18.02.2020 00.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitați: Otto Nagy, Mircea Ciocan, Ciprian Ardelean. Titlul emisiunii: Klaus Iohannis și Ludovic Orban critică politicile PSD.(reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Audiențe în Direct cu Mihai Sălceanu, invitat: Călin Durla. Titlul emisiunii: Noutăți din sistemul de educație. (reluare) 04.00 Sănătate Frumusețe Stil cu Ioana Vladimirescu și Ioana Zaharia 04.30 Info Studio cu Ioan Anițaș. Titlul emisiunii: Pesta porcină africană, modalități de transmitere. 05.30 Info Magazin cu Adriana Mureșan. Titlul emisiunii: Viitori piloți de formula 1. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitați: Otto Nagy, Mircea Ciocan, Ciprian Ardelean. Titlul emisiunii: Klaus Iohannis și Ludovic Orban critică politicile PSD.(reluare) 10.00 Panoramic Sportiv cu Constantin Demian, invitat: Adrian Pricop.Titlul emisiunii: Relansarea voleiului sătmărean. 10.50 Taina Credinței (limba maghiară) cu Eva Laczko. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audiențe în Direct cu Mihai Sălceanu, invitat: Călin Durla. Titlul emisiunii: Noutăți din sistemul de educație. (reluare) 14.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitați: Otto Nagy, Mircea Ciocan, Ciprian Ardelean. Titlul emisiunii: Klaus Iohannis și Ludovic Orban critică politicile PSD.(reluare) 16.00 Teleshopping 16.15 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu. 17.30 Sănătate cu Mihaela Ghiță, invitat: Georgeta Pop. Titlul emisiunii: Noutăți din sănătate. 18.00 Audiențe în direct cu Eva Laczko (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda Publică , cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audiențe în direct cu Eva Laczko (reluare)

Cu cine vor vota ALDE și Pro România în turul doi, cu Iohannis sau cu Dăncilă?

Scris de Dumitru Păcuraru, 02 octombrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

După ce a nominalizat cinci bărbați cu care se luptă între granițele țării (Iohannis, Ponta, Tăriceanu, Orban, Barna), doamna Viorica Dăncilă a dat piept și cu Europa.

Puternicilor politicieni europeni, membrilor din comisia juridică din Parlamentul European, precum și unor personaje din țară, Viorica Dăncilă le transmite că respingerea candidatului propus de ea pentru funcția de comisar european, Rovana Plumb, este o lucrătură.

Cum să nu votezi un politician atât de puternic? Cu atât mai mult cu cât este femeie. Cine a mai avut curajul să lupte cu mecanismele unor instituții europene? Doar Liviu Dragnea. Dar într-o mai mică măsură decât premierul care este și candidatul la președinție din partea PSD.

  Înainte de a explica modul în care Viorica Dăncilă  se raportează la Parlamentul European în cazul Rovana Plumb trebuie să ne uităm puțin la situația din PSD.

  Ce a fost și ce este azi? În primul rând este de remarcat că toți foștii președinți ai PSD sunt înafara partidului. Să-i nominalizăm: Ion Iliescu, Adrian Năstase, Mircea Geoană, Victor Ponta, Liviu Dragnea.

Toți foștii prim miniștri sunt înafara partidului: Nicolae Văcăroiu, Adrian Năstase, Victor Ponta, Sorin Grindeanu, Mihai Tudose. Sunt înafara partidului „greii PSD”, foști miniștri în diverse guverne, politicienii abili care făceau jocurile în parlament. Au fost puși pe tușă și „baronii locali”, dar și puținii intelectuali de stânga ce dădeau puțină consistență culturală partidului. Nu se vede prin preajma primului ministru nici grupul reformist de la Cluj.

Cum să nu votezi cu Viorica Dăncilă când o vezi atât de singură? Nu are prin preajmă niciun politician de primă mărime din PSD, să-i dea un sfat, să o susțină în lupta ei cu cei cinci bărbați mai sus amintiți și cu o seamă de politicieni rău intenționați din UE.

Ne întoarcem și zicem: de ce să o votăm pe Viorica Dăncilă? Pentru că s-a debarasat de toți cei care au făcut din PSD un partid greoi, de cei care au reușit, prin atitudinea lor, să pună pe fruntea PSD eticheta de cel mai corupt partid din România.

Exact cei care nu se mai regăsesc azi în PSD, mai sus enumerați, au făcut din partidul pe care azi îl conduce Dăncilă o forță politică foarte criticată atât în țară cât și în UE.

Întrebarea este dacă liderul actual are capacitatea de a reforma un partid mamut ca PSD. Vrea să fie reformat acest partid? Marea majoritatea a membrilor simt nevoia unei schimbări fundamemtale?

Deocamdată ținta partidului este intrarea candidatului său în turul doi. O competiție în doi Iohannis-Dăncilă va echivala cu o mare victorie pentru PSD, dar până la alegeri mai este un hop de trecut: moțiunea de cenzură.

Mai nou s-ar părea că lui Klaus Iohannis i-ar conveni o finală cu Mircea Diaconu. Ultimele sondaje îl plasează pe candidatul independent susținut de ALDE și Pro România pe locul doi, cu câteva procente înaintea lui Dan Barna și a Vioricăi Dăncilă.

Căderea guvernului l-ar propulsa pe Mircea Diaconu și mai sus, însă obiectivul lui Victor Ponta este intrarea în disoluție a PSD-ului pentru a putea fi preluat, eventual prin absorbție, de noul său partid.

Nici lui Tăriceanu, și cu atât mai puțin lui Ponta, nu le convine intrarea în turul doi al candidatului PSD. Dacă Viorica Dăncilă va intra în finală cu Iohannis  liderii ALDE și Pro România vor avea o mare dilemă: vor recomanda alegătorilor să-l voteze pe Iohannis sau pe Dăncilă?

Abonează-te acum Online!