55 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Agnes Diaconu. Titlul emisiunii: Tratamentul fără interferon accesibil pacienţilor cu hepatita C 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Willy 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Oszkar Szabo. Titlul emisiunii: Vor reuşi taximetriştii sătmăreni să marojeze tarifele? (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 09.45 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Elisabeta Bekessy. Titlul emisiunii: Acţiuni dedicate Zilei Europene a Parcurilor şi Zilei Mondiale a Mediului 10.25 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat Florin Fodoruţ. Titlul emisiunii: Susţin căsătoria dintre un bărbat şi o femeie 11.20 Teleshopping 11.35 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Tiberiu Gunthner, Claudiu Ţinca, Dumitru Pop. Titlul emisiunii: De ce amână PSD învestirea guvernului Dăncilă? (reluare) 13.00 Ştiri 13.45 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Adina Ciutan. Titlul emisiunii: De ce nu au îndemânări de redactare absolvenţii de liceu? 14.28 Teleshopping 14.45 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 15.45 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu. Titlul emisiunii: Lorand Turos raport la 4.410 zile 16.50 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Ferencz Levente. Titlul emisiunii: Cerbii lopătari din Supur, o atracţie pentru turişti 17.55 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat Cristian Popa. Titlul emisiunii: Unirea Tăşnad a început pregătirile cu un nou antrenor 18.30 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Vasile Fănăţan. Titlul emisiunii: Satu Mare, un oraş poluat? (reluare) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Iulian Pfau Sălăgeanu. Titlul emisiunii: Tinerii şi locul de muncă 22.30 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu. Titlul emisiunii: Cu fericirea la psiholog 23.30 Ştiri

Dacă Olimpia îşi încetează activitatea, 7 antrenori şi 104 copii şi juniori ajung pe drumuri

Scris de Constantin Demian, 29 decembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

De câteva zile am lăsat deoparte subiectul atât de fierbinte al Olimpiei Satu Mare. Dar revenim acum, în antepenultima zi a anului 2017. Dar nu vom vorbi despre prima echipă, ci vă vom prezenta situaţia mai mult decât delicată a echipelor de copii şi juniori.

Aceste echipe, 6 la număr, sunt ameninţate cu dispariţia în urma retragerii finanţării clubului de către unele instituţii care asigurau până acum banii necesari funcţionării clubului. Pentru că mai mult decât probabila retragere, sau excludere de către FRF, a Olimpiei din Liga 2 va duce automat la desfiinţarea echipelor de juniori. Cel puţin a celor de juniori A (U19) şi B (U17), care activează în campionatele organizate de FRF. Echipele de juniori sub 15 ani care activează în competiţiile organizate de AJF Satu Mare ar putea, totuşi, să-şi continue activitatea.

Dar şi aici sunt multe semne de întrebare legate de viitor în condiţiile în care antrenorii sunt neplătiţi de mai mult de 8 luni, iar accesul la terenurile de joc şi de antrenament va fi practic imposibil.

Dar haideţi să vă prezentăm lista echipelor de juniori aleOlimpiei, antrenorii şi numărul de jucători de la fiecare grupă de vârstă.

– Juniori A, U19: locul 2 în seria a 9-a din campionatul organizat de FRF, lot alcătuit din 24 de jucători, antrenor Mircea Bolba.

– Juniori B, U17: locul 6 în seria a 9-a din campionatul organizat de FRF, lot alcătuit din 18 jucători, antrenori Tiberiu Csik şi Levente Paul.

– Juniori C, U15: participă la campionatul judeţean organizat de AJF, lot alcătuit din 17 jucători, antrenor Cristi Popa.

– Juniori D, U13: participă la campionatul judeţean organizat de AJF, lot alcătuit din 21 de jucători, antrenori Cristi Popa şi Bogdan Ardelean.

– Juniori E, U11: participă la campionatul organizat de AJF, lot alcătuit din 12 jucători, antrenor Nelu Donca.

– Grupa de iniţiere, 2010, 2011, 12 jucători, antrenor Lulu Dragomir.

La o socoteală simplă rezultă un număr de 104 jucători şi 7 antrenori. Jucători şi antrenori care, aşa, dintr-un condei, pe motive care nu stau în picioare, sunt trimişi la plimbare. Sau, mai bine zis, li se refuză tinerilor sătmăreni dreptul de a face sport (egal sănătate), în mod organizat.

Iar ca o concluzie putem spune, fără putinţă de tăgadă, că viitorul fotbalului sătmărean n-arată bine! Ba dimpotrivă!

Abonează-te acum Online!
  1. Dac Bulibas a spus: 30 decembrie 2017, ora 12:58

    Multumita UDMRaiului satamarean….. poate si ca recompensa pt. tigania cu privire la redenumirea stadionului Olimpia in Daniel Prodan. Felicitari UDMR !!!. Infiintati echipa Daniel Prodan si sustineti-l din banii acestuia !. Olimpia a murit odata cu redenumirea stadionului !.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.