Cvartetul FOURever a redeschis sezonul de spectacole la Castelul Karolyi

Scris de Vasile Andreica, 23 iunie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Filarmonica prezintă în această săptămână trei evenimente muzicale

Vineri, 19 iunie 2020, de la ora 18.00, în Parcul Dendrologic din municipiul Carei, în faţa intrării Castelului Karolyi, a avut loc primul eveniment cultural organizat în această locaţie după o pauză de peste trei luni, onoarea de a redeschide spaţiul de evenimente careian revenind Filarmonicii ”Dinu Lipatti” din Satu Mare.

Concertul intitulat ”Reverie şi muzică” a fost susţinut de cvartetul FOURever, alcătuit din membri tineri ai Filarmonicii ’’Dinu Lipatii” Satu Mare: Kovacs Emoke – vioară, Alina Mihalca-Mija – vioară, David Budean  – violă – şi Dan Cătună – violoncel.

Programul a cuprins cântece evreieşti şi italiene, prelucrări după Eric Clapton, P. Martin, M. McLean, Led Zeppelin, Metallica, Clint Mansell şi alte melodii aparţinând unor genuri diferite de muzică, transcrise pentru specificul unui cvartet pentru coarde. Evenimentul a avut şi un caracter caritabil, iar doritorii au au făcut donaţii pentru careianul Robert Vereş (Bobby), în vederea cumpărării unui cărucior electric.

Concertul, care a durat ceva mai mult de o oră, s-a încheiat în acordurile celebrului Vals nr. 2 al lui Dmitri Şostakovici. La finalul evenimentului, publicul a apreciat prestaţia impecabilă a celor patru instrumentişti prin ropote de aplauze. Au asistat peste 100 de spectatori, distanţaţi conform normelor în vigoare, unii preferând să stea în picioare sau să se plimbe pe aleile din jurul castelului.

În această săptămână Filarmonica a pregătit trei evenimente: matineul de miercuri de la Muzeul de Istorie, susţinut de data asta de membrii partidei de contrabas, concertul de rock simfonic de joi de la Turnul Pompierilor şi o meditaţie muzicală duminică la Biserica Calvaria. Vom reveni cu detalii despre fiecare concert sau recital.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517