Image 1
Image 2

Cum aţi fi votat în cazul senatorului Dan Şova?

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Dan Sova
Dan Sova

Dan Şova a scăpat din nou de arestarea preventivă. Senatorii au respins pentru a doua oară cererea de arestare preventivă a lui Dan Şova, votând 72 “împotrivă” şi 66 “pentru”, iar două voturi au fost anulate. În cazul în care se vota pentru ridicarea imunităţii, senatorul putea fi arestat.
    La acest vot au fost prezenţi 167 de senatori, iar numărul de voturi exprimate a fost de 140.


Anterior, senatorii au supus la vot reluarea votului în cazul Şova. Acesta a fost aprobată cu 80 “pentru” şi 10 “împotrivă”.
Senatorii liberali au susţinut marţi în plenul Camerei superioare că reluarea votului în cazul Şova reprezintă “un abuz” şi “o ilegalitate”.
Surse din PNL au declarat că vor contesta la CCR noul vot, liberalii susţinând că trebuia interpretat votul dat în 25 martie şi nu să se dea un nou vot pentru cererea de reţinere şi arestare preventivă a lui Dan Şova.

Comisia Juridică, al cărei rol este consultativ, nu a putut lua o decizie în cazul senatorului Dan Şova, fiind egalitate. În plen, senatorii au respins cererea de arestare.

Preşedintele Comisiei juridice a Senatului, Cătălin Boboc (PNL), a anunţat, marţi, că în Comisia juridică au fost 5 voturi pentru şi 5 împotrivă pe proiectul de hotărâre privind cazul Dan Şova.
Proiectul de hotărâre are un articol unic: “Senatul încuviinţează reţinerea şi arestarea preventivă a domnului senator Şova Dan Coman în dosarul nr 122/P/2012 al Parchetului de pe lângă ÎCCJ – DNA”.

Senatorul UDMR Pataki Csaba putea decide soarta lui Şova

La şedinţa Comisiei juridice au fost prezenţi 10 membri din cei 11, singurul absent fiind reprezentantul UDMR, Pataki Csaba. Comisia este formată din cinci membri de la PNL, patru de la PSD, unul de la UNPR şi unul de la UDMR. Practic, există o egalitate între PNL şi PSD. În aceste condiţii senatorul de Satu Mare putea da votul decisiv.  Întrebat dacă poate fi vorba de un joc al UDMR, Boboc a spus: “N-am de unde să ştiu, nu ştiu cum ar fi votat”.
Dan Şova este acuzat de trei infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu, că a cerut distrugerea computerelor casei de avocatură unde era asociat, obstrucţionarea Justiţiei, că ar fi încercat să distrugă probe în dosarul Turceni-Rovinari şi ar fi prejudiciat societatea de stat cu 71 milioane de lei.

Punem cititorilor noştri următoarele întrebări:

Ce aţi fi făcut dacă aţi fi fost senator?

[cardoza_wp_poll id=120]

16 comentarii

  1. mai dacia esti atit de inapoiat ,ca nu ma compromit cu tin sa stii ca in era BASESCU am votat cu el si pdl dar acuma cred ca am fost un prost ca tine care nu intalegi ca mafioti pdl si pnl vrea sa conduca tata ca sa poate fura mai departe.

  2. NICU, Șova s-a crezut intangibil, doar cînd s-au apropriat de el a intrat în panică și făcut-o pentru că este clar că a făcut-o.
    Explică-mi de ce a făcut-o dacă este inocent ? Oare nu faci tu parte din mafia PSD-ist fiind atît de înflăcărat apărător a unui corup ?

  3. PNL mafie bolșevică !?! cănd vrea stărpinrea infracțiunilor de corupție ? Poate vă simțiți cu musca pe căciulă și vă puneți în pielea lui Șova.
    De la o scietate în faliment ia onorariu 1 mil.de euro ? Chiar dacă a achitat la stat cele se se impun restul sumei… cui i-a revenit și altele, de ce s-a grăbit să șteargă urmele dacă era nevinovat fiind astfel necesară arestarea lui pentru a nu determina mărturii mincinoase și a contraface probele.
    Pentru alții suspecți pralamentul nostru celebru n-a stat pe gănduri cu încuviințarea, dar Șova are un regim special, preferențial este prieten și fost partener în avocatură cu Ponta.
    Vi se pare corect, achitabil tratamentul față de restul parlamentarilor la arestarea cărora parlamentul nu s-a opus ?

  4. Cui v-ar conveni ca cineva din fam voastra sa fie arestat ca asa vrea cineva ? Poate foarte bine sa va cerceteze in libertate si sa va trimita in judecata. In acest caz de atata timp care e rostul arestarii??? Daca ar fi vrut sa distruga probe le-a facut deja,asa ca acum sa-l trimita in judecata cu ce au impotriva lui si asta e, dar nu vor sa faca spectacol….

  5. ceva dovezi trebuie sa fie daca este mandat de arestare..
    se pare ca multi dintre noi stim mai multe decit acesti procurori care il cerceteaza.
    un lucru este sigur daca s-a cerut de justitie o aprobare Senatul trebuia sa o aprobe nu sa faca scut in fata unui presupus infractor
    Se pare ca la unii le place sa apere toti acesti hoti care au pradat Romania..
    am si eu o intrebare:cum a reusit Sova,Ponta la numai 40 ani sa fie milionari in euro si sa aiba cite 7 case???

  6. —-Dar daca inca nu ii este demonstrata vinovatia care este mativul arestari,
    .
    —–Alin, si daca il aresteaza si dupa vreo 5-6 luni de judecata reiese nevinovat,cine ii plateste lui aceasta ne dreptate,,,,,pateste ca si Rarinca,,,,aruncati cu vorbele sa va aflati in treaba.

  7. Oameni buni acest parlamentar inca nu a fost trimis in judecata.Deci nu s-a inceput urmarirea sa penala.De ce trebuie retinut cand nu s-a dat un verdict de condamnt?
    El trebuie sa raspunda pentru faptele sale dar inca are prezumtia de nevinovat.Deci dupa care legi condamnati un ,,om ,, fie el si parlamentar?
    DNA poate sa trimita dosarul lui pt a fi judecat fara nici o problema.

Lasă un răspuns

Connect with

Sunteți de acord cu aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană?

Sunteți de acord cu aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană?

Percepția asupra aderării Ucrainei la blocul comunitar european era, până la izbucnirea conflictului, una rezervată, având în vedere că alte state din Balcanii de Vest se confruntau cu blocări prelungite ale propriilor candidaturi. Totuși, războiul a modificat perspectivele, determinând un amestec de emoții, simpatie și realism politic în rândul europenilor.