Image 1
Image 2

Cum sunt legumele şi fructele aduse din străinătate şi vândute în România?

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) şi inspectorii Direcţiei Generale a Vămilor (DGV) au început la nivel naţional acţiunea „Demetra”, în cadrul căreia verifică integral circuitele de comercializare a legumelor şi fructelor.

Din dispoziţia ministrului Finanţelor Eugen Teodorovici şi a preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală Mihaela Triculescu, inspectorii antifraudă controlează achiziţiile intracomunitare şi importurile, transporturile care tranzitează punctele de trecere a frontierei şi reţelele de vânzare en-gros şi en-detail ale acestor produse.

Peste 80 de tone de legume şi fructe, între care 23 de tone de ceapă uscată din Polonia şi 200 de kilograme de usturoi din China, au fost confiscate în cadrul acţiunii „Demetra”, prin care se verifică circuitele de comercializare a legumelor şi fructelor.

Potrivit unui comunicat transmis, duminică, de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, începând de joi au avut loc mai multe controale la nivel naţional pentru depistarea reziduurilor de pesticide din legumele şi fructele provenite atât din comerţul intracomunitar, cât şi din import.

Până acum au fost controlate 430 de mijloace auto destinate transportului de legume-fructe şi 3 depozite.

Ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicare 31 de sancţiuni în valoare totală de 602.200 de lei.

 

Ca urmare, vă punem următoarea întrebare

[cardoza_wp_poll id=349]

1 comentariu

Lasă un răspuns

Connect with

Urmăresc politicienii şi interesele cetăţenilor?

Nu de puţine ori s-a vorbit în spaţiul public despre faptul că politicienii urmăresc doar interesele partidelor şi nu  ale cetăţenilor. Iar schimbările din ultima perioadă, sau care urmează, dau credit acestor vorbe.