00.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Ştefan Ressler, Romeo Pop. Titlul emisiunii: Ministrul de interne Carmen Dan a plecat din guvern înainte de a fi dată afară. (reluare) 01.30 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. 02.15 Ne Cheamă Natura 03.30 Concert de jazz la Satu Mare 05.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Csaba Csintalan. Titlul emisiunii: Un alt mod de cuantificare a rezultatelor –BAC 2019. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Adrian Marc. Titlul emisiuni: Noi obiective ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare. (reluare) 09.00 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. 09.30 Religie cu Mihaela Ghiţă, invitaţi: Marcel Malanca, Nicolae Pop, Adriana Huja. Titlul emisiuni: Activităţi dedicate satului românesc în Protopopiatul Ortodox Oaş. 10.30 Tabără de creaţie la Ocoliş 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Ştefan Ressler, Romeo Pop. Titlul emisiunii: Ministrul de interne Carmen Dan a plecat din guvern înainte de a fi dată afară. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Iată omul, cu Gabriel Ghişan,invitat: Sebastian Borleştean. 14.50 Teleshopping 15.10 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu. 16.10 Cultură, Strigăt disperat al firmelor de construcţii, întâlnirea patronilor din construcţii la Poesis 17.00 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat: Darius Şchiop. Titlul emisiunii: Halep, prima româncă campioană la Wimbledon! Cum stă tenisul sătmărean? 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Maria Pop. Titlul emisiunii: Uleiurile esenţiale – cum le întrebuinţăm? 18.30 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş (reluare) 23.30 Sănătate, frumuseţe, stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia, invitat: Rafaelo Varga. 16.07.2019

Curtea de Apel Oradea obligă IPJ Satu Mare să reanalizeze situaţia poliţiştilor care cer să aibă sporuri egale celor cu studii superioare

Scris de Matei Larisa, 15 iunie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Sindicatul Europol a acţionat în instanţă Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare în toamna anului 2018, pentru o serie de sporuri, printre care în prezent se numără sporul pentru studii superioare, acesta fiind acordat discriminatoriu conform membrilor sindicatului.

La nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare există circa 500 de agenţi de poliţie, din care probabil mai mult de jumătate şi-au finalizat studiile superioare.

Scurt istoric

După luni de proces şi câteva înfăţişări, în 12 februarie 2019 instanţa de judecată a decis să nu le dea dreptate sindicaliştilor, pronunţând un verdict defavorabil. Preşedintele Sindicatului Europol Satu Mare, Felix Văsuţ a declarat încă de atunci că nu se vor da bătuţi, luând decizia de a face recurs. După alte patru luni de aşteptare, Curtea de Apel Oradea a decis să caseze hotărârea Tribunalului Satu Mare din data de 12.02.2019 şi să oblige Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare să reanalizeze cererile membrilor de sindicat şi să emită hotărâri motivate pentru fiecare dintre cei peste 40 de poliţişti cuprinşi în primul dosar, hotărâri care să conţină motivele pentru acordarea sau neacordarea sporului în cauză.

”Iată că după aproape un an de zile am reuşit să obţinem un prim succes în recuperarea drepturilor! În continuare aşteptăm să vedem întreaga motivare a instanţei, după care ne vom reaşeza la masă cu conducerea I.P.J. pentru a pune în aplicare decizia instanţei şi totodată de a repune poliţiştii în drepturile cuvenite !”, a mărturisit Felix Văsuţ la aflarea ultimului verdict.

Aceeaşi muncă prestată şi de cei fără studii superioare

Sporul pentru care s-a acţionat în instanţă este unul ”discriminatoriu” explică Sindicatul Europol Satu Mare, deoarece este un spor care se aplică poliţiştilor cu studii superioare, deşi aceştia prestează aceeaşi muncă. “Acest spor de studii superioare este acordat discriminatoriu, doar celor cu facultate, deşi toţi poliţiştii muncesc la fel. El reprezintă 25% din salariul funcţiei de bază, dar acesta este blocat la nivel de 2009. Nu vorbim de întreg salariul de funcţie de bază ci de coeficientul funcţiei pe care îl au poliţiştii înmulţit cu valoarea de referinţă sectorială, care este în cuantum de 197,33 de lei, care la fel, aceeaşi valoare este blocată la nivel de 2008. Practic, vorbim de un spor între 150 şi 200 de lei pe lună per poliţist. Este probabil aberant, în opinia mea şi a tuturor colegilor mei să ne aflăm aproape în anul 2019 şi să fim plătiţi la nişte sporuri care sunt blocate la nivel de 2009”, a declarat preşedintele Sindicatului Europol Satu Mare, Felix Văsuţ, la începutul procesului.

Vă reamintim că acesta este un caz care are deja precedent în alte judeţe din România, unde dreptatea le-a fost dată poliţiştilor care se simţeau discriminaţi.

Abonează-te acum Online!
  1. Dac Bulibas a spus: 15 iunie 2019, ora 09:27

    Dar spor la munca nu primiti ?…

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.