Legumicultura reprezintă pentru numeroşi sătmăreni sursa de subzistenţă, iar pentru alţii – cea de câştig. Sunt prea puţine gospodăriile de la sate mai ales în care să nu găseşti un strat de ceapă, unul de morcovi, altul de usturoi, câteva fire de roşii, varză, gulii, conopidă sau te miri ce altele.
Majoritatea acestor culturi sunt realizate pentru consumul imediat, iar acolo unde există disponibilităţi, o parte din produse ajung în pieţe. Dacă am face o evaluare a acestor suprafeţe mai mici sau mai mari, cu siguranţă am ajunge la sute de hectare, chiar mii de hectare, cărora li se adaugă legumicultorii consacraţi.
Printre bazinele legumicole ale judeţului se numără: Halmeu, Valea Vinului, Culciu, Apa, Pişcolt, Botiz şi lista ar putea continua.
Mai multe în ediția tipărită Informația Zilei, sau abonament pdf, din 1 octombrie 2019.
2 comentarii
preturi uriase ….rusine sa aiba
De ce puneti in gura intermediarilor vorbe ‘de agricultor’ chiar daca unii sunt ‘profesori ‘,probabil la evaziune.