17.09.2019 00.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Titlul emisiunii:.(reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat:Paual Mare, Eleonora Cîmpan, Carmen Vitez. Titlul emisiuni:Standarde de calitate în sănătatea sătmăreană.(reluare) 04.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat:Nicolae Bondici. Titlul emisiunii:Învătătorul rămâne luminătorul satului. 05.00 Sănătate, frumuseţe, stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia. 06.00 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc. Titlul emisiuni:O echipă de specialişti în protecţia mediului, în vizită de studii. mediului mediului,în 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Titlul emisiunii:.(reluare) 10.00 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiuni: Cultura de Lavandă. 11.00 Taina Credinţei cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiuni: Înălţarea Sf.Cruci – Paznic Împărătesc 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat:Paual Mare, Eleonora Cîmpan, Carmen Vitez. Titlul emisiuni:Standarde de calitate în sănătatea sătmăreană.(reluare) 14.00 Agenda publică cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Radu Panait, Mariana Sălageanu, Nagy Otto Titlul emisiunii: Educaţia, la un nou început.(reluare) 16.00 Teleshopping 16.15 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu 16.40 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat:Ştefan Szilagy. Titlul emisiunii:Radiografia campionatelor judeţene la fotbal. 17.30 Sănătate cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cătălin Cismaş. Titlul emisiunii:Cum controlăm furia. 18.00 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (reluare)

Cu cine ar trebui să intre în alianţă Forumul German din Satu Mare la alegerile locale din 2016?

Scris de I. Z., 23 septembrie 2015 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
FDG Satu Mare conferinta

FDG Satu Mare conferinta

    După cum au anunţat într-o conferinţă de presă, marţi, 22 septembrie, conducerea  Formului Democrat al Germanilor din România a decis să prezinte un candidat pentru primăria Satu Mare. S-au înscris în competiţia internă trei candidaţi: Ioan Leitner, preşedintele Organizaţiei Judeţene FDG, Jozsef Hölczli, preşedinte al Organizaţiei Satu Mare şi Ştefan Reszler, vicepreşedinte judeţean.

În funcţie de rezultatele sondajului, după ce vor fi analizate programele fiecăruia, se va decide cel ce va merge mai departe.
În cadrul unei emisiuni la Informaţia TV, cei trei competitori nu au exclus nicio colaborare cu unul dintre partide. Până acum şvabii din judeţul Satu Mare şi din municipiu au participat la alegeri pe listele UDMR. De anul viitor vor să extindă colaborarea spre partidele româneşti. Fostul preşedinte al Forumului German, primarul Sibiului, a ales să candideze pentru preşedinţia României la propunerea PNL. Klaus Iohannis a ajuns preşedintele României. Reprezentanţii filialei Satu Mare declară că nu mai colaborează cu preşedintele decât în limitele Constituţiei. Totuşi, el ţine încă legătura cu etnia din care face parte. Victoria lui în alegerile prezidenţiale au deschis o nouă perspectivă minorităţii germane din România.
Decizia conducerii filialei Satu Mare a Formului Democrat German se înscrie în acest nou curent de opinie conform căruia etnia germană ar trebui să se implice mai mult în viaţa comunităţilor din care fac parte. Ioan Leitner, preşedintele organizaţiei Satu Mare, a şi declarat că eventualul candidat la Primăria Satu Mare nu vrea să reprezinte comunitatea germană, ci întreaga comunitate din Satu Mare, indiferent de etnie. Un candidat de etnie germană ar putea obţine voturi din partea românilor, maghiarilor, ucrainenilor, romilor.
Până la desemnarea candidatului întrebările noastre vizează opiniile alegătorilor privind alianţele electorale.

 

Cu cine ar trebui să intre în alianţă Forumul Democrat al Germanilor din România pentru alegerea primarului în municipiul Satu Mare?
Abonează-te acum Online!
 1. kilian a spus: 27 septembrie 2015, ora 10:26

  N-au cum merge singuri ptk n-au mai ramas aproape deloc
  nemti in judet si in satu mare. sa mearga cu oricine numai
  sa cistige un primar capabil si corect

 2. altattila a spus: 25 septembrie 2015, ora 10:41

  eu vreu cu PMP

 3. marius a spus: 24 septembrie 2015, ora 05:06

  am primit cu bucurie vestea ca si satu mare, orasul meu natal,
  are sansa, ca si ROMANIA, sa-si aleaga un bun manager, asa cum
  a fost primarul din Sibiu, neamt cu disciplina si simt practic
  un salut pentru satmarenii mei din Los Angeles!

 4. Gaudeamus Igitur a spus: 23 septembrie 2015, ora 21:09

  Cu PSD nu votez fiindca sunt niste e s c r o c i, iar cu UDMR nu votez fiindca nu vor sa investeasca la fotbal in Olimpia, prin urmare daca vor castiga ei, iar vom avea handbal cu 500 spectatori, in loc de fotbal cu minim 2-3.000 (asta daca nu fac aranjamente ca in meciul cu UTA).

 5. Gaudeamus Igitur a spus: 23 septembrie 2015, ora 21:07

  Eu nu o sa votez cu PSD sau cu UDMR niciodata. In cel mai bun caz o alianta cu PNL, desi eu i-as prefera singuri ca partid. Oricum, cu FDGR am de gand sa votez!

 6. Un golan a spus: 23 septembrie 2015, ora 13:59

  Oricine ar fi, cu ei votez! M-am saturat de atatia ani cu PSD si cu UDMR!

 7. satmarean a spus: 23 septembrie 2015, ora 10:25

  Este cea mai buna treaba care s-ar putea intimpla
  sa avem si noi un primar neamt.
  ar trebui sa fie un candidat independent
  si la primaria satu mare si la consiliu judetului si la prefectura

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.