Image 1
Image 2

Culturile de pepeni din Pişcolt putrezesc pe câmp după căderile de grindină

Cultura de pepeni la Piscolt
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Cultura de pepeni la Piscolt
Cultura de pepeni la Piscolt

Fermierii pot obţine jumătate din producţia obişnuită, datorită pierderilor imense

Zilele trecute aveam semnale că vor apărea pe piaţa sătmăreană şi careiană pepenii de Pişcolt. Informaţia ne-a fost dată de către Dan Negrea, un renumit legumicultor din zonă şi un bun cunoscător a ceea ce înseamnă tehnologia de cultivare a pepenilor verzi şi galbeni. În vreme ce se aşteaptă coacerea pepenilor, spunea interlocutorul nostru, au început să apară şi decepţiile.

Pe măsură ce pepenii galbeni ajung destul de greu la maturitate, într-un ritm incredibil s-au şi stricat. Putrezesc pe câmp sub privirile neputincioase ale cultivatorilor. ­

Se prefigurează pierderi imense de producţie, ceea ce ar însemna mai puţin de jumătate din ceea ce se poate obţine în mod normal într-un an mediu pe terenurile din Pişcolt.

Cultura promitea producţii deosebite în acest an

Se cuvine subliniat faptul că pierderile de producţie nu sunt rezultatul nerespectării verigilor tehnologice, a utilizării unui material biologic nepotrivit sau ca urmare a folosirii unor substanţe de combatere.

Mai multe citiţi în ediţia tipărită din data de 20 iulie, disponibilă la chioşcurile de ziare, sau în format electronic (PDF).

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with