26.09.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Iuliu Ilyes, Adelin Ghiarfaş. Titlul emisiunii: Scandal în PNL.De ce a demisionat Bolojan?(reluare) 01.25 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Marius Gânţă. Titlul emisiuni: Marius Gânţă – raport la 8760 de zile. 02.30 Ne cheamă natura 03.30 Cultură, Fior de Zatmar 04.45 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu. 05.40 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Dan Şuta. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko , invitat: Kallos Zolan, Szejke Otttilia. Titlul emisiunii: Cum va fi noul an şcolar pentru secţiile maghiare? (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.15 Viaţa la Ţară 10.20 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Laurenţiu Costin. Titlul emisiunii: ”Pescuirea minunată” – găsirea sensului vieţii. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Iuliu Ilyes, Adelin Ghiarfaş. Titlul emisiunii: Scandal în PNL.De ce a demisionat Bolojan?(reluare) 13.00 Ştiri 13.25 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Lorincz Tiberiu.Titlul emisiuni: Căile ferate înguste din jurul Sătmarului. 14.20 Teleshopping 14.40 Cultură, Digania – O tradiţie reînviată 16.10 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat: Dorel Ziman. Titlul emisiunii: Un nou început de an şcolar la liceul cu program sportiv Satu Mare. 17.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Marius Gânţă. Titlul emisiuni: Marius Gânţă – raport la 8760 de zile. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct 23.00 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Dan Şuta.

Dacă duminică ar avea loc alegeri, pe cine aţi vota la Primăria Satu Mare?

Scris de I. Z., 10 februarie 2016 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Coica-Kereskenyi-Cozma

Coica-Kereskenyi-Cozma

Aşteptată de luni de zile, după o serie de sondaje, a venit şi ultima desemnare la Primăria Satu Mare din partea celui de-al treilea partid mare. Astfel, dacă nu va interveni nimic, candidaţii care se vor confrunta pentru cea mai râvnită funcţie care se pune la bătaie la alegerile locale sunt actualul primar Dorel Coica din partea PSD, deputatul Kereskenyi Gabor din partea UDMR şi ultimul desemnat, Adrian Cozma, din partea PNL.

Atâta vreme cât preşedintele de Consiliu Judeţean va fi ales din rândul consilierilor, primarul reşedinţei de judeţ devine politicianul care va fi ales cu cel mai mare număr de voturi dintr-un judeţ.

Din câte se pare legea nu va fi modificată astfel că primarii vor fi aleşi dintr-un singur tur. Teoretic, partidele mari pornesc de pe baze relativ egale. Candidatul PSD are avantajul că se află în funcţie. Candidatul UDMR, deputatul Kereskenyi, este avantajat de faptul că populaţia maghiară dă dovadă de unitate odată la patru ani şi votează necondiţionat cu candidaţii UDMR. Forma lor de protest se manifestă cel mult prin neprezentarea la vot.

Candidatul PNL are avantajul noutăţii. După fuziune a rezultat un partid nou, care, cu un program bine gândit, ar putea aduce un aer de prospeţime în politică. Dacă ar funcţiona votul negativ, cu siguranţă candidatul PNL ar fi principalul profitor, pentru că nu a mai lucrat în administraţie. Dacă lui Adrian Cozma nu i se poate reproşa nimic pentru că nu a făcut parte din sistem, atât primarului în funcţiune, cât şi deputatului care s-a decis să revină în administraţia locală i se pot aduce acuze din timpul când a fost viceprimar.

În campanie ar fi de dorit o confruntare pe programe

Nu ştim pe ce se va axa campania electorală. Ar fi de dorit să fie o confruntare pe programe. Ar fi de dorit să nu se apeleze la atacul la persoană. Nu ştim ce fel de campanie îşi doreşte fiecare partid şi în ce măsură candidaţii vor accepta regulile impuse de propriile partide.

Cei trei candidaţi din partea celor mai importante partide din judeţul Satu Mare se adresează unui număr de peste o sută de mii de cetăţeni cu drept de vot înscrişi în listele electorale. De regulă prezenţa la urne este în jur de 50-60%. Va câştiga cel ce va lua mai multe voturi. Dacă UDMR, PNL şi PSD sunt sensibil egale, cel mai probabil victoria va fi a candidatului care va obţine peste 20.000 de voturi.

Nu trebuie uitaţi nici candidaţii celorlalte partide. ALDE şi PMP, pentru a obţine cât mai mulţi consilieri, au nevoie de un candidat la reşedinţa de judeţ. Se mai anunţă şi candidaţi independenţi. Cu excepţia Forumului German, care şi-a anunţat deja intenţia de a merge în alegeri pe liste proprii, restul partidelor se adresează electoratului român. Cu ceva vreme în urmă, candidatul Forumului German anunţase înfiinţarea unei Alianţe pentru Satu Mare. Toată lumea a înţeles că Ştefan Ressler va fi candidatul comun sprijinit de PNL şi Forumul German. Dar campania este abia la început. Faptul că deja se cunosc candaţii celor mai importante formaţiuni politice din judeţ, mobilizează electoratul şi îl face atent la ce are de spus fiecare partid.

Dacă duminică ar fi alegeri, pe cine aţi vota la Primăria Satu Mare?

Abonează-te acum Online!
 1. HERMAN IOAN a spus: 02 mai 2017, ora 12:42

  Primadata ar trebui legea” Cine nu continua proiectul inceput de predecesor sa fie impuscat”. Fiecare nenorocit de primar cu prostiile lui, nici unu terminat, dus pana la capat.

  Am trecut de 1Mai dar nu am putut frige un gratar la Zona de agrement Padurea Noroieni, fiindca magarii au abandonat. Cred ca intretinerea unei zone de agrement este mult mai ieftin decat amenajarea. Sau nu mai sunt bani de furati si atunci nu-l mai intereseaza pe nimeni? Pacat mare, era cel mai apropiat loc amenajat pentru gratare, pentru cei cu buget redus.

 2. HERMAN IOAN a spus: 02 mai 2017, ora 12:32

  Indiferent care nenorocit alegem oricum nu face nimic pentru noi.
  Ar fii bine scos legea ca cine nu continua proiectele deja inceputa de predecesor sa fie impuscat. Fiecare incepe o alta magarie, si nu este cine sa-l termine. Vezi centrul pentru mici meseriasi( linga calea ferata renovat din bani Europeni) dar nu se foloseste. Nu gaseste administrator pentru functionare, dar bani sau cheltuit, sigur o parte restul banuiesc ca s-a evaporat.

  Alt exemplu. Trecut 1 Mai mi-am adus aminte de Agrementul Padurea Noroieni. Candva s-a investit bani pentru a amenaja cat de cat omeneste, a fost abandonat. Azi este plin cu buruieni. Nu ar trebui impuscat l care a abandonat proiectul prima data.? Banuiesc intretinerea este mai putin costisitoare decat amenajarea din nou. Sau MAFIA din SATU MARE a pus mana pe si pe aceasta zona de agrement?

 3. monica a spus: 23 mai 2016, ora 13:56

  mai uraciosilor! lasati-l in pace pe Adrian Cozma, il invidiati!? saraci de voi, fiti si voi ca el, voi ce-ati facut cu viata voastra!?

 4. Pop Maria a spus: 02 martie 2016, ora 22:59

  Din moment ce Pusca-su e plin caa stupul si trantorii la fel,nu credeti ca matca ar trebui sa dea mierea inapoi albinelor lucratoare?Cat timp matca nu e corecta cu albinele,e indiferent cine e ales.Toate roiurile au trantori cu multa miere se evidentiaza ,nu mai stiu pe cine sa invinovateasca ca sa para ei limpezi si dulci.Poliflora falsa.

 5. gyuri a spus: 27 februarie 2016, ora 22:47

  Coica un mafiot, Cosma un arogant ca si un adevarat PDL-ist

 6. ioan a spus: 26 februarie 2016, ora 15:15

  Concluzia este că partidele politice nu sunt competente pentru propuneri. Se recomandă o altă democraţie.

 7. ferenc a spus: 19 februarie 2016, ora 11:45

  Pop Sorin vecinul a spus: 18 februarie 2016, ora 18:23

  Eu sunt Pop Sorin vecinul Domnului Primar Coica. Vreau sa-i multumesc in public Domnului Primar ca m-a facut Sef Serviciu, pe sotia mea a angajat la Transurban ca Director Economic, si fiul meu face toate proiectele si machetele cu parcari si stadioane pentru 10.000 de euro/bucata! Va multumesc Domnule Primar, mersi mult Vecine!!!

  Familia noastra va sustine!

  Asta a făcut pentru familia ta! dar cea făcut pentru oraşul tău, ca acolo mai locuiesc si alţii! A dărîmat totul si nu a construit nimic. Dar a dat de lucru fiului tău sa facă machete care sa înfrumuseasca biroul lui Coica. Ma întreb dacă asta a făcut pentru familia ta , ce-a mai făcut pentru pentru alţi „vecin buni! si cunoştinţe bune. Sa nu mai vorbesc de familia sa!

 8. Pop Sorin vecinul a spus: 18 februarie 2016, ora 18:23

  Eu sunt Pop Sorin vecinul Domnului Primar Coica. Vreau sa-i multumesc in public Domnului Primar ca m-a facut Sef Serviciu, pe sotia mea a angajat la Transurban ca Director Economic, si fiul meu face toate proiectele si machetele cu parcari si stadioane pentru 10.000 de euro/bucata! Va multumesc Domnule Primar, mersi mult Vecine!!!

  Familia noastra va sustine!

 9. localnic a spus: 18 februarie 2016, ora 09:42

  In 2012 USL a facut un set mare de promisiuni iar dupa 4 ani de administratie USL -Coica dezvoltarea orasului Satu Mare a batut pasul pe loc, Domne fer de inca un mandat pentru Coica. UDMR a mai condus timp de 8 ani municipiul Satu Mare chiar un mandat cand si domnul Kereskenyi facea parte din conducere fiind viceprimar iar dezvoltarea si atunci a batut pasul pe loc. daca vrem sa batem psul pe loc votam din nou acesti doi candidati. Satu Mare are nevoie de o conducere noua un om care nu a facut parte din conducerea administratiei asa ca eu il sustin pe Cozma

 10. unu a spus: 16 februarie 2016, ora 17:05

  Acest sondaj este unul din momentele in care satmarenii (la fel ca si romanii de altfel) AR TREBUI SA INTELEAGA ca NU ARE IMPORTANTA PE CINE ALEG,v-a fi la fel pt ei (noi) atat timp cat ii vom lasa sa ne calce in picioare.Eu nu sunt impotriva niciunuia dintre ei doar ca vreau sa le reamintesc ca EI SUNT ACOLO PT CA EU (NOI) I-AM PUS SI REPREZINTA INTERESELE MELE (NOASTRE) iar daca nu le convin conditiile impuse de noi (defapt pe care ar trebui sa le impunem cu strictete FIECARE DINTRE NOI ) sunt liberi sa plece din functiile publice detinute.

 11. dorna a spus: 16 februarie 2016, ora 16:43

  @eugen sa inteleg ca votezi coica? sau pe dl.K?

 12. Eugen a spus: 16 februarie 2016, ora 11:24

  Adrian Cozma nu a fost bun nici pt. Scoala de Politie !(al carui nivel cunoastem foarte bine). In 2005 a fost respins la admiterea de la Şcoala de Poliţie !. Va puteti imagina ce „valoare” deosebita are. Uitati-va la el ce fata de „inteligent ” are. In cel mai fericit caz ar fi ca Dorel olteanul. PNL-ul mai bine alegea unul de pe strada cu un aspect mai atractiv, mai de incredere….

 13. luci a spus: 16 februarie 2016, ora 08:07

  daca din intimplare si doamnr fereste ar mai cirstiga coica inca un mandat va fi dat jos prin referendum care se poate face cu 30% prezenta la vot… de fapt nici unu din cei trei smei nu-i bun de primar

 14. marcel a spus: 15 februarie 2016, ora 19:21

  Care Adrian unul care a fost pe corigenta ,a făcut facultatea Cum a făcut iar la Halmeu toţii vorbesc ca a făcut trafic cu ţigări -ăsta vrea sa fie primar ? Ce urmează în oraş.

 15. ionut a spus: 15 februarie 2016, ora 15:23

  gabor agramatul ,,romaniei,, si-a bagat firul ala de cioc sovin in gura romanilor …asa voalat,caracteristic udme!!!,trogloditul de cosma tata traficantilor de tigari il omoara aroganta ,coica plimba secretatrele prin excursii exotice!!!pe cine dracu sa votam!!!?

 16. Alex a spus: 15 februarie 2016, ora 13:23

  e clar si cu sondajul asta…cum ma sa conduca COIca cu asa procentaj, dupa ce timp de 4 ani nu a facut absolut nimic pentru oras si pentru satmareni….uitati-va ca tot satmarul este plin de gropi, defapt e o groapa uriasa….nu este strada pe care sa nu vezi gropi…. sper ca si-a scos masiv coica postacii si au votat din toata tara aici, altfel nu imi explic cum e posibil asa ceva

 17. Adrian a spus: 15 februarie 2016, ora 11:51

  Sa acordam si unui tanar cu caracter, putere de munca, competent, incredere si sustinere!!

  Succes Adriane!!

 18. ioan a spus: 15 februarie 2016, ora 00:01

  Noa numa sa veizi cat ne-am maturizat dupa 26 de ani ,,, cum vrem sa alegem?? vai de noi un popor ca ROMANII pa lumea asta nu sint nici in KUALA.LAMPUR.. ZIMBAWE, BOTSWANA. ,, NAMIBIA,, ZAMBIA ETC,, adicatelea tat pa nevrotici sa-i alegi ,,, nie meritam soarta popor die lenesi ,, parca cate-odata si sa ducem lingura la gura nie lenie !!! vai de capu nost.. popor die cacat !!!!!!!!!!

 19. ADR a spus: 14 februarie 2016, ora 23:27

  ……,,zona metropolitana,, , ,,iluminatul prin led,, , transortul in comun gratuit pentru descongestionarea traficului in oras,, , amenajarea parcarilor,, ……………….. toate s-au realizat ! In consecinta va urma votul. ( de blam )

 20. marius a spus: 14 februarie 2016, ora 16:45

  Pazeste Doamne Satu Mare de inca un mandat al lui Dorel. Daca in 2012 spune ca a gasit orasul praf, acum e praf si pulbere. Dorel asta care cica e primar si se mai vrea primar circula prin orasul asta? Vede cum arata strazile? Sau daca face concerte crede ca iertam bataia asta de joc?

 21. paul a spus: 14 februarie 2016, ora 08:00

  Pe Coi ca ,in mod clar,NU.Nu a rezolvat din promisiunile arzatoare ale orasului NIMIC.A daramat garaje,a izolat cateva blocuri si cateva probleme administrative ale orasului.In 12 februarie ,trebuiau incepute lucrarile la noul pod peste Somes,conform promisiunilor sale.Rien,vorba frantuzului.Drumul ocolitor ,executat in graba fara avizele necesare, arata vai de mama lui.Indicatorul de „Curba periculoasa” zace la pamant de vreo 5 luni.Strada Gorunului arata ca acu’20 de ani.Asa zisa zona turisitica de la padurea Noroieni care conform legii trebuie intretinuta de catre primarie,este in paragina.In Ungaria pista de bicilete ajunge maine poimaine la vama Petea,in Satu Mare nici macar la padurea Noroieni.
  Zona metropolitana,propusa de catre Coi ca este inexistenta.Chiar si pasajele de la C.J. si digul Somesului au inceput sa se darame.Participarea la sedintele din Consiliul Local au fost sub asteptari,preferand sa lipseasca,si castanele fripte sa fie scoase din foc ,de catre viceprimari.Deci un NU categoric!!!!!!!!!!!!!

 22. margineanu a spus: 13 februarie 2016, ora 14:44

  Da feciorul ala Cosma cinei ca nu am mai auzit de el numa ca toţi îl înjură şi zic cai traficant de ţigări.
  Oare ii adevărat ???

 23. Claudiumaxx a spus: 13 februarie 2016, ora 11:07

  Restul partidelor cum sunt ionel dumă?sunt ok după mintiuca ta?

 24. maria a spus: 13 februarie 2016, ora 10:39

  La fel SUNT si UDMERISTII!!!!!

 25. Ionel Duma a spus: 12 februarie 2016, ora 09:58

  PSD un aluat toxic cu presedinti penali care populeaza~beciul domnesc~

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.