Cu cine ar trebui să voteze pensionarii la alegerile din 2016?

Sedinta pensionari la Prefectura Satu Mare

Sedinta pensionari la Prefectura Satu Mare

Odată pe lună, la Prefectura Satu Mare, asociaţiile de pensionari se întâlnesc cu autorităţile şi discută problemele ivite în judeţ. În principiu, punând pe tapet diverse probleme, de mai multe ori, fac presiune pe autorităţi. De pildă la ultima şedinţă s-a discutat despre catargul tricolor ce ar trebui amplasat în faţa clădirii Finanţelor, Hotelul Dacia, Grădina Romei, situaţia unei ferme din Dindeştiu Mic etc.


Vineri, 28 august, de la ora 10, în Sala Mică de şedinţe a Palatului Administrativ a avut loc şedinţa Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Persoanele Vârstnice la care au participat prefectul Eugeniu Avram şi membrii comitetului.
500.000 lei cu TVA pentru catarg

Gheorghe Rentea a declarat referitor la problema catargului discutată în cadrul şedinţei trecute că a fost primită o ofertă din partea UNIO, care ajunge la suma de aproximativ 500.000 lei cu TVA, însă Comisia Tehnică din cadrul primăriei a respins oferta considerând preţul prea ridicat. El a adăugat că s-a cerut o ofertă pentru montarea catargului de la 5 firme, termenul de depunere al ofertelor fiind de 3 septembrie, acestea urmând să fie analizate de Comisia Tehnică.
Referitor la zona pietonală din spatele Casei de Cultură, Gheorghe Rentea a declarat că se fac analize în cadrul Comsiei pentru Siguranţa Traficului pentru a schimba indicatoarele din acea zonă, ca pe viitor să aibă acces doar autovehiculele de aprovizionare.
Despre Hotelul Dacia reprezentantul primăriei a spus că au fost expertizate lucrările efectuate de proprietar şi s-a ajuns la concluzia că nu a fost respectat proiectul, proprietarului fiindu-i aplicate mai multe contravenţii.
Primăria cere în instanţă de spăgubiri de 870.000 euro şi se încearcă în acelaşi timp exproprierea. Primul termen va fi în septembrie, însă avocaţii proprietarului contestă contravenţiile aplicate.

O fermă din Dindeştiu Mic face viaţa grea localnicilor

La al doilea punct Mircea Marian a precizat că Federaţia Naţională a Pensionarilor a fost înfiinţată de 25 de ani, iar cu ocazia aceasta, dar şi a zilei internaţionale a pensionarilor, care se serbează pe 10 octombrie, pensionarii cer sprijinul Instituţiei Prefectului, Consiliului Judeţean şi al Primăriei ăentru a realiza nişte manifestaţii mai deosebite.
Mircea Bliderean a ridicat problema unei ferme de porci de lângă localitatea Dindeştiu Mic, care spune el împrăştie dejecţiile pe câmp, traiul locuitorilor fiind insuportabil din această cauză. Tot din cauza mirosului, a spus el au fost reclamaţii şi despre un adăpost de câini situat lângă Grădina Romei, plimbarea în acest parc fiind imposibilă.
El a mai ridicat şi problema ciorilor care au revenit în Grădina Romei, dar şi a dispariţiei pădurilor dintre localităţile Decebal şi Sătmărel şi Ruşeni şi Tătărăşti.
Referitor la problema poluării mediului de la Dindeşti, dar şi cea a adăpostului de câini, prefectul Eugeniu Avram a declarat că se vor forma comisii de control mixte care vor verifica modul de funcţionare al acestei unităţi.
Despre problema dispariţiei pădurilor, reprezentantul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Satu Mare a spus că este la curent cu această problemă, însă datorită faptului că pădurile nu sunt date în administrare unor ocoluri silvice, dar şi datorită faptului că proprietarii nu se constituie ca şi parte civilă în cazul prinderii unor hoţi, dosarele fiind clasate, jandarmeria nu poate face mare lucru.
Prefectul a spus că va avea săptămâna viitoare o întâlnire la Primăria Vetiş unde va ridica problema şi le va pune în vedere proprietarilor pădurilor faptul că au de ales între acordarera în administrare a pădurilor unor ocoluri silvice sau suportarea consecinţelor.

La final, punem următoarea întrebare cititorilor noştri:

 

[cardoza_wp_poll id=149]

Abonează-te acum Online!
 1. Matroz a spus: 05 septembrie 2015, ora 08:02

  @eugen:ce ai fiule?Nu de mult parca erai bine,te-ai clatit de cap?

 2. Eugen a spus: 01 septembrie 2015, ora 11:51

  @matroz !, cred ca te-ai ratacit. Aici nu suntem la Olimpia – nivelul tau !!!.

 3. Tariceanu a spus: 01 septembrie 2015, ora 11:44

  Pensionarii vor vota cu Tariceanu pentru ca el a fost cel care a avut grija pentru ca ei sa primeasca o pensie din care sa se poata, cat de cat, trai!

 4. matroz a spus: 01 septembrie 2015, ora 09:21

  Nu cu Eugen care dovedeste continuu ca e un mare dobitoc!

 5. Katona Iuliu a spus: 01 septembrie 2015, ora 07:39

  Doi PCR-isti inraiti cu pensii de peste 40 milioane de care armata s-a lepadat cand au implinit frumoasa varsta de 45 de ani. Traiasca PCR – PSD!

 6. anton a spus: 01 septembrie 2015, ora 06:09

  ciul traian,psd-ist idiot invata sa scrii !
  apropo ieri a fost ziua limbii romăne,ia si petrici,ciocane etc cu tine si mergeţi la clasa 0 (zero),punctulite,liniute,bastonase etc

 7. Ciul Traian a spus: 31 august 2015, ora 15:40

  Pensionarii sunt intoxicati de betivalul Mircea Marian.

 8. Ciul Traian a spus: 31 august 2015, ora 15:26

  Betivul pensionar de la conducerea celei de-a doua organizatii de pensionari fantoma, de ce nu a fost pedepsit pentru numeroasele sale fapte penale. Acestor manipulatori le cerem sa ne reprezinte.

 9. gogu a spus: 31 august 2015, ora 14:28

  In politica prostia nu-i un HANDICAP.

 10. Eugen a spus: 31 august 2015, ora 12:27

  ” Cu cine ar trebui să voteze pensionarii la alegerile din 2016? ” …, cu Ciorile !!!. Cei (clatiti la cap !) cu catargul ar trebui sa si-o ridice pe lumea cealalta. Ce ar fi sa scoata ei din buzunarul lor cei 500000 de lei si sa faca munca voluntara, patriotica nu numai sa ceara !.

 11. maria a spus: 31 august 2015, ora 11:58

  Dacă foştii activişti ca domnul din imagine ne vor spune cu cine să votăm e clar…….vor să ne manipuleze în continuare….

 12. Ulpius a spus: 31 august 2015, ora 08:29

  Nu toti pensionarii au idei precum catargul ,sunt niste oameni care au niste pensii mari si nu au griji si se gandesc la fel si fel de lucruri ,,trasnite”. Unii care au ceva functii se gandesc la cum sa mai castige ceva (bani, incredere) organizand fel de fel de actiuni la care participa aceeasi pensionari, ceilalti afla din ziare …TV…
  Cat despre paduri, mediu,strazi ,parcuri,ciori,….pot veni cu propuneri,au mai mult timp,au participat la realizarea multor obiective si vad cum se degradeaza sau dispar de sub ochii lor. Uitativa cum arata centrul orasului : niste dale sparte si roase ,,de timp” ,gropi etc ,ca trebuie sa fii f atent pe unde calci si in miezul zilei. Mergeti oriunde in orice oras si la intoarcereve-ti vedea diferenta (este valabil pt tot judetul,inclusiv prealaudatul Carei.

 13. gigi a spus: 31 august 2015, ora 07:02

  Iata un articol din „Gandul”,pentru pensionarii din Satu Mare:
  Numai ca in leagane sau pe tobogane se dau copii care stau in case abia de curand legate la reteaua de curent electric, iar parintii lor cara acasa apa cu bidoanele de la cativa kilometri distanta. Cat despre drumuri asfaltate, nici nu poate fi vorba. La prima ploaie mai serioasa, noroiul e pana la glezne.
  Mamica: “Daca nu veneam noi, probabil il gaseati gol”
  Gol… dar modern. Asta pare sa fi fost si ideea autoritatilor din judetul Vaslui, care au amplasat parcul la marginea orasului Husi. Copiilor din centrul orasului le este aproape imposibil sa ajunge la locul de joaca, iar celor de la periferie numai de joaca nu le arde. Altele sunt grijile lor… si mai ales ale parintilor.
  Localnica: „A investit acolo… pai de ce? Trebuia sa investeasca aici. Cand ploua, aici nu trece nimeni nici in deal si nici in vale. Pai ce, aici e oras? Daca era oras facea ceva, investea si aici…”
  Localnicii din cartierul Dric, de la marginea orasului, se plang ca abia de curand au putut sa se racordeze la lumina. In schimb, nu au apa curenta, iar cand ploua drumurile devin mlastinoase.
  Localnic: „Caram apa de la 2 km, uitati, bidoane mari. Noi suntem in UE?! Doi ani de zile la lumanare am stat. Nu am avut alte conditii… Ne culcam devreme si ne sculam cand se lumina.”
  Cu toate acestea, parcul modern e aproape parasit, la doar cateva zeci de metri de oamenii necajiti. A costat peste 600 de mii de euro, o treime din bani fiind fonduri locale, iar restul – bani europeni. Numai un singur tobogan ar fi costat in jur de 14 mii de euro, iar parcul este dotat si cu camere de supraveghere.
  Localnic: „Ne ducem la primarie, ne zice sa asteptam. Nu stim cat. Nu ne spune nimeni cat sa asteptam, ce sa facem”
  Autoritatile locale raspund cu promisiuni: sustin ca sistemul de apa – canal al Husi-ului este parte dintr-un proiect mai amplu, care cuprinde toate orasele din judet. Asa ca abia prin 2017 ar trebui sa se vada o schimbare in bine aici. Deocamdata nu a fost stabilita nici macar firma care se va apuca de treaba.

 14. gigi a spus: 31 august 2015, ora 06:44

  Ce procupari serioase au acesti pensionari.Se pare ca nu-i intereseaza situatia copiilor saraci,abandonati,a tineretului,a sanatatii .Ei vor catargul de 60 m ,in valoare de 500.000 de lei.Oare problema acestui catarg de 60m,este chiar atat de importanta?.Mandria nu se poate masura dupa inaltimea unui catarg!!.Mandria se poate simti si „afisa”daca traieste intr-un mediu sanatos,tineretului ii este asigurat conditia de trai decent in tara.Pensionarilor se pot asigura servicii medicale de calitate si nu numai lor.Acesti pensionari traiesc intr-o lume bolnava atasata de idei politice la fel de bolnave!!!!.

 15. Horia Mărieş a spus: 31 august 2015, ora 04:49

  Cu tot respectul pentru Federaţia Naţională a Pensionarilor şi pentru cealaltă grupare a pensionarilor care am inţeles că mai există in judetul S.M., dar ele să facă bine i să-şi vadă de treabă, să se ocupe de orice conduce la bunul mers al comunităţii, de ciori, etc., dar să nu se preocupe absolut de loc de subiectul „Cu cine ar trebui să voteze pensionarii în 2016?”. S-a mai „ocupat” de treaba asta într-o „şedinţă” de pomină ţinută la Motelul Viilor din Carei ÎPS Sigheteanul, inainte de 16 noiembrie 2016 şi apoi tot BOR-ul sătmărean a mirosit urât de tot. Fiecare pensionar să voteze în 2016 aşa cum îi dictează conştiinţa şi inima. Punct. Pensionarilor le plac doar lucrurile care miros plăcut şi nu mizeriile, vezi ferma de porci Dindesti si adăpostul de câini de lângă Grădina Romei.

 16. Feri a spus: 30 august 2015, ora 21:30

  Pensionarii sa voteze cu oricine dar cu mincinosii NUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

 • Telefoane utile

  • Apel unic de urgenţă112
  • Ambulanţa0261-741111
  • Pompieri0261-711212
  • Agenţia CFR0261-711002
  • Distrigaz0261-710928
  • Informaţii CFR0261-768704
  • Deranjamente Electrica0261-929
  • Poliţia0261-807777
  • Informaţia Zilei0261-767300
  • Apaserv (apel gratuit, non stop)0800-827-776
  • Urgenţe E.ON Gaz (tel verde)0800-800-928
  • Jandarmeria0261-769-760
  • Poliţia Locală0261-727020
  • CMJ0261-717123, 716513
  • Intervenţii microcentrale0742.708.708
  • Depanare ACR0744792297
  • Depanare auto NON-STOP0733-507026, 0744-507026
  • Spitalul Judeţean I0261-727050
  • Spitalul Judeţean II0261-715696
  • Stomatologie, Urgente0771.049.416
  • Refugiu de noapte0261-750135
  • Agenţia TAROM0261-712795
  • Autogara0261-768439
  • R.A. Transurban0261-721971
  • Prefectura0261-716309
  • Primăria Satu Mare0261-807569, 807553
  • SC RDS SA0361-400.401
  • Pompe funebre0261-716590
  • Agenţie de turism0261-737915
  • Protecţia Consumatorilor (tel verde)0800-080-999
  • Locaterm (non-stop)0261-733693
  • Birou teritorial anticorupţie0261.759.780
  • Anticorupţie MAI0261-710.690
 • Curs Valutar

 • Arhivă articole Informaţia Zilei

 • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517