19.07.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitați: Ciprian Costea, Dan Burulea. Titlul emisiunii: Ce a discutat președintele cu premierul?(reluare) 01.30 Cultură, Fior de Zatmar 02.40 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 03.30 Viața la țară, cu Ioan Anițaș, invitat: Daniel Frei. Titlul emisiunii: Cooperativa și avantajele ei pentru fermieri. 04.30 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Ionela Toma. 05.30 Iată omul cu Gabriel Ghișan,invitat: Adrian Pristopan. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona . 07.00 Știri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiță, invitat: Adrian Marc. Titlul emisiunii: Stadiul investițiilor la Spitalul Județean Satu Mare.(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona. 09.30 Sănătate, frumusețe, stil, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Lia Marinela Avram. 10.20 Religie, cu Laczko Eva, invitați: Barta Barnabas, Gordan Dalma, Gsiszar Lorant. Titlul emisiunii: La Satu Mare se organizează Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitați: Ciprian Costea, Dan Burulea. Titlul emisiunii: Ce a discutat președintele cu premierul?(reluare) 13.00 Știri 13.30 Iată omul cu Gabriel Ghișan,invitat: Adrian Pristopan. 14.20 Teleshopping 14.45 Cultură, Samfest jazz. 17.00 Cultură, La Poesss a avut loc Forumul Economic Invest. 18.30 Audiențe în direct 19.30 Știri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Știri 22.00 Audiențe în direct (reluare) 23.00 Talk Show cu Carol Erdos

Criza sângelui, rezolvată în parte de Informația Zilei și Zollner

Scris de Mihaela Ghiţă, 20 mai 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

În urma apelului lansat de cotidianul Informația Zilei privind criza acută de sânge, dar și a demersurilor făcute de Centrul de Transfuzie Sanguină Satu Mare, firma Zollner  a răspuns afirmativ, angajații săi fiind deschiși donării.

Astfel, 75 de oameni care lucrează la această societate s-au prezentat zilele acestea la centrul de tranfuzie și au donat, scopul fiind acela de a reîntregi necesarul de sânge pe grupe și totodată de a veni în sprijinul oamenilor suferinzi. Spre deosebire de anii anteriori, unitatea sanitară, singura din județ se confruntă cu o acută criză de sânge la grupele A2 și AB4 , Rh negativ și pozitiv, dar și cu stocuri reduse semnificativ pe celelalte grupe. Una din explicațiile luate în calcul de conducerea centrului pentru numărul tot mai mic de donatori, atât local, dar și la nivel național constă în plecarea oamenilor la muncă în străinătate, ca principal factor, dar și muncile agricole, concediile etc. Mare parte dintre cei care vin să doneze sunt donatori fideli ai instituției, oameni care înțeleg pe deplin că fiecare picătură de sânge înseamnă viață.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.