19.07.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Costea, Dan Burulea. Titlul emisiunii: Ce a discutat preşedintele cu premierul?(reluare) 01.30 Cultură, Fior de Zatmar 02.40 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 03.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Daniel Frei. Titlul emisiunii: Cooperativa şi avantajele ei pentru fermieri. 04.30 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Ionela Toma. 05.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona . 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Adrian Marc. Titlul emisiunii: Stadiul investiţiilor la Spitalul Judeţean Satu Mare.(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona. 09.30 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Lia Marinela Avram. 10.20 Religie, cu Laczko Eva, invitaţi: Barta Barnabas, Gordan Dalma, Gsiszar Lorant. Titlul emisiunii: La Satu Mare se organizează Întâlnirea Naţională a Tineretului Catolic. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Costea, Dan Burulea. Titlul emisiunii: Ce a discutat preşedintele cu premierul?(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan. 14.20 Teleshopping 14.45 Cultură, Samfest jazz. 17.00 Cultură, La Poesss a avut loc Forumul Economic Invest. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct (reluare) 23.00 Talk Show cu Carol Erdos

Curăţarea centralelor termice

Scris de Vasile Nechita, 08 noiembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Cititorul nostru I. Dumitraşcu ne-a solicitat clarificări în legătură cu curăţarea coşului de fum la centralele termice. El a precizat că a solicitat repararea centralei, iar lucrătorul de întreţinere i-a spus că actele normative prevăd că trebuie să apeleze la coşar pentru a-i curăţa hornul. Acel depanator nu a spus însă unde ar fi un coşar la care să apeleze, aşa că proprietarul este derutat.


Pentru a lămuri problema, am apelat la un inginer care efectuează inspecţii tehnice periodice la microcentrale termice. Iată ce ne-a relatat interlocutorul: “Conform legislaţiei, proprietarii de centrale termice cu horn au obligaţia să cureţe coşul de fum, cel puţin o dată pe an. Este obligatoriu să se menţină coşul centralei termice curat şi în parametri funcţionali deoarece funinginea se poate aprinde şi poate provoca incendii. Totodată, funinginea depusă atât în coşul de fum, cât şi pe canalele de evacuare ale centralei, reduce aria secţiunii de evacuare, micşorând astfel tirajul şi randamentul. În schimb, centralele termice turbo nu necesită astfel de operaţii de întreţinere”.

Abonează-te acum Online!
  1. Dac Bulibas a spus: 09 noiembrie 2017, ora 11:43

    Unde ar fi un coşar la care să apeleze ?…..Nu ati raspuns la intrebarea cititorului !….De ce nu treceti nr. de telefon al cosarului autorizat la ” Telefoane utile ?.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.