Criza sângelui, rezolvată în parte de Informaţia Zilei şi Zollner

Scris de Mihaela Ghiţă, 20 mai 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

În urma apelului lansat de cotidianul Informaţia Zilei privind criza acută de sânge, dar şi a demersurilor făcute de Centrul de Transfuzie Sanguină Satu Mare, firma Zollner  a răspuns afirmativ, angajaţii săi fiind deschişi donării.

Astfel, 75 de oameni care lucrează la această societate s-au prezentat zilele acestea la centrul de tranfuzie şi au donat, scopul fiind acela de a reîntregi necesarul de sânge pe grupe şi totodată de a veni în sprijinul oamenilor suferinzi. Spre deosebire de anii anteriori, unitatea sanitară, singura din judeţ se confruntă cu o acută criză de sânge la grupele A2 şi AB4 , Rh negativ şi pozitiv, dar şi cu stocuri reduse semnificativ pe celelalte grupe. Una din explicaţiile luate în calcul de conducerea centrului pentru numărul tot mai mic de donatori, atât local, dar şi la nivel naţional constă în plecarea oamenilor la muncă în străinătate, ca principal factor, dar şi muncile agricole, concediile etc. Mare parte dintre cei care vin să doneze sunt donatori fideli ai instituţiei, oameni care înţeleg pe deplin că fiecare picătură de sânge înseamnă viaţă.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517