Audienţe în direct, cu Eva Laczko, invitat: Bogdan Georgescu. Titlul emisiunii: Cu ce programe vor fi aşteptaţi turişti la Carei în sezonul estival (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Dumitru Pop,Eugen Kovacs,Doina Feher. Titlul emisiunii: A intrat preşedintele în campania electorală. (reluare) 02.10 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Romeo Poiană. Titlul emisiuni: Romeo Poiană – rapor la 6685 de zile . 03.10 Teatru 04.50 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Crstina Sălăgean.Titlul emisiunii: Cultura de Coacăze. 05.40 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Ilyes Ilona. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Prinzinger Zsoka. 08.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko, invitat: Bogdan Georgescu. Titlul emisiunii: Cu ce programe vor fi aşteptaţi turişti la Carei în sezonul estival?(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Ilyes Ilona. 09.10 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc,invitat: Mark Nagy Janos. Titlul emisiunii:Noutăţi în custodia ariei protejate de pe râul Tur. 09.45 Sănătate frumuseţe stil, cu Ioana Vladimirescu. 10.35 Religie, cu Eva Laczko , invitat: Pallai Bele. Titlul emisiunii: Gorog katolikus elet. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Dumitru Pop,Eugen Kovacs,Doina Feher. Titlul emisiunii: A intrat preşedintele în campania electorală. (reluare) 13.00 Ştiri13.25Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Crstina Sălăgean.Titlul emisiunii: Cultura de Coacăze. 14.20 Teleshopping 14.40 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Romeo Poiană. Titlul emisiuni: Romeo Poiană – rapor la 6685 de zile. 15.40 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Formaţia Clasic. 16.40 Panoramic sportiv, cu Constantin Damian, invitat: Dacian Nastai. Titlul emisiunii: Primăvara sportivă cu Dacian Nastai. 17.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Călin Durla. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Cultură 22.30 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu. 23.30 Ştiri

Crucea Roşie din Germania a donat o ambulanţă Spitalului Judeţean

Scris de Mihaela Ghiţă, 28 noiembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

 

Donaţia vine din judeţul înfrăţit cu Satu Mare, Ostalbkreis din Landul Baden-Wurttemberg

Donaţia vine din judeţul înfrăţit cu Satu Mare, Ostalbkreis din Landul Baden-Wurttemberg

O ambulanţă de tip A, multidotată, a intrat de marti, 28 noiembrie în dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare, fiind atribuită spre folosinţă Secţiei Exterioare Tăşnad. Ambulanţa constituie o donaţie din partea Crucii Roşii din Germania şi a fost adusă ieri de o delegaţie formată din reprezentanţi ai judeţului Ostalbkreis din Landul Baden-Wurttemberg (directorul Ambulanţei, directorul adjunct al Ambulanţei, un expert pe partea de îngrijire în centrele de bătrâni şi doi asistenţi), localitate înfrăţită cu judeţul Satu Mare.

Predarea maşinii s-a făcut în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Satu Mare, Pataki Csaba şi a conducerii Spitalului Judeţean, respectiv a managerului Adrian Marc şi a directorului medical, dr. Paula Mare. De asemenea, la momentul predării cheilor şi a cărţii tehnice au luat parte şi numeroşi profesionişti ai spitalului şi ai Serviciului de Ambulanţă Judeţean Satu Mare – managerul Gabriela Opriş, directorul medical Gabriela Notariuş şi mulţi alţii.

 

Ambulanţa donată de germani este o maşină relativ nouă, de marcă, nu mai veche de 7 ani şi are în dotare o serie de aparate necesare pentru resuscitarea pacientului, dar şi pentru alte proceduri medicale de salvare a vieţii. Maşina va fi folosită pentru transportul interclinic al pacienţilor aflaţi într-o situaţie de urgenţă de la Tăşnad. Gestul omologilor germani a fost mult apreciat de oficialităţile judeţene şi conducerea spitalului în contextul în care unitatea sanitară se confruntă cu o lipsă acută de ambulanţe care să faciliteze transportul interclinic al bolnavilor. Iar cum ambulanţa de la Tăşnad a ajuns pe butuci de aproximativ două săptămâni, fiind atât de veche încât nimeni nu îi mai ţine numărul anilor, donaţia se potriveşte la fix pentru a asigura un grad de normalitate în asigurarea serviciilor către pacienţi.

„Judeţul Satu Mare are o colaborare din ce în ce mai strânsă cu judeţul Ostalbkreis din Landul Baden Wurttemberg. Anul trecut am semnat şi un protocol de colaborare. Din cele trei tematici stabilite de comun acord, una vizează conlucrarea pe sistemele de sănătate. Experţii din Germania au fost deja la noi, ne-au ajutat în multe privinţe. A fost şi o delegaţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă la ei. A venit deja o primă donaţie cu 28 de paturi şi echipamente de resuscitare şi injectomate, dar Crucea Roşie care gestionează la ei tot ce înseamnă situaţii de urgenţă, asemănător cu ceea ce fac SMURD-ul şi Serviciul de Ambulanţă de la noi, ne-a oferit astăzi o ambulanţă echipată într-o stare foarte foarte bună pentru Spitalul Judeţean Satu Mare”, a spus Pataki Csaba.

Preşedintele Consiliului Judeţean a ţinut să completeze cu menţiunea că în oraşul Allen, reşedinţa landului, se fabrică aceste tipuri de ambulanţă, având la îndemână şi ajutorul fabricii Mercedes, care face adaptarea acestor transportoare ca să devină tip ambulanţă. Pataki Csaba a anunţat că în primăvara anului viitor urmează să mai fie adusă o ambulanţă.

 

„Ne bucurăm că ne aflăm astăzi în Satu Mare. Mulţumim pentru primire. Faptul că vă predăm astăzi această maşină ne bucură enorm de mult. Am predat această maşină cu gândul de a uşura şi sprijini activitatea spitalelor, transportul între clădirile spitalului judeţean”, a spus preşedintele Asociaţiei Crucea Roşie din judeţul Ostalbkreis.

De altfel, oaspeţii germani au avut ieri un program încărcat, la fel şi azi, 29 noiembrie, fiind prevăzute o serie de întâlniri cu absolvenţii şcolilor postliceale sanitare, vizite la spital ca bază pentru un schimb de experienţă şi pregătire profesională.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.