Un kilogram de floare uscată poate costa 40.000 de euro
Adesea, proprietarii unor terenuri agricole relativ mici ca suprafaţă se întreabă ce ar putea face pentru a obţine profit considerabil. Soluţii sunt multiple. Iată că de această dată prezentăm noi o asemenea sugestie, fiind vorba despre cultivarea şofranului.
Şofranul perenă, este o plantă mediteraneană, din care se poate extrage condimentul şofran, uleiuri aromatice, precum şi numeroase alte substanţe cu utilizări în medicină şi alimentaţie.
Şofranul a fost întotdeauna cel mai scump condiment din lume. Preţul său ridicat (30.000 – 40.000 euro/kg) se datorează faptului că pentru 1 kg de condiment trebuie recoltate între 130.000 şi 250.000 de flori din care se reţine numai partea superioară a pistilului. Şofranul, este numit şi “aurul roşu”.
2 comentarii
PARE A FI BRÂNDUȘĂ.
!! Ar trebui o mai buna documentare !!
Nu ametiti oamenii .
Dati informatii corecte ……nu ceva ldeal….