Cserey Csaba a oferit un spectacol aniversar grandios

Scris de Vasile Andreica, 29 aprilie 2012 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Celebrul percutionist a implinit 40 de ani de cariera muzicala

 

Concertul a umplut sala cu admiratori ai lui Csabcsi

Concertul a umplut sala cu admiratori ai lui Csabcsi

Sala Centrului Cultural „G.M. Zamfirescu” a fost vineri seara un templu al muzicii timp de peste 4 ore, in care oficiantul principal a fost Cserey Csaba. Faimosul si indragitul percutionist si-a sarbatorit 40 de ani de activitate intr-un show de mare amploare, in care si-a dorit sa aiba alaturi cat mai multi dintre colegii si prietenii cu care a cantat in cariera.

 

Stilurile muzicale abordate au fost dintre cele mai diverse, iar spectacolul a fost conceput ca o biografie muzicala a sarbatoritului. Nascut in 1958 la Gheorghieni, in Harghita, Cserey Csaba a devenit satmarean la finalul anilor ’80, orasul nostru fiind locul unde si-a gasit fericirea si implinirea ca artist si ca om. Drumul sau, de la inceputurile de adolescent la succesele de maturitate si explorarile sale sonore, a fost prezentat, bilingv, de Toth Klara si Ovidiu Matioc, fiind insotit de proiectia unor fotografii inedite din viata artistului.

S-au perindat pe scena umpluta de instrumente muzicienii din Kriolit (prima trupa a lui Csabcsi), Vox T/2 (o formula de duo cu o muzica inspirata puternic din sound-ul Pink Floyd, care a avut mari succese in anii ’70-’80), Beatles Band (cu Rappert Gabor in rolul lui John Lennon), Relax Band (cu care Csabcsi sustine in ultimii ani concerte de relaxare), 4 Ever, Percussion Band (formata din fosti elevi ai maestrului), Macro World, In Jazztenso (grup jazz-rock), Ferencz Attila (prieten din copilarie, a cantat la doua tipuri de nai), Anderko Peter, Székely Gabriella, Tavi Bud, Jean Baciu (percutionist constantean stabilit la Apa si renascut in ale muzicii sub influenta lui Csabcsi) si – ultimul, dar nu cel din urma – Harry Tavitian, marele partener si prieten al aniversatului, recitalul celor doi atingand adesea inaltimi extatice.

Neobositul Csabcsi, care a batut in multe feluri de tobe pe parcursul celor 4 ore de spectacol, a fost premiat la final de colegii de la Centru, de Directia pentru Cultura si de Primaria Satu Mare, primarul Iuliu Ilyes tinand sa sublinieze si latura caritabila a activitatii artistului. La final toti prietenii intru muzica s-au adunat pe mica scena, printre zecile de instrumente si cabluri, si au cantat impreuna „Thank You For the Music”. In holul de la intrare, o expozitie de afise  documenta concerte sustinute de artist.

La final Cserey Csaba nu si-a mai putut retine lacrimile de bucurie. Cum face inima in corp, a asigurat in tot acest timp ritmul vietii muzicale satmarene. Ii dorim multa putere de creatie si asteptam jubileul de aur, peste 10 ani, pe care il speram si mai grandios.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517