Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Oszkar Szabo. Titlul emisiunii: Vor reuşi taximetriştii sătmăreni să marojeze tarifele? (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Tiberiu Gunthner, Claudiu Ţinca, Dumitru Pop. Titlul emisiunii: De ce amână PSD învestirea guvernului Dăncilă? (reluare) 02.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu. Titlul emisiunii: Lorand Turos raport la 4.410 zile 03.33 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 04.40 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Emil Palincaş. Titlul emisiunii: Legumicultorii din Halmeu folosesc seminţe din străinătate 05.28 Restauratorii de muzeu 05.55 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Agnes Diaconu. Titlul emisiunii: Tratamentul fără interferon accesibil pacienţilor cu hepatita C 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Willy 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Oszkar Szabo. Titlul emisiunii: Vor reuşi taximetriştii sătmăreni să marojeze tarifele? (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 09.45 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Elisabeta Bekessy. Titlul emisiunii: Acţiuni dedicate Zilei Europene a Parcurilor şi Zilei Mondiale a Mediului 10.25 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat Florin Fodoruţ. Titlul emisiunii: Susţin căsătoria dintre un bărbat şi o femeie 11.20 Teleshopping 11.35 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Tiberiu Gunthner, Claudiu Ţinca, Dumitru Pop. Titlul emisiunii: De ce amână PSD învestirea guvernului Dăncilă? (reluare) 13.00 Ştiri 13.45 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Adina Ciutan. Titlul emisiunii: De ce nu au îndemânări de redactare absolvenţii de liceu? 14.28 Teleshopping 14.45 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 15.45 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu. Titlul emisiunii: Lorand Turos raport la 4.410 zile 16.50 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Ferencz Levente. Titlul emisiunii: Cerbii lopătari din Supur, o atracţie pentru turişti 17.55 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat Cristian Popa. Titlul emisiunii: Unirea Tăşnad a început pregătirile cu un nou antrenor 18.30 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Vasile Fănăţan. Titlul emisiunii: Satu Mare, un oraş poluat? (reluare) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Iulian Pfau Sălăgeanu. Titlul emisiunii: Tinerii şi locul de muncă 22.30 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu. Titlul emisiunii: Cu fericirea la psiholog 23.30 Ştiri

Crucea Roşie din Germania a donat o ambulanţă Spitalului Judeţean

Scris de Mihaela Ghiţă, 28 noiembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

 

Donaţia vine din judeţul înfrăţit cu Satu Mare, Ostalbkreis din Landul Baden-Wurttemberg

Donaţia vine din judeţul înfrăţit cu Satu Mare, Ostalbkreis din Landul Baden-Wurttemberg

O ambulanţă de tip A, multidotată, a intrat de marti, 28 noiembrie în dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare, fiind atribuită spre folosinţă Secţiei Exterioare Tăşnad. Ambulanţa constituie o donaţie din partea Crucii Roşii din Germania şi a fost adusă ieri de o delegaţie formată din reprezentanţi ai judeţului Ostalbkreis din Landul Baden-Wurttemberg (directorul Ambulanţei, directorul adjunct al Ambulanţei, un expert pe partea de îngrijire în centrele de bătrâni şi doi asistenţi), localitate înfrăţită cu judeţul Satu Mare.

Predarea maşinii s-a făcut în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Satu Mare, Pataki Csaba şi a conducerii Spitalului Judeţean, respectiv a managerului Adrian Marc şi a directorului medical, dr. Paula Mare. De asemenea, la momentul predării cheilor şi a cărţii tehnice au luat parte şi numeroşi profesionişti ai spitalului şi ai Serviciului de Ambulanţă Judeţean Satu Mare – managerul Gabriela Opriş, directorul medical Gabriela Notariuş şi mulţi alţii.

 

Ambulanţa donată de germani este o maşină relativ nouă, de marcă, nu mai veche de 7 ani şi are în dotare o serie de aparate necesare pentru resuscitarea pacientului, dar şi pentru alte proceduri medicale de salvare a vieţii. Maşina va fi folosită pentru transportul interclinic al pacienţilor aflaţi într-o situaţie de urgenţă de la Tăşnad. Gestul omologilor germani a fost mult apreciat de oficialităţile judeţene şi conducerea spitalului în contextul în care unitatea sanitară se confruntă cu o lipsă acută de ambulanţe care să faciliteze transportul interclinic al bolnavilor. Iar cum ambulanţa de la Tăşnad a ajuns pe butuci de aproximativ două săptămâni, fiind atât de veche încât nimeni nu îi mai ţine numărul anilor, donaţia se potriveşte la fix pentru a asigura un grad de normalitate în asigurarea serviciilor către pacienţi.

„Judeţul Satu Mare are o colaborare din ce în ce mai strânsă cu judeţul Ostalbkreis din Landul Baden Wurttemberg. Anul trecut am semnat şi un protocol de colaborare. Din cele trei tematici stabilite de comun acord, una vizează conlucrarea pe sistemele de sănătate. Experţii din Germania au fost deja la noi, ne-au ajutat în multe privinţe. A fost şi o delegaţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă la ei. A venit deja o primă donaţie cu 28 de paturi şi echipamente de resuscitare şi injectomate, dar Crucea Roşie care gestionează la ei tot ce înseamnă situaţii de urgenţă, asemănător cu ceea ce fac SMURD-ul şi Serviciul de Ambulanţă de la noi, ne-a oferit astăzi o ambulanţă echipată într-o stare foarte foarte bună pentru Spitalul Judeţean Satu Mare”, a spus Pataki Csaba.

Preşedintele Consiliului Judeţean a ţinut să completeze cu menţiunea că în oraşul Allen, reşedinţa landului, se fabrică aceste tipuri de ambulanţă, având la îndemână şi ajutorul fabricii Mercedes, care face adaptarea acestor transportoare ca să devină tip ambulanţă. Pataki Csaba a anunţat că în primăvara anului viitor urmează să mai fie adusă o ambulanţă.

 

„Ne bucurăm că ne aflăm astăzi în Satu Mare. Mulţumim pentru primire. Faptul că vă predăm astăzi această maşină ne bucură enorm de mult. Am predat această maşină cu gândul de a uşura şi sprijini activitatea spitalelor, transportul între clădirile spitalului judeţean”, a spus preşedintele Asociaţiei Crucea Roşie din judeţul Ostalbkreis.

De altfel, oaspeţii germani au avut ieri un program încărcat, la fel şi azi, 29 noiembrie, fiind prevăzute o serie de întâlniri cu absolvenţii şcolilor postliceale sanitare, vizite la spital ca bază pentru un schimb de experienţă şi pregătire profesională.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.