20.08.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Romeo Nicoară, Ciprian Crăciun, Radu Panait. Titlul emisiunii: Se rupe coaliţia de guvernare?(reluare) 01.30 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc. 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitaţi: Marcela Papici, Tallian Cristian. Titlul emisiuni: Tragedia de la Caracal şi îngrijorările părinţilor.(reluare) 03.30 Cultură cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiuni: Iubirea ca artă şi ştiinţă. 04.30 Sănătate, frumuseţe, stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia, invitat: Sorin Berindei. 05.30 Info Studio cu Adriana Mureşan. Titlul emisiuni: Vacanţa perfectă. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Romeo Nicoară, Ciprian Crăciun, Radu Panait. Titlul emisiunii: Se rupe coaliţia de guvernare?(reluare) 09.30 La Psiholog cu Ioana Vladimirescu. Titlul emisiuni: Copiii, tehnicile de meditaţie şi relexare. 10.10 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiuni: Porcii de mangaliţa între mit şi realitate. 11.00 Taina Credinţei cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiuni: Capcanele reţelelor de socializare. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitaţi: Marcela Papici, Tallian Cristian. Titlul emisiuni: Tragedia de la Caracal şi îngrijorările părinţilor.(reluare) 13.30 Ne cheamă natura cu Ioana Zaharia. 14.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Romeo Nicoară, Ciprian Crăciun, Radu Panait. Titlul emisiunii: Se rupe coaliţia de guvernare?(reluare) 15.30 Teleshopping 15.45 Info Magazin cu Adriana Mureşan. Titlul emisiuni:Efectele muzicii în tândul adolescenţilor. 16.30 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu. 17.30 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat: Florin Mulcuţan. Titlul emisiunii: Centru olimpic de sport la Satu Mare. 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiunii: Prevenţa cardiovasculară. 18.30 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (reluare) 23.00 Portret de artist

Cum a contribuit decisiv un deputat sătmărean la recuperarea a 10 milioane de euro la bugetul ţării?

Scris de I. Z., 03 februarie 2016 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Andreea Paul, deputat de Tara oasului

Andreea Paul, deputat de Tara Oasului

În aceste zile în care toată lumea se întreabă cine şi cât a furat, e timpul să arătăm că unii politicieni au reuşit să aducă bani la buget. Despre ce, cât şi cine e vorba?

În urma analizei pentru teza de doctorat a practicilor anticoncurenţiale, acest deputat a descoperit un periculos şi costisitor cartel pe piaţa românească a insulinei, care lovea direct în buzunarul bolnavilor de diabet şi în bugetul public de sănătate. Să nu uităm că această boală loveşte în mulţi dintre noi: unul din 10 români este bolnav de diabet.

Conform Studiului Naţional privind Prevalenţa Diabetului, Prediabetului, Supraponderii, Obezităţii, Dislipidemiei, Hiperuricemiei şi Bolii Cronice de Rinichi, România se situează printre ţările cu cea mai mare prevalenţă a diabetului zaharat din Europa (11,6%). Asta înseamnă că numărul românilor care suferă de diabet este de aproximativ 2 milioane de persoane. Pentru ei tratamentul cu insulină este vital.

S-a stabilit o amendă de 22,6 milioane de euro, în anul 2008

Concluziile investigaţiei declanşate împotriva cartelului de pe piaţa insulinei care ducea la un preţ aberant al unităţii de insulină au fost publicate de către acest deputat în anul 2005 în ziarul ”România Liberăşi au fost puse la dispoziţia Consiliului Concurenţei toate argumentele economice.

În urma anchetei declanşate imediat de către Consiliul Concurenţei, şi care a durat 3 ani, s-a stabilit cea mai mare amendă până la acea vreme împotriva unui cartel de pe piaţa românească, de 22,6 milioane de euro, în anul 2008. Stabilirea amenzilor e una, încasarea lor e alta. Au urmat contestaţiile, procesele în instanţă cu cele 3 mari companii multinaţionale vizate şi în final executarea efectivă.

Până în prezent, conform datelor Consiliului Concurenţei, s-au recuperat efectiv la bugetul statului peste 45 de milioane de lei în urma cazului deconspirat în anul 2005 şi publicat în teza de doctorat susţinută în anul 2008, odată cu investigaţia încheiată. Adică circa 10 milioane de euro recuperaţi la buget. Aşadar, SE POATE!

Întrebarea care a rămas încă fără un răspuns este: cine este deputatul sătmărean în cauză? Este o economistă. Este vorba despre deputatul de Ţara Oaşului, doamna Andreea Paul, lector universitar la Academia de Studii Economice din Bucureşti şi care a susţinut public teza de doctorat “Analiza practicilor anticoncurenţiale şi derogatorii în noul context al economiei globale” în anul 2008.

Cum ar arăta România dacă fiecare deputat sau senator ar aduce astfel de sume la bugetul ţării? Cum ar arăta România dacă majoritatea tezelor de doctorat ar avea o finalitate pozitivă pentru români? Vă las să răspundeţi fiecare în parte.

Narcis Iorgu

Abonează-te acum Online!
  1. szarazpataki ugocsai a spus: 06 februarie 2016, ora 21:45

    Avea fusta in cap atunci cand a facut asta?

  2. somestisa a spus: 04 februarie 2016, ora 13:00

    Felicitari,de astfel de politicieni avem nevoie

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.