Image 1
Image 2

Cultura şofranului se pretează mai ales pe suprafeţe mici

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Flori de sofran
Flori de sofran

Un kilogram de floare uscată poate costa 40.000 de euro

Adesea, proprietarii unor terenuri agricole relativ mici ca suprafaţă se întreabă ce ar putea face pentru a obţine profit considerabil. Soluţii sunt multiple. Iată că de această dată prezentăm noi o asemenea sugestie, fiind vorba despre cultivarea şofranului.

Şofranul perenă, este o plantă mediteraneană, din care se poate extrage condimentul şofran, uleiuri aromatice, precum şi numeroase alte substanţe cu utilizări în medicină şi alimentaţie.

Şofranul a fost întotdeauna cel mai scump condiment din lume. Preţul său ridicat (30.000 – 40.000 euro/kg) se datorează faptului că pentru 1 kg de condiment trebuie recoltate între 130.000 şi 250.000 de flori din care se reţine numai partea superioară a pistilului. Şofranul, este numit şi “aurul roşu”.

 

2 comentarii

Lasă un răspuns

Connect with