10.10.2019 00.00 Dezbatere electorală , cu Stela Cădar, invitaţi: Dan Burulea, Adelin Ghiarfaş, Otto Nagy, Adrian Farcău. Titlul emisiunii: PNL vrea un guvern cu 15-16 ministere. (reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct cu Mihai Sălceanu, invitat: Paula Gabor, Mihai Paşolea . Titlul emisiunii: Ce modificări ale codului rutier au intrat recent în vigoare? (reluare) 04.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiuni: Rolul asociaţiei cazacilor şi obiectivelele sale în România. 05.00 O partidă de pescuit 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Dezbatere electorală , cu Stela Cădar, invitaţi: Dan Burulea, Adelin Ghiarfaş, Otto Nagy, Adrian Farcău. Titlul emisiunii: PNL vrea un guvern cu 15-16 ministere. (reluare) 10.00 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu invitat: Ionela Toma. 11.00 Ne cheamă Natura cu Ioana Zaharia. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct cu Mihai Sălceanu, invitat: Paula Gabor, Mihai Paşolea . Titlul emisiunii: Ce modificări ale codului rutier au intrat recent în vigoare? (reluare) 14.40 Dezbatere electorală, cu Stela Cădar, invitaţi: Dan Burulea, Adelin Ghiarfaş, Otto Nagy, Adrian Farcău. Titlul emisiunii: PNL vrea un guvern cu 15-16 ministere. (reluare) 16.00 Teleshopping 16.30 Panoramic Sportiv cu Constantin Demian, invitat: Cosmin Iuhas. Titlul emisiuni: Despre fotbalul sătmărean cu antrenoul Cosmin Iuhas. 17.30 Sănătate cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cătălin Cismaş. Titlul emisiuni: Anxeitatea cauze şi tratament. 18.00 Audienţe în direct cu Eva Laczko (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Dezbatere electorală , cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct cu Eva Laczko (reluare)

CSM Satu Mare promovează în Liga a 3-a după egalul cu Rodna

Scris de Constantin Demian, 24 iunie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Înfiinţată cu mai puţin de un an în urmă, echipa de fotbal din cadrul Clubului Sportiv Municipal Satu Mare şi-a îndeplinit obiectivul propus la ”naştere”, câştigarea campionatului Ligii a 4-a şi promovarea în Liga 3 din România. Obiectiv propus, obiectiv atins!

CSM Olimpia Satu Mare a câştigat de o manieră categorică Seria B a Ligii a 4-a, apoi barajul care a stabilit campioana judeţului. Pe urmă, după dubla cu Minerul Rodna, echipa sătmăreană şi-a câştigat şi dreptul de a evolua în eşalonul trei al fotbalului din România. Un eşalon care, sperăm şi ne dorim noi sătmărenii, să fie doar o ”haltă” în drumul spre revenirea în Liga 2.

Practic, oraşul Satu Mare are în sfârşit o echipă de top naţional, la doi ani de la retragerea şi dezastrul cu Olimpia.
Meciul care a consfiinţit promovarea CSM-lui în Liga 3 s-a disputat sâmbătă, la Rodna, cu Minerul, campioana judeţului Bistriţa Năsăud.

A fost 1-1 în acest ultim meci dar după ce CSM a câştigat prima manşă cu 5-0. Meciul a fost dominat teritorial de echipa gazdă care, din dorinţa de a mai spăla din amărăciunea insuccesului din prima manşă, de a demonstra sponsorilor că mai merită sprijinită şi în viitor, a uzat toate mijloacele pentru a-şi apropia victoria. Drept urmare, ”minerii” au jucat la intimidare, cu talpa sus, pe gleznă sau genunchi, cu proteste şi vociferări la fiecare decizie nefavorabilă lor dictată de arbitrul  băimărean Zoltan Szekely jr.

Jucătorii sătmăreni, cu promovarea în buzunar după meciul tur şi cu dorinţa de a nu risca o accidentare, s-au cam ferit de contactele cu adversarii. Drept urmare, gazdele au dominat teritorial şi, din cele două ocazii, au fructificat una prin Pantelimon Avram care a marcat din mijlocul careului, la colţ, după un corner. Au mai avut apoi o ocazie uriaşă când micuţul … a şutat din 10 metri iar Curileac a respins de la vinclu. Echipa sătmăreană a avut câteva contraatacuri periculoase, unul soldat cu mare ocazie (min. 37) când Faur, liber la 6 metri, a şutat pe lângă.

După pauză, muştruluiţi de antrenorul Zoli Ritli, sătmărenii au avut o altă atitudine, au fost mai combativi şi au pus mingea jos şi, prin pase repetate, i-au pus în dificultate pe gazde. La o asemenea acţiune, Faur a fost faultat la circa 28 de metri de poartă. Lovitura liberă acordată, a fost excelent executată de Gabi Cădar care a egalat cu un şut pe jos, lângă bară.

După acest gol jocul s-a mai linişit. Dar ocazii bune de gol au fost de ambele părţi, ratate însă de jucătorii ambelor echipe. Aşa că meciul s-a încheiat la egalitate, 1-1  iar jucătorii au părăsit terenul liniştiţi după ce, în mod sportiv şi-au dat mâna. Însă, înainte de a ieşi din teren, jucătorii sătmăreni l-au înconjurat pe antrenorul Zoltan Ritli, au dansat obişnuita horă şi au scandat, „Campionii! Campionii!”

Minerul: V.Avram – P.Avram, Al.Boldiş, L.Boldiş, C.Capră, Al. Capră, V.Munteanu, Hora, Picoraş, Popîrjac, Vilioveski/Curcă, Prodea.
Au jucat pentru CSM: Curileac – Ţoca, Doroş, R.Ritli, Ionescu, Faur (85 Iakab), B.Nylvan (89 Chifor), Schwarckopf, Şimon (83 Tincău), Chitaş (87 R.Nylvan),  Cădar.
Rezerve neutilizate: Oşan, Vădan, Maxim.

Pentru jucătorii de de la CSM urmează acum banchetul de final de sezon, unul sau două antrenamente uşoare pe parcursul acestei săptămâni după care, până în prima decadă a lunii iulie se intră în vacanţă.

Dar despre ce a fost, ce va urma, vom vorbi în zilele următoare.

Echipele promovate în liga a treia

După cum scriam şi alăturat, sâmbătă s-au stabilit toate echipele care au promovat în Liga a 3-a de fotbal.
Campioanele judeţene care, teoretic acced în al treilea eşalon fotbalistic din România sunt: CSM Bacău (BC), Ozana Târgu Neamţ (NT), Huşana Huşi (VS) – la ”masa verde”, Unirea Mirşid (SJ), CSM Satu Mare (SM), CSC Sânmartin (BH), Viitorul Şelimbăr (SB), Stăruinţa Zagon (CV), CSM Târgu Mureş (MS), Fortuna Becicherecu Mic (TM), Progresul Pecica (AR), Gilortul Târgu Cărbuneşti (GJ), Viitorul Dăeşti (VL), Tractorul Cetate (DJ), CSM Slatina (OT), Mostiştea Ulmu (CL), Recolta Gheorghe Doja (IL), CS Blejoi (PH), ACS Universitatea Dunărea de Jos Galaţi (GL), Viitorul Ianca (BR) şi Poseidon Limanu-2 Mai (CT).

Abonează-te acum Online!
  1. DNA a spus: 25 iunie 2019, ora 07:20

    Bani aruncaţi pe fereastră.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.